Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Patrons

 • VMD grupa
  Big member / Silver patron

  VMD PROMET trgovina i građenje d.o.o. privatna developerska firma (dva vlasnika) osnovana 1995. godine. Dvije firme kćeri – VMD SERVIS i VMD PROJEKT osnovane su kao podrška za efikasnije poslovanje osnovne djelatnosti VMD PROMETA.

   

  Prosječno zapošljava 60-80 radnika te preko 30-tak firmi- kooperanata i time osigurava posao za 500 – 700 radnika. Prosječni godišnji prihod u posljednjih 10 godina je 170 – 310 milijuna kuna, a dobit od 6 – 35 milijuna kuna godišnje.

   

  Izgrađeno je preko 1000 stanova te blizu 200 poslovnih prostora.

   

  Od značajnijih objekata ističemo:
  1. stambeni kompleks „Babonićeva“
  2. poslovna zgrada na uglu Ulice grada Vukovara i Radničke ceste
  3. poslovno stambeni objekt Vukovarska-Folnegovićeva-Radnička
  4. poslovno stambena zgrada na adresi Budmanijeva 1, 2 i 3
  5. poslovna zgrada „HT-mobile“
  6. poslovno stambeni objekt Vrbanićeva
  7. stambeni objekti Vrbani (Cenkovečka, Domašinečka), Stara Knežija…
  8. 3 stambena objekta u Zadru

   

  U toku je izgradnja „VMD kvarta“ u Strojarskoj koji se sastoji od četiri poslovne i dvije stambene zgrade s 82000 BRP-a. Vrijednost čitavog projekta je 750 milijuna kuna.
  Završetak projekta je krajem 2014. godine.
  Započeta je i gradnja stambeno poslovnog objekta u Grahorovoj ulici.

   

  Adresa: Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 6065 222
  Web adresa: vmdgrupa.hr
  E-mail adresa: info@vmd-promet.hr

 • Rockwool Adriatic
  Big member / Silver patron

  Rockwool je svjetski lider u proizvodnji inovativnih izolacijskih proizvoda i sustava od kamene vune te tako daje doprinos održivoj gradnji u Hrvatskoj.

   

  Rockwool Grupa zapošljava preko 9.300 ljudi u više od 40 zemalja i ima 27 tvornica diljem svijeta, od kojih se jedna nalazi u Istri. Nudi rješenja koja štite ljude od hladnoće, vrućine, rizika od požara i buke – kako one koja dolazi izvana tako i od one iz susjedne prostorije ili zgrade. Svojim rješenjima i proizvodima doprinosi izgradnji lijepih zgrada, zaštićenih ekološkim izolacijskim sustavima koji traju generacijama.

   

  Spriječavajući prodor hladnoće zimi, a vrućine ljeti, Rockwoolova izolacija izrađena od kamena račune za grijanje i hlađenje svodi na minimum, ali isto tako utječe na smanjenje CO2 emisija u atmosferu. Na taj način okoliš je zaštićen od utjecaja zgrada, a zgrade od utjecaja okoliša.

   

  Adresa: Poduzetnička zona Pićan Jug 130, Zajci 52333 Potpićan / Radnička cesta 80,10000 Zagreb
  Telefon: +385 52 858 500 / 01 60 52 150
  Web adresa: www.rockwool.hr

Business members

 • Beton-Lučko d.o.o.
  Big member

  Beton-Lučko d.o.o. za graditeljstvo, proizvodnju, transport i trgovinu je tvrtka koja proizvodi beton i  betonske proizvode (predgotovljene betonske elemente i specijalne betonske elemente) prema tehničkim specifikacijama i projektima koje izrađuje tvrtke i/ili kupac.  Beton-Lučko d.o.o. obavlja i djelatnost  projektiranja i izvođenja građevinskih radova.

  Tvrtka Beton Lučko prisutna je na hrvatskom tržištu 38 godina. Sadašnji proizvodni pogoni tvrtke su u Lučkom i Karlovcu, a prodajni centar je u Lučkom. Ciljevi poslovanja temelje se na ostvarivanju strategije i politike društva, na pružanju kvalitetnih usluga, tako da se poslovanje održi stabilno i pozitivno, a troškovi poslovanja budu racionalni.

  Od osnutka 1986., stručni timovi kontinuirano rade na razvoju novih tehnologija, novih proizvoda i unapređivanju kvalitete.

  Tvrtka posjeduje i certifikate za kontrolu tvorničke proizvodnje koje su izdala prijavljena/odobrena tijela. Svi proizvodni procesi se svakodnevno prate isto kao i kvaliteta proizvoda koja se ispituje u vlastitom laboratoriju, laboratorijima prijavljenih tijela ili akreditiranim laboratorijima.

  Certifikati dokazuje sposobnost da Beton-Lučko d.o.o. pruža  usluge i proizvodi proizvode koji zadovoljavaju zahtjeve kupca, koji su u skladu sa zakonskim zahtjevima, te dokazuje otvorenost za stalno povećanje učinkovitosti i efikasnosti s konačnim ciljem povećanja zadovoljstva kupca.

  Sustav upravljanja kvalitetom koristi procesni pristup i načela upravljanja kvalitetom, a u ovom razdoblju počinje uspostavljanje i primjena zahtjeva novog izdanja norme HRN EN ISO 9001: 2015. koji se odnose i na određivanje rizika i prilika.

  Beton-Lučko ima visoke kriterije stručnosti, zapošljava veliki broj stručnih osoba, a stručni timovi tvrtke svakodnevno ulažu svoja znanja i sredstva u razvoj novih tehnologija u cilju održavanja koraka sa svjetskim trendovima u toj industrijskoj grani. Danas Beton-Lučko d.o.o. zapošljava oko 130 osoba.

  Beton Lučko jedan od vodećih proizvođača velikog asortimana betonskih proizvoda, tvrtka koja svojim stručnim pristupom, zahvaljujući svom golemom iskustvu, zavidnim kapacitetima i profesionalnom odnosu prema radu, uspješno obavlja u zemlji i inozemstvu različite stručne zadatke, a sudjeluju i u brojnim znanstvenoistraživačkim i inovativnim programima.

   

  Adresa:Puškarićeva 1b, 10250 Lučko

  Telefon: +385 (0)1 6599 700
  Web adresa: www.betonlucko.hr 
  E-mail: info@betonlucko.hr

 • SMALL MALL d.o.o.
  Small member

  Real estate developer with tradition. As a family business, we have been a consistent partner for your dream real estate for over 50 years. What defines us is professionalism and reliability – of course with handshake quality! These values have formed the foundation of BIP Immobilien since our company was founded. From project development to construction management to sales – our team is there to provide you with reliable support.

   

  Adresa: Trg Petra Preradovića 6, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 4874 383
  Web adresa: www.bestinparking.com/en/hr 
  E-mail: www.bestinparking.com/en/hr/contact-croatia

 • Best in Parking – Žabica Riva Rijeka city terminal d.o.o.
  Small member

  Best in Parking AG is a leading developer, owner and operator of parking and mobility infrastructure in Central and Southeastern Europe.

  Through our integrated 360° solutions, we meet the many requirements of municipalities, stakeholders and parking customers, while also setting new standards in terms of customer friendliness and sustainability.

  Our activities cover the entire vertical service spectrum from project conception, planning, construction and project implementation to financing and the operation and maintenance of off-street locations (such as underground garages, multi-storey garages and parking areas) and on-street parking spaces (parking areas along public roads), including enforcement, dynamic guidance systems, the management of access controls and authorisations as well as their innovative further development.

  We develop integrated IT and digitalisation solutions and pride ourselves on our efficient operations and a unique customer experience that turn parking spaces into mobility hubs and help cities become modern, smart & climate active.

   

  Adresa: Trg Petra Preradovića 6, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 4874 383
  Web adresa: www.bestinparking.com/en/hr 
  E-mail: www.bestinparking.com/en/hr/contact-croatia

 • Imperial Riviera d.d.
  Big member

  Imperial Riviera d.d. jedna je od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, nastala pripajanjem društva Hoteli Makarska d.d. društvu Imperial d.d. u lipnju 2019. godine. Imperial Riviera d.d. svoje objekte ima u destinacijama Rab, Makarska, Poreč i Dubrovnik, a portfelj se sastoji od 10 hotela, tri turistička naselja i dva kampa sa preko 10 tisuća postelja.

   

  Adresa: Jurja Barakovića 2, 51280 Rab
  Telefon: 051-667-700
  Web adresa: www.imperial-riviera.hr
  E-mail adresa: uprava@imperial.hr

 • ALFA STAN GRUPA d.o.o.
  Medium member

  Alfa stan grupa tvrtka je u privatnom vasništvu čije su osnovne djelatnosti projektiranje i građenje građevina te stručni nadzor građenja, kao i upravljanje nekretninama i održavanje nekretnina. Svoju reputaciju izgradili smo kvalitetnim stambenim projektima u Veslačkoj i Bužanovoj ulici u Zagrebu. Postojeće iskustvo uvijek uzdižemo na višu razinu novim projektima, a najvažniji su nam sadržaj i karakter stambenih objekata koji oblikuju i život samih stanara. Vlastitom službom održavanja dokazujemo stabilnu brižnost o objektima koje gradimo. Naša je priroda inženjerska i u tom smislu vodi nas strast prema funkcionalnoj i pametnoj tehnologiji, ekološki održivim sustavima i humanoj arhitekturi za koju je čovjek okosnica projektiranja prostora.

  Lokacije naših objekata pomno biramo i one određuju samu arhitekturu projekta s upečatljivim vizualnim obličjem, čiju kvalitetu prepoznaje i struka. Neki od naših objekata tako su dobitnici nagrada kao što je Medalja za arhitekturu iz domene stambene arhitekture za 2017. godinu, dodijeljena arhitektima kompleksa „Jordanovac – Home of the future“.

   

  Adresa: Starogradska 16/a, Samobor, 10430
  Telefon: 01 405 8555
  Web adresa: www.alfastangrupa.hr
  E-mail adresa: info@alfastangrupa.hr

 • Studio 3LHD
  Big member

  3LHD je arhitektonski ured usmjeren na integraciju različitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna i umjetnosti. Osnovali su ga 1994. u Zagrebu četiri partnera: Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić Begović i Silvije Novak, a 2016. imenuju novu partnericu Paulu Kukuljicu.

   

  U svome radu 3LHD neprekidno istražuje nove mogućnosti interakcije i integracije arhitekture, društva i pojedinca. Studio ima suvremen pristup arhitekturi a svako se pitanje rješava kroz suradnju, znanje i iskustvo tima te suradnju s brojnim stručnjacima iz drugih struka.

   

  Projekti poput Mosta hrvatskih branitelja u Rijeci, hrvatskih paviljona na EXPO-u u Japanu 2005. i Španjolskoj 2008., Rive u Splitu, sportske dvorane Bale, Zagrebačkog plesnog centra, Centra Zamet u Rijeci, Hotela Lone u Rovinju, Hotela LN Garden u Kini, Grand Park Hotela u Rovinju, Karlovačkog slatkovodnog akvarija i Kampusa Infobip afirmirali su Studio ne samo u stručnim krugovima već i u širem krugu domaće i strane javnosti.

   

  Predstavljali su Hrvatsku na 12. međunarodnoj izložbi arhitekture Bijenale arhitekture u Veneciji 2010., 2008. sudjelovali su na izložbi „Mare Nostrum“ drugog međunarodnog Bijenala Arhitekture u Rotterdamu, te na skupnoj izložbi na Sveučilištu Harvard u Bostonu: „New trajectories: Contemporary Architecture in Croatia and Slovenia“.

   

  3LHD je za svoj rad primio niz domaćih i nekoliko važnih međunarodnih priznanja i nagrada: A+Award u kategoriji Architecture +Landscape za Karlovački slatkovodni akvarij, nagradu za najbolju sportsku građevinu na Svjetskom festivalu arhitekture WAF 2008, brončanu (2009.) i srebrnu (2011.) IOC IAKS Award medalju, obje za najbolje objekte namijenjene sportu i rekreaciji, AR Architectural Review Award (UK), ID Magazine Award (USA) i hrvatske strukovne nagrade Drago Galić (2013.; 2008.) Bernando Bernardi (2009.; 2005.), Viktor Kovačić (2019.; 2011.; 2001.) i Vladimir Nazor (2019.; 2009.; 1999.).

   

  Adresa: Trg E. Kvaternika 3/3, 10000 Zagreb, Hrvatska
  Telefon: +385 1 2320 200
  Web adresa: 3lhd.com
  E-mail adresa: info@3lhd.com

 • GTC Nekretnine
  Medium member

  GLOBE TRADE CENTRE S.A. je osnovan 1994. i trenutno je jedan od vodećih developera u SEE i CEE Europi. Dionice GTC-a su izlistane na Varšavskoj burzi i posluje na području Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Ukrajine.

   

  GTC razvija i upravlja završenim projektima u tri ključna sektora poslovanja nekretninama: retail i centri za zabavu, uredske zgrade i parkovi te stambeni sektor. Kompanija je razvila oko 750.000 m2 prostora i trenutno je vlasnik oko 455.000 m2 završenih komercijalnih nekretnina. GTC također u posjedu ima i impresivan portfolio investicija u različitim fazama razvoja koji će omogućiti izgradnju od oko 1.8 milijuna m2 komercijalnog i stambenog prostora.

   

  Dionice GTC-a su izlistane na Varšavskoj burzi u prestižnom WIG20 indexu. Dionice kompanije su također uključene u međunarodni MSCI indeks i Dow Jones STOXX Eastern Europe 300 indeks kao i u GPR250 index.

   

  GTC-ovi projekti često primaju priznanja od iskusnih specijalista s bogatim znanjem i iskustvom u području poslovanja nekretninama, agentima u poslovanju nekretninama i profesionalnim savjetnicima. GTC je često hvaljen zbog iznimne arhitekture, upotrebe najnovijih tehničkih rješenja, visokih standarda u efikasnosti i jedinstvenom pristupu lokacijama projekata koji često uljepšavaju vizualni profil okoliša na kojem se projekti grade.

   

  GTC je zaradio povjerenje nekoliko desetaka internacionalnih korporacija i ostalih prestižnih institucija koji imaju svoje urede u GTC-ovim uredskim tornjevima. Uz to GTC je vlasnik 20 trgovačkih centara koji čine dom velikom broju uspješnih i zadovoljnih internacionalnih i lokalnih zakupaca.

   

  Upravljački odbor GTC-a se sastoji od profesionalaca koji kombiniraju iskustvo na lokalnom i međunarodnom tržištu nekretnina. GTC-ov tim posvećenih specijalista koji cijene i razumiju potrebe lokalnih tržišta nekretnina, veličinu, podjelu poslovanja po sektorima i zemljopisnijm područjima, kao i visoke financijske rezerve i sigurnu razinu duga je omogućio GTC-u da se suoči sa izazovima i pronađe nova rješenja za nove situacije.

   

  Adresa: Avenue Center, Avenija Dubrovnik 16 10000 Zagreb
  Telefon: + 385 1 6659 400
  Web adresa: www.gtc.com.pl

 • Valamar Riviera
  Big member

  Valamar Riviera je vodeća hrvatska turistička kompanija koja upravlja hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima u poznatim turističkim destinacijama – u Istri, na otocima Krku, Rabu i Hvaru, u Makarskoj i Dubrovniku te u Obertauernu u Austriji. U 37 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta Valamar može smjestiti oko 58.000 gostiju dnevno s ciljem pružanja savršenog odmora i autentičnog doživljaja za svakog pojedinog gosta.

   

  Strategija kompanije počiva na načelu da su ulaganja u turističku ponudu visoke dodane vrijednosti, razvoj talenata, inovativne usluge I razvoj destinacije glavni pokretači rasta i razvoja. Stoga je Valamar odgovoran i poželjan poslodavac te jedan od najvećih investitora u turizam u Hrvatskoj i regiji. Valamar je lider u inovativnom upravljanju odmorišnim turizmom i partner destinacijama koji kroz odgovorno i održivo turističko poslovanje stvara novu vrijednost za goste, djelatnike, dioničare i lokalnu zajednicu.

   

  Adresa: Stancija Kaligari 1, HR-52440 POREC
  Telefon: 020 448 610
  Web adresa: valamar.com

 • Helios Faros d.d.
  Big member

  Društvo Helios Faros d.d. za temeljnu djelatnost ima pružanje usluga smještaja, odnosno ugostiteljstvo i turizam i druge srodne djelatnosti koje su u funkciji obavljanja osnovne djelatnosti.

  Poduzeće je nastalo izdvajanjem OOUR-a Hoteli Helios Stari Grad iz sastava hotelske radne organizacije Sunčani Hvar 1989. godine.

  Helios Faros d.d. osnovan je 2005. godina podjelom društva Hoteli Helios d.d. s osnivanjem novog društva.

  PBZ Croatia Osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. su prepoznali razvojni potencijal objekata Helios Faros d.d. i kroz partnerstvo stvorili temelje za početak novog investicijskog ciklusa vrijednog preko 110 milijuna eura. Time je započela nova faza razvoja turizma u Starom Gradu na Hvaru.

  Helios Faros d.d. i Valamar Riviera su potpisali 16.08.2019. Ugovor u odnosu na upravljanje hotelsko-turističkim objektima i sadržajima, kojim Valamar pruža Helios Farosu usluge upravljanja smještajnim objektima, prodaje  i marketinga, upravljanja kvalitetom, usluge nabave, usluge vezane uz kontroling, te stručno savjetovanje u tehničkom sektoru, savjetovanje u ljudskim potencijalima te savjetovanje vezano uz investicijski razvoj.

  Dana 05.05.2020. godine dionice Društva su uvrštene na redovito tržište Zagrebačke burze.

  Helios Faros d.d. objedinjuje hotelijersko-turističke objekte i poslovanje više nekadašnjih društava prethodnika sa tradicijom kontinuiranog poslovanja u turizmu i ugostiteljstvu od gradnje hotela Lavanda 1967. godine i Hotela Arkada 1977. godine.

  Radi se o najvećem hotelskom kompleksu na otoku Hvaru  koji se prostire na preko 147.000 metara kvadratnih, kojeg čine 2 hotela i turističko naselje u naselju Priko.

  Društvo također raspolaže objektima neposredno u centru Grada.

  Atraktivna lokacija i prostorni resursi predstavljaju značajnu komparativnu prednost pred ostalim konkurentima na otoku i regiji.

  Objekti Helios Farosa d.d. okruženi su borovom šumom i starogradskim zaljevom, te pružaju odličnu podlogu za obiteljske aktivnosti, aktivni odmor ili opuštanje uz more i sunce u mediteranskom ugođaju.

  Cilj Društva je konstantan razvoj u svim segmentima poslovanja, te izgradnja prepoznatljivosti destinacije Stari Grad kao turističkog odredišta u suglasju sa najvišim ekološkim standardima, što čini temelj održivog razvoja lokalne zajednice u budućnosti.

  Adresa: Naselje Helios 5, 21460, Stari Grad, Croatia
  Telefon: +385 21 306 304
  Web adresa: heliosfaros.hr

 • Colliers
  Medium member

  Colliers International Group Inc. (NASDAQ i TSX:CIGI) globalna je tvrtka za poslovanje nekretninama prisutna u 67 zemalja s više od 18.000 zaposlenika, odlučno radi na pružanju najbolje moguće usluge svojim klijentima.

   

  Od osnivanja u Zagrebu 2004. godine, Colliers Hrvatska drži mjesto lidera na tržištima Hrvatske, Slovenije i BiH u segmentima trgovačkih i poslovnih prostora, industrijskih i logističkih nekretnina, projekata mješovite namjene, investicijske prodaje, te hotela i luksuznih rezidencija. Naši stručnjaci svakom se projektu posvećuju s integritetom, kreativnošću i profesionalizmom u želji da klijentu pruže pouzdanu savjetodavnu podršku, individualiziranu uslugu te u svakom procesu zastupaju klijentov najbolji interes.

   

  To potvrđuje The Europe Property Award – Best Consultancy Award, nagrada najvišeg ranga za pružanje konzultantskih usluga u segmentu komercijalnih nekretnina, koju je Colliers Hrvatska osvojio 2016., 2018. i 2019. godine ali kao i nagradu za najboljeg konzultanta u Europi 2019/20.

   

  Adresa: Petrinjska 3, Zagreb
  Telefon: +385 1 4886 280
  Web adresa: www.colliers.com
  E-mail: croatia@colliers.com

 • KAMGRAD d.o.o.
  Big member

  Kamgrad je vodeća hrvatska kompanija u sektoru graditeljstva. Specijalizirani smo za visokogradnju, a kontinuiranim organskim rastom i pozitivnim poslovanjem od osnivanja do danas učvrstili smo svoju vodeću poziciju.

   

  U sve naše poslovne i stambene projekte ugrađeno je 40 godina iskustva i znanja naših 750 zaposlenika, a svakom se novom projektu pristupa profesionalno – poštujući ugovorene rokove, koristeći vrhunske materijale i najmodernija tehnološka dostignuća.

   

  Naša je kvalitetna gradnja i dugoročna pouzdanost prepoznata ne samo na hrvatskom tržištu, već i na tržištima Njemačke, Švedske i Srbije. Dosad smo realizirali više od 400 kvalitetno i u roku odrađenih projekata od kojih su najznačajniji izgradnja zračnih luka Zagreb, Split i Dubrovnik, izgradnja hotela Park u Rovinju i u Poreču, izgradnja Valamar Isabella resorta te Matrix Office parka u Zagrebu te rekonstrukcija rotora u Zagrebu.

   

  Adresa: Josipa Lončara 1H, 10090 Zagreb
  Telefon: +385 1 3430300
  Web adresa: www.kamgrad.hr
  E-mail: kamgrad@kamgrad.hr

 • Tehnika
  Big member

  Dioničko društvo Tehnika jedno je od vodećih građevinskih tvrtki za visokogradnju, prepoznatljivo na domaćem i svjetskom tržištu. Tijekom više od 60 godina poslovanja, tvrtka je stekla iznimno iskustvo u gradnji objekata različitih namjena. Kroz stručnost i poslovnu etičnost naših 1300 zaposlenika izrasli smo u modernu tvrtku visokih poslovnih vrijednosti, bogate tradicije i kreativnih iskoraka mladih stručnjaka što nam omogućuje da se lako prilagodimo pojedinačnim potrebama naših klijenata.

  Naša misija je klijentima pružati najkvalitetniju cjelokupnu uslugu, od savjetovanja i projektiranja do potpune realizacije objekata prema najvišim standardima u skladu sa zahtjevima norme ISO 9001. Poznati smo po gradnji objekata visokogradnje svih namjena: poslovnih, javnih, stambenih, edukacijskih, ugostiteljskih te najzahtjevnijih industrijskih objekata.
  Uz navedene standarde kvalitete, jedno od temeljnih načela poslovanja našeg Društva je i očuvanje okoliša, energetska učinkovitost i prevencija onečišćenja. S ciljem što efikasnije brige o okolišu, naše Društvo je uvelo sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001 koji se primjenjuje na projektiranje, inženjering i izgradnju svih vrsta objekata te proizvodnju i prodaju betona i betonskih proizvoda.

  Kao građevinska tvrtka, prepoznajemo odgovornost i ulogu građevinske industrije u naporima za postizanjem racionalnijeg korištenja energije i resursa u društvu. U skladu s time kontinuirano obrazujemo naše stručnjake, kako bi se pripremili za nove izazove i bili u tijeku s novim tehnologijama i najsuvremenijim standardima zelene gradnje. U tu svrhu nastojimo se povezati sa svim relevantnim društvima i institucijama što smo postigli kroz Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj čiji smo suosnivač i dio tima koji ima zadaću širiti ideju zelene gradnje na dobrobit naših klijenata i društva u cjelini.

   

  Adresa: Ulica grada Vukovara 274, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 6594 240
  Web adresa: tehnika.hr
  E-mail: tehnika@tehnika.hr

 • Hrvatske ceste
  Big member

  Hrvatske ceste d.o.o., društvo s ograničenom odgovornošću, za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta, registrirano je i s radom je započelo 11.04.2001. kao jedan od dva pravna sljednika Hrvatske uprave za ceste.

   

  Društvo je u 100 % – tnom vlasništvu Republike Hrvatske.

   

  Adresa: Vončinina 3, 10 000 Zagreb
  Telefon: 01/4722-555
  Web adresa: www.hrvatske-ceste.hr
  E-mail: edo.kos@hrvatske-ceste.hr

 • AUTO HRVATSKA d.d.
  Big member

  Poslovna grupa Auto Hrvatska djeluje kao sustav povezanih poduzeća u kojem je matica Auto Hrvatska dioničko društvo zadužena za zajedničke poslove te je u vlasništvu tvrtki koje su ustrojene prema komercijalnim programima i teritorijima.

  Tvrtke su specijalizirane za prodaju novih i rabljenih vozila, rezervnih dijelova, guma, alata i servisne opreme.

  Poslovna grupa Auto Hrvatska zauzima vodeću poziciju na tržištu gospodarskih vozila kao glavni uvoznik vozila MAN, Neoplan, Otokar i Ford Trucks. Također, uvoznik je za Kässbohrer i Benalu prikolice za teretna vozila, te ovlašteni distributer i serviser Isuzu kamiona.

  U segmentu osobnih vozila Poslovna grupa glavni je uvoznik vozila DFSK i Seres te je ovlaštena za prodaju i servis novih i rabljenih vozila marke Volkswagen, Audi, ŠKODA, Mazda, Fiat Professional, Peugeot, Renault, Dacia, Seat, Cupra i Ford.

  Uz navedeno, važni su segmenti Poslovne grupe ponuda osiguranja te poslovanje s nekretninama.

   

  Adresa: Heinzelova 70, Zagreb
  Telefon: 0800 1952
  E-mail: info@autohrvatska.hr 
  Web adresa: www.autohrvatska.hr

 • Institut IGH
  Big member

  U više od 65 godina postojanja, INSTITUT IGH razvio se u organizaciju koja osigurava logističku specijalističku potporu građevinarstvu. Visokom kvalitetom svojih usluga i izvrsnim radnim uvjetima Institut osigurava zadovoljstvo svojih klijenata, zaposlenika i partnera u zemlji i na međunarodnom tržištu.

  IGH je tvrtka koju čini koncentracija znanja, što je čini vodećom projektantskom, konzultantskom i znanstvenom institucijom koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu. IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za 600 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Institut spremno dočekuje – svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

   

  Gotovo da nema niti jednog objekta, ceste, tunela ili mosta u Hrvatskoj za koji upravo IGH nije radio projektiranje ili nadzor, kontrolirao kvalitetu gradnje, izrađivao studije ili davao stručna mišljenja i vještačenja. Osim sudjelovanja u svim većim graditeljskim projektima u Hrvatskoj, IGH je snažno iskoračio i prema zemljama našega okružja; BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Albanija i Bugarska, sve do Gruzije, Kazahstana, Rusije i Ukrajine.

   

  Adresa: Janka Rakuše 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
  Telefon: +385 1 6125 125
  Web adresa: www.igh.hr
  E-mail: igh@igh.hr

 • Wienerberger
  Big member

  Wienerberger je najveći svjetski proizvođač opeke (Porotherm, Terca) i tržišni lider krovnog glinenog crijepa (Koramic, TONDACH) u Europi te betonskih ploča i opločnika (Semmelrock) u srednjeistočnoj Europi. Građevinski materijali i rješenja od opeke su zdrava, ekonomična i energetski učinkovita.

   

  Mogu se koristiti u svim energetski učinkovitim kućama, uključujući pasivne, aktivne, niskoenergetske i solarne kuće. Opeka ima minimalni životni vijek trajanja od 100 godina što znači da su pokretači vrijednosti. U sustavu cijevi (Steinzeug-Keramo keramičke cijevi i Pipelife plastične cijevi), Wienerberger je jedan od vodećih dobavljača u Europi.

   

  Wienerberger is the world’s largest producer of bricks (Porotherm, Terca) and the market leader for clay roof tiles (Koramic, TONDACH) in Europe and concrete pavers (Semmelrock) in Central-East Europe. Building materials and system solutions made of bricks are healthy, economical and energy-efficient. They can be used in all energy-efficient housing concepts, including passive, active, low-energy and solar houses. Bricks have a minimum service life of 100 years, which means they are particular value drivers. In pipe systems (Steinzeug-Keramo ceramic pipes and Pipelife plastic pipes), Wienerberger is one of the leading suppliers in Europe

   

  Adresa: Donje Pokupje 2, HR-47000 Karlovac
  Telefon: 047 694 111
  Web adresa: www.wienerberger.hr
  E-mail: office.hr@wienerberger.com

 • Velux Hrvatska
  Medium member

  VELUX grupa kao vodeći proizvođač na tržištu krovnih prozora, odlučna je u namjeri da kroz partnerstva sudjeluje u stvaranju novih rješenja u transformaciji društva prema “Održivom stanovanju”.

   

  Naše nastojanje vođeno je vizijom dovođenja dnevne svjetlosti i svježeg zraka u svakodnevni život ljudi, istovremeno smanjujući potrošnju energije zgrada. U posljednjoj dekadi, VELUX grupa pokrenula je niz projekata koji su proširili saznanja o “Održivom stanovanju”.

   

  Adresa: Avenija Većeslava Holjevca 40 10010 Zagreb
  Telefon: +385 0800 600 400
  Web adresa: www.velux.hr
  E-mail adresa: velux-hr@velux.com

 • Knauf Insulation
  Big member

  Knauf Insulation je jedan od od najvećih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji.
  Knauf Insulation je prisutan u više od 35 zemalja i s više od 35 proizvodnih pogona za proizvodnju staklene mineralne vune, kamene mineralne vune, drvene vune, ekstrudiranog polistirena, ekspandiranog polistirena i ekstrudiranog polietilena. Navedeni proizvodi svojim se karakteristikama istiću među izolacijama u graditeljstvu, tehničkim i industrijskim izolacijama, ventilacijskim, klimatizacijskim i OEM sustavima.

   

  Sredinom 2009. godine Knauf Insulation je tržištu predstavio tehnologiju veziva bez formaldehida, nazvanu ECOSE® Technology, po prvi puta korištenu u proizvodnji mineralne vune. Osnovu čini vezivo na bio-osnovi bez aditiva, umjetnih bojila i pigmenata čime su proizvedeni okolišu prihvatljiviji proizvodi kao dokaz naprednog održivog razvoja Knauf Insulationa. Zalažući se za održivu proizvodnju, Knauf Insulation koristi novo vezivo u svim svojim pogonima za proizvodnju staklene mineralne vune.

   

  Adresa: Varaždinska 140, 42220 Novi Marof
  Telefon: +385 42 401 300
  Web adresa: www.knaufinsulation.hr
  E-mail: info.hr@knaufinsulation.com

 • Knauf
  Big member

  Grupacija Knauf multinacionalni je proizvođač građevinskog materijala i sustava suhe gradnje u vlasništvu obitelji Knauf. Nastali su prije 70 godina i postupno rasli, od tradicionalnog poslovanja s gipsom, gdje je danas riječ Knauf sinonim za suhu gradnju pa do internacionalne grupacije široke palete poslovanja: suha gradnja, izolacijski materijali…

   

  Knauf je istovremeno i društveno odgovorna kompanija koja svojim prisustvom povećava broj radnih mjesta i zapošljava lokalne stručnjake te na taj način aktivno pridonosi razvoju lokalnog kraja. Njihovi su standardi proizvodnje u skladu s najstrožim kriterijama ekološke proizvodnje jer smatraju da se jedino partnerskim odnosom s prirodom može zaštiti i predati čistu budućim generacijama.

   

  Adresa: Uzdolje polje 91, 22300 Knin
  Telefon: 01 3035 400
  Web adresa: www.knauf.hr
  E-mail: knauf@knauf.hr

 • Sika Croatia
  Big member

  Sika Croatia d.o.o. Zagreb, kao tvrtka kćer švicarske grupacije Sika A.G. sa stoljetnom tradicijom, osnovana je 1999.g čime je nastavljena 40 godišnja pristutnost Sika-e na ovim prostorima. 2008. godine Sika Croatia d.o.o. osnovala je predstavništvo u BiH kao rezultat i logičan nastavak dugogodišnjih aktivnosti i naše prisutnosti na tržištu Bosne i Hercegovine.

  Sika je specijalizirana za proizvodnju materijala za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanje i zaštitu nosivih konstrukcija u graditeljstvu, raznim granama industrije, te nautici. Sika-in asortiman sadrži visokokvalitetne dodatke betonu, specijalne mortove, brtvila i ljepila, materijale za izolaciju od buke i ojačanja nosivih konstrukcija, industrijske podove, krovne folije, te hidroizolacijske sustave.

  Naši partneri su velika građevinska poduzeća, distributeri proizvoda građevinske kemije, specijalizirane trgovine, te izvođači specijalizirani za hidroizolacije, industrijske podove, polaganje parketa i keramičkih pločica, te sanacije građevina.
  Poslovna jedinica industrije opskrbljuje tržište širokom paletom ljepila i brtvila za industriju i nautiku.
  Sika ima 11 tehnoloških centara u 9 zemalja i 6 regionalnih tehničko-tehnoloških centara za podršku, te znatnim ulaganjima u istraživanje i razvoj novih tehnologija i rješenja kontinuirano postavlja nove standarde i stvara nove mogućnosti i vrijednosti za svoje partnere i zaposlenike.

   

  Predanost održivosti životnog prostora oduvijek je bio ključan standard za Sika-u.
  Naša tvrtka djeluje u skladu sa svim zahtjevima i obavezama koje se odnose na supstance korištene u našim proizvodima.
  Iz tog razloga, grupa Sika je implementirala REACH – novi propis Europske Unije koji se odnosi na kemijske proizvode. Kao članica vijeća za zelenu gradnju (USGBC), Sika je direktno uključena u proces odlučivanja koji utječe na budućnost razvoja zelene gradnje.

   

  Sika pridonosi LEED programu tako što proizvodi ljepila i premaze s niskom emisijom hlapljivih supstanci; krovne i hidroizolacijske membrane od dijelom recikliranog materijala; dodatke za reciklirani beton; energetski pametne krovne membrane koje reduciraju pojavu efekta tzv. “toplinskih otoka“ i optimiziraju potrošnju energije. Sika EnergySmart Roof® membrane reflektiraju sunčeve zrake kako bi se unutrašnjost zgrade održala hladnom. Također pomažu da solarni moduli ostanu hladni, što pridonosi njihovoj učinkovitosti. Sika godinama smanjuje ispuštanje CO2 i potrošnju vode, usprkos povećanoj proizvodnji. Sika je apsolutno predana konceptu održivog razvoja. Na taj način dodatno se naglašava sveobuhvatni cilj koji management kompanije i njeni zaposleni postavljaju pred sebe u svakodnevnim aktivnostima.

   

  Adresa: Puškarićeva 77A, 10250 Lučko
  Telefon: +385 1 6594 240
  Web adresa: www.sika-croatia.hr
  E-mail: info@hr.sika.com

 • Mapei Croatia
  Medium member

  Profil grupe MAPEI:

  Osnovan 1937. godine, Mapei je danas vodeći svjetski proizvođač materijala za pripremu podloga i postavu završnih obloga u graditeljstvu, te jedan od vodećih proizvođača kemijskih proizvoda u graditeljstvu, prisutan na svim kontinentima.

   

  – Mapei Grupa danas ima 68 podružnica s 63 proizvodna pogona na 5 kontinenata, u 31 različitih zemalja
  – 7500 zaposlenih, od kojih 900 radi u naših 18 centara za istraživanje i razvoj
  – Ostvareni promet unutar grupe iznosi 2,1 milijarda eura.
  – Više od 1400 različitih proizvoda za graditeljstvo
  – Više od 20000 tona otpremljenih materijala dnevno

   

  MAPEI proizvodi slijedeće linije proizvoda:

  Hidroizolacije za podzemne, nadzemne, unutarnje i vanjske dijelove objekata (ravni krovovi, terase, balkoni, kupaonice, bazene i dr.)

  – polimer-cementne i cementne
  – na osnovi sintetičkih i epoxy smola
  – PVC i TPO folije
  – bitumenske trake i hladne premaze
  – bentonitne
  – mostne hidroizolacije i epoxy predpremaze

   

  Proizvode za pripremu svih podloga u graditeljstvu

  – specijalna hidraulička veziva za izradu brzosušećih glazura, odn. dodatke za izradu betonskih podloga „in-situ”
  – sanacije svih vrsta podloga u graditeljstvu (problemi vezani uz pukotine, neravnine, malu čvrstoću kroz presjek, površinska slabost, prevelika vlaga, itd.)
  – predpremazi (primeri) za upojne i neupojne podloge

   

  Ljepila za podne i zidne obloge od keramičkih pločica i prirodnog kamena

  – za gres i upojne keram. pločice, malih i velikih formata; za razna opterećenja, mehanička, fizikalna, kemijska; za unutarnje i vanjske prostore (bazeni, balkoni, terase, fasade,…); fleksibilna S1 i S2, tankoslojna, debeloslojna, bijela, siva,….

   

  Mase za fugiranje i elastična brtvila

  – cementne i epoksi mase za fugiranje
  – elastična silikonska, akrilna, PU i PB brtvila za podove i zidove

   

  Ljepila za parkete

  – PU, PB, na osnovi sintetičkih smola, u vodenoj disperziji, itd.

   

  Ljepila za PVC, gumene i tekstilne podne obloge

  Sustave industrijskih podova

  – na cementnoj, epoxy i poliuretanskoj osnovi, za sanitarno zahtjevne prostore do onih izloženih kemijskim i mehaničkim opterećenjima

   

  Sustave sportskih podova

  – Biciklističke, staze za rolanje i pješačke staze; teniske i terene za momčadske sportove, košarka, rukomet, odbojka, nogomet; površine za rekreaciju

   

  Gotove mortove i specijalne proizvode za saniranje betona

  – za inženjerske objekte (mostove, viadukte, lukobrane, rashladne tornjeve, tunele)
  – za jednostavnije primjene (čela balkona, pročelja, fasade)

   

  Isušujuće žbuke i injekcijska sredstva za sanacije zidanih objekata

  – bescementne žbuke, za povijesne objekte
  – cementne žbuke

   

  Proizvode za zaštitu i dekorativnu obradu vanjskih zidova

  – akrilne, silikatne, siloksanske boje i tankoslojne dekorativne žbuke

   

  Materijale za statička ojačanja konstrukcija

  –  Tkanine i lamele na osnovi karbonskih i staklenih vlakana

   

  Dodatke za betone

  – superplastifikatori, aeranti, ubrzivači, usporivači, dodaci za zimsko betoniranje itd.

   

  Osnovna zadaća, nas zaposlenih u MAPEI CROATIA d.o.o., je tehničko-tehnološka podrška ciljnim skupinama koje sudjeluju u svim procesima, od projektiranja do izgradnje građevinskih objekata, te distributerima i investitorima. Uredi i logističko skladište za područje hrvatskog tržišta nalazi se na području grada Sveta Nedelja. U poduzeću je trenutno 23 zaposlenih.

   

  Adresa: Purgarija 14, Kerestinec, 10431 Sveta Nedelja, Croatia
  Telefon: +385 1 3647 790
  Web adresa: www.mapei.hr

 • Holcim (Hrvatska)
  Big member

  Cement. Beton. Agregat. Holcim u Hrvatskoj dio je Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa posluje u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

   

  „Gradimo temelje za buduće generacije“ – Holcimova je vizija. Stoga je naš ključni cilj stvaranje vrijednosti prema načelima održivog razvoja. Osim kroz doprinos u svojem djelokrugu utjecaja, Holcim želi ići i korak dalje u poticanju održive gradnje. Tako je 2003. godine osnovana zaklada Holcim Foundation for Sustainable Construction. Zakladu financira Holcim, a njezinu neovisnost od Holcimovih komercijalnih interesa osiguravaju partnerska sveučilišta koja stvaraju programe: Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich, Švicarska), Massachusetts Institute of Technology (Cambridge, SAD), Tongji University (Shanghai, Kina), Universidad Iberoamericana (Mexico City, Meksiko), Universidade de São Paulo (Brazil), te University of the Witwatersrand (Johannesburg, Južnoafrička Republika).

   

  U Hrvatskoj Holcim ima jednu tvornicu cementa, dva terminala za cement, osam tvornica betona i tri kamenoloma agregata. Kontinuirano pratimo promjene u potrebama kupaca i tržišta kako bismo na njih odgovorili odgovarajućom ponudom. Naš pristup zahtjevnom procesu kontrole kvalitete dobio je priznanje kroz znak Hrvatske kvalitete kojega nosi dio naše palete proizvoda.

   

  Strategija recikliranja i energetske učinkovitosti prisutna je u svim segmentima kroz primjenu zamjenskih materijala i goriva, a Holcimova tvornica cementa u Koromačnu jedna je od energetski najučinkovitijih u Europi. U segmentu proizvodnje agregata od 2006. provodimo revitalizaciju kamenoloma paralelno s proizvodnjom. U segmentu proizvodnje cementa značajan doprinos dajemo borbi protiv klimatskih promjena kroz inovativni pristup u smanjenju emisija ugljikovog dioksida. Svi segmenti su certificirani prema ISO 9001 (kontrola kvalitete), ISO 14001 (zaštita okoliša) i OHSAS 18001 (zaštita na radu). 2008. i 2009. godine bili smo dobitnici Indeksa društveno odgovornog poslovanja, priznanja Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) i Zajednice za društveno odgovorno poslovanje Hrvatske gospodarske komore.

   

  Adresa: Karlovačka cesta 2e 10020 Zagreb
  Telefon: +385 1 6591 100
  Web adresa: www.holcim.hr

 • CEMEX Hrvatska
  Big member

  CEMEX Hrvatska vodeći je proizvođač građevinskog materijala na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore s tradicijom dužom od sto godina te sa sve značajnijim prisustvom na tržištu betona. CEMEX posjeduje tri tvornice cementa i trinaest terminala. Tvrtka sirovinu crpi iz kamenoloma, dok beton isporučuje s osam strateški rasprostranjenih betonara.

   

  Kao jedna od najvećih hrvatskih tvrtki i značajan poslodavac, CEMEX je odgovoran društveni partner koji svoje poslovanje temelji na principima održivog razvoja i poštivanja najviših etičkih načela. To podrazumijeva odgovorno upravljanje zaštitom okoliša, zdravljem i sigurnošću zaposlenika te odgovoran odnos prema društvenoj zajednici.

   

  U proteklih nekoliko godina CEMEX je u različite projekte očuvanja okoliša i poboljšanja kvalitete zraka uložio više od 300 milijuna kuna, a kako bi svoje tvornice učinio što ugodnijim mjestom za rad uredio je više od 80.000 m² zelenih površina u krugu tvornica, dok je na gotovo 200.000 m² proveo biološku rekultivaciju eksploatiranih polja.

   

  Adresa: Cesta Dr. Franje Tuđmana 45, 21212, Kaštel Sućurac
  Telefon: +385 21 201 111
  Web adresa: www.cemex.hr
  E-mail: hr.info@cemex.com

 • Schneider Electric d.o.o.
  Big member

  Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On.

   

  Misija nam je postati vaš digitalni partner za održivost i učinkovitost.

   

  Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

   

  Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.

   

  www.se.com/hr

   

  Adresa: Strojarska 22/8, 10000 Zagreb
  Telefon: 0800 223 058
  Web adresa: se.com
  E-mail adresa: podrska.hr@se.com

 • SITNO HOLDING Real Estate
  Medium member
 • Robert Bosch
  Big member

  Već više od stotinu godina, ime Bosch predstavlja pojam vrhunske tehnike i uzor inovacijske snage. Rješenja grijanja i pripreme tople vode jedno su od težišta stručnosti ove međunarodno prisutne kompanije. Ostala težišta su automobilska tehnika, električni i vrtni alati, te kućanski uređaji. Razvoj usmjeren budućnosti i najviši standardi kvalitete ovdje su zajamčeni. Bosch je ime koje pruža sigurnost.

   

  Kao vodeći europski ponuđač toplinske tehnike, s markama Bosch i Buderus, nudimo široki asortiman koji obuhvaća gotovo sve zahtjeve za grijanje i proizvodnju tehnološke pare:

  • Plinski ili uljni kotlovi s radnim učincima do 19,2 MW i sa standardnom učinkovitošću do 109%, zahvaljujući izmjenjivačima topline za kondenzaciju
  • Kompaktni kondenzacijski kaskadni sustavi od više zidnih kotlova
  • Parni kotlovi (niskotlačna zasićena para, visokotlačna zasićena para i visokotlačna vrela para) – učinak proizvodnje vodene pare od 175 do 55000 kg/h
  • Vrelovodni kotlovi (niskotlačna vrela voda i visokotlačna vrela voda) – toplinski učinak od 650 do 38.000 kW
  • Komponente kotlovnica u modularnoj tehnologiji (moduli za parne i vrelovodne kotlove, te za opskrbu kotlovnica) – kao funkcionalne jedinice spremne za ugradnju. Time se znatno pojednostavljuje projektiranje,
  • Montaža i stavljanje u pogon kompletnog kotlovskog postrojenja. Visoka kvaliteta izvedbe jamči dugi, siguran i učinkovit pogon kotla
  • Kombinirani (CHP) moduli za proizvodnju toplinske i električne energije, s učincima koji sežu od 19 kWe do 400 kWe
  • Obnovljivi izvori energije: dizalice topline zemlja, zrak, kotlovi na kruta goriva, solarni kolektori za pripremu potrošne tople vode i podršku sustavu grijanja, termosifonski solarni sustavi…
  • Svi se ovi proizvodi isporučuju s kompletnim asortimanom inteligentnih regulacijskih uređaja i s pripadajućim priborom

   

  Bosch Hrvatska je regionalna grana Bosch Grupe. Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologija i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2012. više od 306.000 zaposlenika ostvarilo je promet od 52,3 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 350 podružnica i regionalnih kompanija u oko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2012. godini potrošio više od četiri milijarde eura na istraživanje i razvoj te prijavio više od 4700 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

   

  Adresa: Kneza Branimira 22, HR-10040 Zagreb
  Telefon: 01 295 80 81
  Web adresa: www.bosch-industrial.com/hr
  E-mail: info_toplinskatehnika@hr.bosch.com

 • Viessmann
  Medium member

  Viessmann – kompletni program za grijanje

   

  Njemačka tvrtka Viessmann jedan je od vodećih svjetskih proizvođača opreme iz područja tehnike grijanja, a na području samostojećih kotlova najčešće je kupovana europska marka.

   

  U stopostotnom vlasništvu obitelji Viessmann, trenutno presjedavajući Dr. Martin Viessmann, tvrtka već tri generacije ostvaruje razvojne projekte koji za ovu granu djelatnosti predstavljaju smjernice, kako na području klasične tehnike grijanja tako i na području obnovljivih izvora energije.

   

  Viessmann je tehnološki predvodnik u branši grijanja. Viessmann kompletni program Vam nudi individualno rješenje za sva područja primjene i za sve izvore energije. Kao začetnik u osvještenosti o okolišu Viessmann dostavlja već desetljećima osobito učinkovite sisteme grijanja s niskim emisijama štetnih tvari – za ulje i plin kao i solarne sisteme, sisteme grijanja na obnovljive izvore energije i toplinske crpke učina od 1,5 do 116.000 kW.

   

  Podaci od 24 tvornice u Njemačkoj, Francuskoj, Kanadi, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Švicarskoj i Kini, s prodajnim aktivnostima u 74 zemlje, 32 prodajne podružnice i 120 prodajnih ureda diljem svijeta. 55% od ukupnog prometa ostvaruje se u inozemstvu, što pokazjue internacionalnu orijentiranost tvrtke. Grupa ostvaruje promet nešto preko 1,85 milijarda eura i zapošljava 9.600 djelatnika.

   

  U Hrvatskoj je tvrtka Viessmann prisutna već 16 godina kroz kćerinsku tvrtku – Viessmann d.o.o. Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu.

   

  Adresa: Dr. Luje Naletilića 23m ; 10020 Zagreb
  Telefon: 01/ 6593 650
  Web adresa: www.viessmann.hr
  E-mail adresa: info@viessmann.hr

 • Ytong Porobeton
  Medium member

  Ytong porobeton d.o.o. član je internacionalnog koncerna Xella Baustoffe GmbH, Njemačka (www.xella.com/), sa sjedištem u Zagrebu. U portfoliu hrvatske tvrtke Ytong porobeton d.o.o. zastupljeni su brandovi Ytong i Ytong Multipor koji su diljem Hrvatske krajnjim kupcima dostupni u svim bolje opskrbljenim trgovinama građevinskim materijalom i DIY centrima (www.ytong.hr/)

   

  Adresa: Kovinska 4a/IV, 10090 Susedgrad Zagreb
  Telefon: 0800 7000
  Web adresa: www.ytong.hr
  E-mail adresa: info.hr@ytong.com

 • Saint-Gobain građevinski proizvodi
  Medium member

  Saint-Gobain je već sada jedno od vodećih svjetskih poduzeća u oblikovanju i uređenju životnog i radnog prostora ljudi, te prostora u kojemu oni provode svoje slobodno vrijeme. Poduzeća grupacije Saint-Gobain izborila su tu vodeću tržišnu poziciju zahvaljujući maksimalnoj kvaliteti proizvoda i usluga, te dosljednoj orijentaciji na kupca.

   

  Zdravlje, sigurnost na radu i zaštita okoliša, temeljni su preduvjeti za uspješnost poduzeća i daljnji rast. Saint-Gobain razvija, proizvodi i prodaje građevinske materijale za kuće budućnosti, razvija nove inovativne koncepcije radi stvaranja udobnijih, ekološki prihvatljivijih stambenih prostora.

   

  Adresa: Industrijska cesta 18, 10 360 Sesvete
  Telefon: +385 1 30 10 202
  Web adresa: www.saint-gobain.com
  E-mail adresa: daniel.domini@saint-gobain.com

 • BAUMIT
  Big member

  Ono što je započelo 1810 godine sa jednom peći za proizvodnju vapna, postao je najuspješniji brand građevinskog materijala u Europi. 1988 godine zaključena je suradnja između dvije austrijske tvrtke građevinskog materijala, čime je stvorena marka Baumit.

   

  Kvalitetno upravljanje i zaštita okoliša su duboko ukorijenjene u korporativnu viziju dvije obiteljske tvrtke već desetljećima i konstantno se implementiraju u radu Baumita. Naša načela korporativnog upravljanja su usmjereni na ekonomske i ekološke ciljeve. Budućnost i održivo korištenje resursa, energije, minimiziranje emisije, optimizacija sirovina i korištenja goriva su zadaci koji se stalno provode.

   

  Dobro promišljeno rukovanje prirodnim resursima koje nam je podarila priroda je uvijek u središtu pažnje našeg proizvodnog procesa. Zaštita okoliša je čvrsto usidrena u Baumit misiju već desetljećima. Razvijati nove koncepte i ideje s kojima naši proizvodi mogu čak i pomoći u smanjenju emisije i potrošnje energije, kao što je Baumit WDVS, krajnji je cilj tvrtke Baumit.

   

  BAUMIT PROIZVODI       REFERENCE

   

  Adresa: Vučak 34, 10 090 Zagreb
  Telefon: 01 3466 808
  Web adresa: www.baumit.hr
  E-mail: baumit@baumit.hr

 • Klimaoprema
  Big member

  Klimaoprema d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore. Svojim klijentima isporučujemo proizvode, rješenja visoke kvalitete i podršku u realizaciji projekata.

   

  Projektantima pružamo potpunu tehničku podršku, potvrđenu tehničkom dokumentacijom i testiranjima u vlastitom razvojnom laboratoriju. Distributerima i izvođačima radova nudimo partnerski odnos, transfer znanja i informacija te poštivanje ugovorenih uvjeta uz kvalitetnu post-prodajnu podršku.

   

  Adresa: Gradna 78a, 10430 Samobor, Hrvatska
  Telefon: +385 1 33 62 513
  Web adresa: klimaoprema.hr
  E-mail adresa: info@klimaoprema.com

 • Daikin Hrvatska
  Medium member

  Daikin je vodeći svjetski proizvođač visoko učinkovitih i inovativnih sustava za grijanje, klimatizacjiu, vodene sustave i rashladnu tehniku za komercijalne, stambene i industrijske namjene. Daikin svojom profesionalnošću i kompetencijom pruža optimalna rješenja visoke sezonske učinkovitosti koja omogućuju smanjenu potrošnju energije i troškova čime ispunjavaju visoke zahtjeve korisnika.

   

  Daikin Europe N.V. (DENV) je podružnica u punom vlasništvu Daikin Industries Limited.

   

  Multinacionalna je korporacija registrirana na Japanskoj burzi i vodeći svjetski proizvođač i dobavljač HVAC opreme koja obuhvaća grijanje, ventilaciju i klimatizaciju.

   

  DENV predstavlja sjedište tvrtke Daikin za prodaju, razvoj i proizvodnju u Europi, bliskom istoku i Africi. Daikin Europe Group trenutno obuhvaća 17 podružnica, 5 proizvodnih pogona, 17 pridruženih tvrtki, 5 prodajnih ureda i široku mrežu neovisnih distributera i prodajnih kontakata.

   

  U stopostotnom vlasništvu DENV-a je Daikin Central Europe (DACE) u kojem tvrtka Daikin ima svoje regionalno sjedište i 8 prodajnih organizacija u 15 zemalja (Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija).

   

  U sklopu Daikin Central Europe je 2004. godine osnovan lokalni ured Daikina u Hrvatskoj. Započeo je s dva djelatnika i obavljao poslove tehničke potpore partnerskoj mreži te se intenzivno bavio njezinim razvijanjem i širenjem.

   

  Intenzivan rad s projektantima u smislu predstavljanja rješenja i mogućnosti u HVAC segmentu te jačanje distributerske mreže rezultiralo je povećanjem prisutnosti Daikina na hrvatskom tržištu ne samo na rezidencijalnim nego i na velikim projektima, što je rezultiralo proširenjem ureda iskusnim i stručnim kadrovima, kao i mladim inženjerima koje tvrtka specijalizira za pojedine poslove unutar područja djelovanja ureda.

   

  Od 2011. godine Daikin predstavništvo postaje Daikin Hrvatska d.o.o., a u skladu sa širenjem i akvizicijama tvrtki Goodman, McQuay i Rotex na globalnom nivou, Daikin Hrvatska danas broji 15 djelatnika, uglavnom inženjera. Osim na hrvatskome, Daikin Hrvatska djeluje i na tržištima Slovenije i BiH u programu grijanja tvrtke Rotex, što joj omogućuje da u segmentima grijanja, hlađenja, ventilacije i tehnološkog hlađenja nudi najkompletnija rješenja na tržištu.

   

  Adresa: Budmanijeva 5, 10000 Zargeb
  Telefon: +385 1 6065 850
  Web adresa: www.daikin.hr
  E-mail: office@daikin.hr

 • Samsung Electronics Air Conditioner Europe
  Small member

  Dopustite da vam predstavimo Samsung Electronics Air Conditioner Europe, podružnicu Samsung Electronics Adriatic (SEAD).

  Samsung Electronics predstavio je prvi klimatizacijski uređaj 1974. godine i od tada već gotovo 50 godina uvodi inovacije na tržište. Redizajnirali smo ugodnost klimatiziranog prostora za budućnost i za sve vrste prostora, od komercijalnih do stambenih.

  Naša misija jest biti lider na području inovacija, dizajna i tehnologije predstavljajući učinkovite i prekrasne uređaje. Ušli smo na europsko tržište komercijalnih klimatizacijskih uređaja 2005. godine. Obzirom da su naši proizvodi široko prihvaćeni i da smo prepoznati kao lider u kategoriji klimatizacijskih uređaja, osnovali smo tvrtku Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) u Amsterdamu u Nizozemskoj 2017. godine. SEACE teži zadovoljiti potrebe europskog tržišta, fokusirajući se na oba sektora, i komercijalni i stambeni, predstavljajući inovativne proizvode na području hlađenja, grijanja, tople vode za kućanstva, rashladnih uređaja i pametnih zgrada. Također pružamo podršku i tehnički trening na području klimatizacije i rješenja za pametne zgrade, kao i postprodajnu i tehničku podršku za naše partnere iz industrije.

  Podružnica SEAD osnovana je u Zagrebu u Hrvatskoj, a podržava i pokriva regionalno tržište koje obuhvaća Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo. U suradnji sa širokom mrežom izvrsnih partnera klijentima smo na raspolaganju u pretprodajnoj fazi, tijekom prodaje, u postprodajnoj fazi, za marketing i logistiku.

  Nedavna istraživanja pokazala su da Europljani u prosjeku provode 90 % vremena u zatvorenim prostorima. Razumijemo važnost ugodnosti klimatizacije prostora i kvalitete zraka u zatvorenim prostorima pa zato neprestano donosimo inovacije da bismo ponudili vrhunska tehnološka, zdrava i nenadmašno dizajnirana rješenja. Naš cilj je pretvoriti inovativne proizvode u iskustva koja nude cjelogodišnja rješenja za klimatizaciju stambenih i poslovnih prostora, uvijek pružajući besprijekornu povezivost. To obuhvaća proizvode za hlađenje i grijanje, filtre zraka i panele za pročišćavanje zraka, kao i mogućnost daljinskog upravljanja klimatizacijskim sustavima. Naš  asortiman inovativnih filtera zraka igra važnu ulogu u održavanju zdrave kvalitete zraka u zatvorenim prostorima, jer filteri iz zraka uklanjaju potencijalno štetne čestice prašine te omogućuju čist zrak tijekom cijele godine.

  Samsung je izgradio snažan brand koji povezuje ljude iz cijelog svijeta, nudeći vrhunske inovacije i najsuvremenija rješenja za digitalno povezivanje na tržištu klimatizacijskih uređaja, dok istovremeno brine za okoliš. Kao vodeći proizvođač potrošačke elektonike i mobilnih uređaja te sustava za grijanje i hlađenje, možemo pružiti korisnicima jedinstveno One Samsung iskustvo – pametni dom tj. upravljanje svim kućanskim uređajima s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme.

  KRONOLOGIJA

  1. osnovana je tvrtka Samsung u gradu Daegu. Bila je to mala trgovina namirnicama koja je prodavala i izvozila robu proizvedenu u gradu i okolici.

  1969., odnosno 31 godinu kasnije, osnovana je tvrtka „Samsung Electronics Industry Co. Ltd.”.

  1. Samsung Electronics predstavio je prvi klimatizacijski uređaj, koji je tad bio velika inovacija.
  2. Samsung je proizveo prvi klimatizacijski sustav.
  3. Samsung Electronics ušao je na europsko tržište komercijalnih klimatizacijskih uređaja.
  4. Predstavljena je prva unutarnja ugradbena jedinica od 360 stupnjeva, Cassette 360.
  5. Predstavljena je tehnologija Wind-Free™.
  6. Samsung je predstavio ClimateHub sustav– integrirano rješenje za grijanje i opskrbu tople vode u kućanstvu.
  7. Predstavljena je nova generacija Samsung VRF sustava – DVM S2
  8. Predstavljena nova visokotemperaturna dizalica topline EHS Mono HT Quiet
  9. Predstavljena nova viskotemperaturna dizalica topline s radnom tvari R290, EHS Mono R290

   

  Adresa: Radnička 37b, 10000 Zagreb

  Telefon: 01 6267 700

  E-mail: ac.office@samsung.com

  Web adresa: www.samsung.com/hr/business/climate

 • Framos Technologies d.o.o.
  Big member

  Adresa: ul. Dobriše Cesarića 5, 40000 Čakovec

  Telefon: +385 (0) 40493800

  E-mail: info@framos.com 

  Web adresa: https://www.framos.com/en/locations/croatia 

 • Signify International B.V. Podružnica Zagreb
  Medium member

  Signify je vodeći svjetski proizvođač rasvjete za profesionalnu upotrebu, korisnike i internet stvari. Naši energetski učinkoviti rasvjetni proizvodi, sustavi i usluge klijentima omogućuju uživanje u vrhunskoj kvaliteti svjetla, čineći živote ljudi sigurnijima i udobnijima, tvrtke produktivnijima, a gradove pogodnijima za život. 

  S prodajom od 6,5 milijarde eura u 2020., oko 39.000 zaposlenika i prisutnošću u više od 70 zemalja, iskorištavamo izvanredan potencijal svjetla za ljepši život i bolji svijet. 

   

  Adresa: Ulica Josipa Marohnića 1/1, 10 000 Zagreb
  Telefon: + 385 1 3033 781
  Web adresa: https://www.signify.com/hr-hr
  E-mail adresa: https://www.signify.com/hr-hr/contact/contact-us

 • ALU KÖNIG STAHL
  Big member

  ALUKÖNIGSTAHL je tvrtka usmjerena ka najnovijoj tehnologiji i napretku. Svojim kupcima i partnerima u građevinarstvu nudimo sisteme u aluminiju, čeliku i plastici kao i fotonapon i solarnu termiju. Naš sveobuhvatni paket usluga nadopunjuje ponudu i naglašava jasan fokus na kupca unutar tržišta na kojem djelujemo. Sveukupno gledajući, Alukönigstahl jamči za kvalitetu, estetiku i sigurnost na najvišoj razini.

   

  Alukönigstahl na svim tržištima usko surađuje s najiskusnijim građevisnkim partnerima. Ta partnerstva postoje već desecima godina, a temelje se na međusobnom povjerenju. Osim toga, preko 50 godina njegujemo dva ekskluzivna partnerstva s internacionalnim vodećim proizvođačima sistema: Schüco International KG, svjetskim liderom na području aluminijskih i solarnih sistema te stručnjakom za PVC sisteme kao i Jansen AG, specijalistom za čelične sisteme.

   

  Adresa: Strojarska cesta 22, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 6681 726
  Web adresa: www.alukoenigstahl.hr
  E-mail: office@alukoenigstahl.hr

 • Hydro Building Systems Croatia
  Small member

  WICONA was founded in 1948. In over 70 years, it has grown from what was once a small business into a brand that stands for highly specialised know-how and technical competence in aluminium system solutions. As a systems company with many years of experience, we supply the market with realistic and achievable concepts for people and the environment. Reconciling user comfort with environmental requirements is what motivates and drives us daily in the development of energy-efficient system solutions for sustainable building envelopes.

   

  Numerous WICONA projects around the world have already been awarded internationally recognised certificates for sustainable construction, such as DGNB, LEED or BREEAM.

   

  At the beginning of 2017, our system solutions received the Bronze C2C Certificate and, two years later, the Silver Certificate. It was another important step for us to be able to practice our guiding principle of “sustainability” even At WICONA, we are convinced that no limits should be placed on modern building architecture. We implement complex building envelopes with special technical challenges with individual special structures, in a sustainable and future-oriented way.

   

  That is our core competence and the basis for our global success. That is what WICONA stands for. But WICONA also stands for so much more.

   

  Adresa: Bani 110, Buzin, 10010 Zagreb
  Telefon: +385 1 2048 217
  Web adresa: wicona.com

 • Reynaers Aluminium d.o.o.
  Small member

  Reynaers Aluminium specijaliziran je za istraživanje, razvoj i marketing inovativnih i održivih rješenja za ovojnice zgrada od aluminija: prozori, vrata, klizni sustavi, fasade i zasloni za sunce. Razvijamo standardne sustave koji ispunjavaju ili premašuju industrijske zahtjeve, ali na zahtjev također razvijamo rješenja po mjeri za specifične projekte. Stvaramo rješenja koja našim partnerima omogućuju realizaciju ambicioznih građevinskih projekata diljem svijeta.

   

  Naša vrhunska rješenja mogu se pronaći u svim vrstama projekata s različitim namjenama: zračne luke, stambene zgrade, bolnice, hoteli, muzeji, sportski objekti i tako dalje. Da ne bude zabune: mi ne prodajemo prozore i vrata. Umjesto toga, prodajemo rješenja koja omogućuju arhitektima, investitorima, instalaterima i proizvođačima da arhitektonske dizajne pretvore u stvarnost.

   

  Pa, tko smo mi?

  Reynaers Aluminium osnovan je 1965. godine s ciljem dizajniranja i pružanja proizvođačima rješenja za energetski učinkovite i kvalitetne aluminijske prozore i vrata. Naše sjedište nalazi se u belgijskom gradu Duffel, rodnom mjestu Reynaers Aluminiuma. Od svog osnutka Reynaers je doživio ogromnu međunarodnu ekspanziju zahvaljujući stalnim ulaganjima u infrastrukturu i ljudske resurse. Danas Reynaers zapošljava više od 2600 ljudi diljem svijeta. Zapravo, tijekom proteklih 10 godina, Reynaers je porastao za više od 200%, što je rezultat i organskog rasta i akvizicija koje je sam financirao. U 2021. Reynaers Aluminium ostvario je godišnji promet od 638 milijuna eura.

   

  Ponosni smo na Reynaers Act koji je izdan u listopadu 2022. godine, naše službeno izvješće o strategiji održivosti Reynaers Grupe i smanjenju našeg utjecaja na okoliš.

   

  Glavna načela strategije:

  – izgradnja održivih zgrada s našim inovativnim proizvodima

  – razvoj proizvoda koje je moguće reciklirati i iskoristiti za druge svrhe

  – smanjenje CO2 otiska za 50% do 2030. godine

  – stvaranje motivirajućeg i atraktivnog radnog okruženja za sve naše zaposlenike

   

  Adresa: Horvatova 82, 10010 Zagreb
  Telefon: +385 911 150 006
  Web adresa: reynaers.com
  E-mail adresa: office.zagreb@reynaers.com

 • ACO građevinski elementi
  Medium member

  Mi smo članica ACO grupe globalne tvrtke ACO Severin Ahlmann GmbH & Co KG na području Republike Hrvatske čija je specijalnost razvoj i proizvodnja inovativnih proizvoda za sakupljanje, odvodnju i tretman otpadnih voda uslijed djelovanja različitih prirodno-ljudskih faktora. Sa 3500 zaposlenika u više od 40 zemalja, prepoznatljivi smo brand u stvaranju ekoloških uvjeta budućnosti. Primarni fokus nam je stvaranje ravnoteže između ljudi i prirode, smanjujući štetni utjecaj otpadnih voda na ljude, ili obratno, ljudi na naš najdragocjeniji prirodni resurs – vodu.

   

  Paleta proizvoda iz našeg proizvodnog programa rijetko kad je zaobišla najznačajnije svjetske projekte i građevine. Razlog tolike prisutnosti ACO proizvoda je kvaliteta i inovativnost u rješenjima koja konstantno prate najnovija dostignuća i tehnologije na području građevine, arhitekture i prije svega, zaštite okoliša.

   

  U Hrvatskoj smo kao članica ACO Grupe prisutni više od 13 godina, pod nazivom ACO građevinski elementi d.o.o.
  U proizvodnji primjenjujemo najnovije tehnologije u obradi materijala od polimer-betona, armiranog betona, lijevanog željeza, čelika, nehrđajućeg čelika kao i kompozitnih materijala za unutarnju i vanjsku primjenu.

   

  Telefon: 01 2700 140
  Web adresa: www.aco.hr
  E-mail: aco@aco.hr

 • Sto Ges.m.b.H.
  Medium member

  Uspješna poduzeća proizvode uspješne proizvode – no, dugoročan uspjeh ne temelji se samo na dobrim proizvodima. Važni su i pouzdanost i tradicija, snaga inovacije i održiva proizvodnja, zadovoljni klijenti te motivirani zaposlenici. S tom sviješću Sto od osnutka 1955. godine proizvodi i razvija proizvode za gradnju.

   

  Dijalog s klijentima i partnerima posebna je obveza društva Sto. Neprestana je komunikacija osnovni uvjet – posve u smislu „Graditi svjesno“ – održanja vrijednosti starih i novih građevina. Odgovorna gradnja podrazumijeva neprestan tijek informacija. Biti ispravno i pravovremeno informiran znači moći donijeti sigurnu i bolju odluku.

   

  Sto kao međunarodna grupacija, sa sjedištem i proizvodnjom u Njemačkoj i Austriji, ima dugogodišnje iskustvo iz najrazličitijih svjetskih regija. Iskustva koja su uvelike utjecala na Sto razvoj i odabir proizvoda.

   

  Adresa: Ulica Franje Lučića 32A, HR-10090 Zagreb
  Telefon: +385 1 3499 555
  Web adresa: sto.hr
  E-mail adresa: info.hr@sto.com

 • AGC Flat Glass Adriatic
  Small member

  AGC Flat Glass Europe; europski lider u „flat“ (ravnom) staklu

   

  AGC Flat Glass Europe (bivši Glaverbel) proizvodi i procesuira ravno staklo za građevinsku industriju (vanjske fasade i unutarnje dekorativno staklo) i za specijaliziranu industriju.
  Smješten u Bruxellesu, Belgija, AGC Flat Glass Europe je europska grana AGC Flat Glass-a, vodećeg svjetskog proizvođača ravnog stakla.

   

  AGC-ova osnovica „Glass Unlimited“ odražava mogućnosti koje nudi:

  – Staklo kao materijal koji zadovoljava sve veći niz zahtjeva (udobnost, kontrola energije, zdravlje i sigurnost, izgled);
  – Proizvodni pogoni, koje čini 18 tvornica float stakla i otprilike 100 procesnih jedinica, smješteni su kroz cijelu Europu, od Španjolske do Rusije;
  – Svjetska marketinška mreža
  – Nove aplikacije koje proizlaze od kontinuiranog R&D u naprednoj tehnologiji stakla;
  – Osoblje koje je motivirano zajedničkom željom za izvrsnošću.

   

  AGC Flat Glass Europe trenutno zapošljava oko 10.700 ljudi.
  Za više informacija posjetite: www.agc-glass.eu (korporativna stranica) i www.yourglass.com (arhitektura i proizvodi za unutarnji dizajn).

   

  Adresa: Ulica grada Vukovara 237 D, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 6117 945
  Web adresa: agc-glass.eu
  E-mail adresa: antonija.musovic@eu.agc.com

 • Gealan
  Medium member

  GEALAN d.o.o. je tvrtka osnovana 2004. godine kao trgovačko društvo u vlasništvu vodećeg njemačkog proizvođača sustava za izradu prozora i vrata iz umjetnih (PVC) materijala GEALAN Fenster Systeme Gmbh.

   

  Tvrtka GEALAN d.o.o. sa sjedištem u Sesvetama je regionalni logistički i prodajni centar sa djelovanjem na područjima Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

   

  Osnovna djelatnost je distribucija, prodaja i tehnička podrška partnerima koji koriste GEALAN sustave za prozore i vrata, te plasiraju gotove proizvode u obliku građevinske stolarije na spomenuta tržišta.

   

  Tvrtka je u relativno kratkom vremenu otkako djeluje na tržištu zauzela vodeće mjesto po prodaji i snazi robne marke (brendu) sustava za prozore i vrata, te zauzima oko 20% udjela na trištu. To bi značilo da na području djelovanja tvrtke svaki 5. prozor ili vrata izrađeni iz umjetnih (PVC) materijala su proizvedeni iz GEALAN sustava profila.

   

  Razlog takvog uspjeha GEALAN-a prije svega su proizvodi vrhunske kvalitete čija upotreba je orijentirana na energetsku učinkovitost i svijest o ekologiji. Osim toga tu je i cijeli niz ljudi koji rade na prodaji, promociji, logistici i tehničkoj podršci partnerima i krajnjim proizvodima.

   

  U zadnjih dvije godine GEALAN je uveo na tržište cijeli niz inovativnih proizvoda koji omogućuju da se na jednostavan i relativno povoljan način proizvode energetski učinkoviti prozor i vrata koji zadovoljavaju standarde za pasivne kuće, te tako omogućio primjenu takvih proizvoda na tržištima gdje se standard gradnje još nije približio zahtjevima europskih zemalja, a u budućnosti sigurno bude.

   

  Osim proizvoda za energetski učinkovite elemente, GEALAN je poznat kao i specijalist za boje gdje nudi širok spektar profila za izradu prozora i vrata u različitim bojama. Tako jedino GEALAN na tržištu nudi mogućnost biranja profila u “acrycolornim” bojama što je zapravo posebna tehnologija dobivanja boja na PVC profilima gdje se dobiva neusporedivo kvalitetnija površina prozora, postojanost i otpornost boje pri vremenskim utjecajima.

   

  Kao ekološki osviještena tvrtka gotovo svi proizvodi iz PVC umjetnih materijala koje GEALAN proizvodi su 100% reciklirajući i moguće je više puta iz određenih proizvoda sačiniti nove, što GEALAN u praksi i čini kako bi doprinjeo očuvanju okoliša.

   

  Adresa: Omladinska 11 Žerjavinec 10360 Sesvete
  Telefon: +385 1 2040 675
  Web adresa: www.gealan.hr

 • Deceuninck
  Small member

  Deceuninck grupa jedan je od vodećih svjetskih dizajnera i proizvođača PVC profila za prozore i vrata s 3700 zaposlenika te prodajnom mrežom u više od 90 zemalja. Razvija inovativna rješenja za održive domove s niskom razinom ugljičnog otiska te svoju poslovnu filozofiju temelji na stvaranju bezvremenskih proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve u pogledu dizajna, performansi i ekološke ravnoteže.

   

  Podružnica poduzeća Deceuninck u Hrvatskoj osnovana je 2004. godine. Europska kvaliteta, dizajn i održivost proizvoda, kao i odani pristup radu odlično su prepoznati i na regionalnom tlu pa tako Deceuninck u Hrvatskoj aktivno surađuje s preko 150 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata.

   

  “Naša je strategija proizvoditi održivo – stvarati inovativna rješenja za održiv način života. Slijedeći znanstveno utemeljene ciljeve postavljamo visoke standarde za našu industriju, ulažemo u vrhunsku tehnologiju proizvodnje te recikliranja. Dizajniramo prozore, vrata i građevinske profile s najboljim vrijednostima toplinske izolacije, koji su istovremeno elegantni, ali i dugovječni“, ističe Bruno Humblet, predsjednik uprave Deceuninck Grupe.

   

  Vrhunski proizvodi za udoban dom

  Uz široku ponudu profila za prozore i vrata građevinskih proizvoda i sustava za zaštitu doma,
  Deceuninck je dobavljač rješenja za prozore i vrata od PVC-a i aluminija. Asortiman Elegant predstavlja Deceuninckovu novu definiciju prozorskog profila. Može se 100 % reciklirati i predstavlja najbolje dostupno rješenje za prozore i vrata bez upotrebe čelika. To je prva od mnogih izvedbi prozora koje se temelje na novoj univerzalnoj platformi iCOR. Ovaj modularni pristup omogućuje standardizaciju procesa, što rezultira znatnim smanjenjem kompleksnosti. Izvanredna tehnologija ThermoFibra zamjenjuje čelično ojačanje u profilima za prozore i vrata strukturnim staklenim vlaknima. Za dizajn sustava Elegant i mogućnost stopostotnog recikliranja već su dodijeljene međunarodne nagrade kao što su German Innovation Award, German Design Award i Red Dot Award. Najnoviji model – krilo Grando odlikuje se tradicionalnim izgledom PVC prozora što ga čini savršeno prikladnim za zgrade sa standardnim prozorima.

   

  Moderni stilovi gradnje danas sve više preferiraju otvorenost i više prirodnog svjetla u prostoru. Podizno-klizne stijene iz Deceunincka objedinjuju kvalitetu stanovanja otvorene arhitekture s najvišim zahtjevima sigurnosti i stabilnosti, uz maksimalnu razinu udobnosti i zaštite od vremenskih utjecaja. Kada su u pitanju vanjske obloge, Deceuninck je kreirao Twinson podne obloge od inovativnog materijala koji objedinjuje prednosti drva i plastike. S jedne strane pruža prirodan i topao izgled drva, a s druge strane nudi otpornost i dugovječnost plastike. Osim toga, površina je otporna na proklizavanje, čak i kada je mokra, dok su troškovi održavanja minimalni jer nije potrebno bojanje ili premazivanje uljima.

   

  17 400 tona recikliranog materijala u 2021. godini

  U svojim proizvodima Deceunick ima oko 15% recikliranog materijala koje nastaje u postrojenju za recikliranje u Deceuninckovom pogonu za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu u Belgiji.

   

  PVC okvir može se reciklirati 8 puta bez gubitka kvalitete te se recikliranjem u zatvorenom krugu, odnosno procesu kojim se materijal ili proizvod može pretvoriti u novi proizvod bez gubitka svojstava tijekom procesa recikliranja. Deceunick na ovaj način želi spasiti 2,3 milijuna starih prozora od odlagališta ili spalionice otpada.

   

  Adresa: Gospodarska ulica 11, 10298 Donja Bistra
  Telefon: +385 1 278 1350
  Web adresa: deceuninck.hr
  E-mail adresa: info@deceuninck.hr

 • EJOT spojna tehnika
  Small member

  EJOT spojna tehnika je osnovana u rujnu 2001 godine kao Ejot-ova poslovnica u Hrvatskoj. Sjedište je u Zagrebu i pokriva isporuku robe za cijelu Hrvatsku.

  U Hrvatskoj se veći dio poslovanja fokusira na prodaju proizvoda pričvrsne tehnike za krov, zid i ravni krov.

  Kupci Ejot-ovih proizvoda iz područja spojne tehnike imaju priliku dobiti vrhunsku kvalitetu proizvoda surađujući sa stručnim znanjem zaposlenika koji pružaju usluge savjetovanja i tehnike primjene.

  Kao i u ostalim regijama jugoistočne Europe i EJOT spojna tehnika ima odgovore na zahtjeve kupaca:

  • Smanjenje troškova kupaca
  • Težnja za novim inovativnim rješenjima
  • Osiguranje potrebne kvalitete proizvoda
  • Jamstvo isporuke i točnosti
  • Optimalnu uslugu za kupce i njihova gradilišta
  • Stabilan i pouzdan poslovni partner

  Naš cilj je kvaliteta proizvoda i usluga a u prvom planu je individualan pristup u rješavanju problema s našim klijentima.

   

  Adresa: Franje Lučića 23/3, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 3498 612
  E-mail adresa: kstunja@ejot.hr

 • Assa Abloy Croatia d.o.o.
  Big member

  ASSA ABLOY Croatia Ltd. is a company within the ASSA ABLOY Group. It has been operating in the Republic of Croatia since 2008. The company distributes products of the ASSA ABLOY Group.

   

   

  About Metalind

   

  Metalind was fonded in 1996 an currently has 130 employees. Since the end of 2011 we are a part of ASSA ABLOY company, the world’s leading manufacturer of fittings and equipment for doors.

   

  The production programme of Metalind includes steel and aluminium fireproof doors and fire-protection glass as well as special performance doors – security doors, smoke-protection doors, X-ray doors, bulletproof and soundproof doors. Production capacities consist of four production halls with a total area of 10,000 m2. We have our own vehicles and teams for the installation of doors.

   

  We put a strong emphasis on export activities and we have expanded to the markets of EU, Turkey, and Australia.

   

  In 2015 the company adopted LEAN and three of the ISO Standards – ISO 9001, ISO 14001 and BS OHSAS 18001.

   

  After completing all measurements, we manufacture unique products and install them ourselves. We maintain the full functionality of all our products. After your call we respond as quickly as possible.

   

  Adresa: Pakračka 6, 43 000 Bjelovar
  Telefon: +385 1 6465 120
  Web adresa: assaabloy.com
  E-mail adresa: adria@assaabloy.com

 • Danfoss
  Medium member

  Tvrtka Danfoss projektira tehnologije koje osnažuju svijet za stvaranje bolje budućnosti. Energetski učinkovite tehnologije pomažu pametnim zajednicama i industrijama da stvore zdravije i ugodnije okruženje u našim zgradama i domovima te da proizvode više hrane uz manje otpada.

  Adresa: Magazinska 9a, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 606 40 81
  Web adresa: www.danfoss.hr
  E-mail adresa: danfoss.hr@danfoss.com

 • Wilo Hrvatska
  Small member

  WILO Hrvatska d.o.o. je kćerka firma društva WILO SE i jedina je ovlaštena da na teritoriju Republike Hrvatske uvozi pumpe, pumpne sisteme, rezervne dijelove i ostale proizvode kompanije WILO SE.

   

  Osnovana je 2005.godine, i u okviru WILO Hrvatska d.o.o. pored centrale u Samoboru – Nikole Šubića Zrinskog 18, posluje i ured u Splitu – Vukovarska. Kompanija zapošljava 10 zaposlenih, od toga 7 inženjera su zaduženi za prodaju, pružanje tehničkih i servisnih usluga.

   

  Zaposleni posjeduju veliko domaće i internacionalno iskustvo u nabavci i isporukama pumpi, servisiranju, kao i pružanju tehničkih usluga pri selekciji, ugradnji i eksploataciji naših proizvoda. Kvalitetna struktura, iskustvo, ali i obrazovanje zaposlenog kadra garancija je pružanja vrhunskih usluga u market segmentima Building Services, Water Management, i Industry.

   

  Za krajnje kupce je svakako značajna činjenica da je osiguran centralni WILO servis i mreža partnerskih servisa na teritoriju Republike Hrvatske, čije kontakte možete naći na našoj internet stranici, pod nazivom Partnerski servisi. U skladu sa poslovnim standardima i etikom definiranom WILO SE, od svih zaposlenih WILO Hrvatska d.o.o. može se očekivati apsolutna stručna i tehnička podrška pri izboru pumpi i prateće opreme, kao i razne vrste treninga i obuka vezanih za WILO proizvode i pumpnu tehniku općenito. Takođe, na raspolaganju je veliki izbor kataloškog materijala u štampanoj i elektronskoj formi, kao i softver za izbor pumpi namjenjen kao tehnička podrška od projektiranja do ugradnje i eksploatacije WILO opreme.

   

  Adresa: N. Š. Zrinskog 18, 10 430 Samobor
  Telefon: +385 1 343 09 14
  Web adresa: wilo.com
  E-mail adresa: wilo-hrvatska@wilo.hr

 • Fibran
  Small member

  FIBRAN Grupa jedan je od najvećih europskih proizvođača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena najviše kvalitete, brendiranog kao FIBRANxps te jedan od najvećih proizvođača kamene vune pod imenom FIBRANgeo. FIBRAN kao proizvođač iznimnu pažnju polaže kvaliteti proizvoda i u skladu s EN normama provodi sva ispitivanja u laboratorijima nezavisnih instituta kao što su FIW München, DIBt Berlin, ZAG Ljubljana, IGH Zagreb. Svoja iskustva i znanja dijeli s investitorima, arhitektima i izvođačima, pruža cjelokupna rješenja te ENERGIJSKI ŠTIT građevina projektiranih i po standardima pasivne gradnje.

   

  FIBRANxps toplinsko izolacijske ploče namijenjene su učinkovitoj toplinskoj zaštiti u najzahtjevnijim uvjetima – pod izuzetno visokim pritiskom i u vlažnom okruženju gdje većina toplinsko izolacijskih materijala ne zadovoljava: ispod temeljnih ploča pasivnih kuća, u podrumskim i industrijskim podovima, na podrumskim zidovima, fasadama i soklovima, na ravnim krovnim površinama, kosim krovovima i drugo. FIBRAN je kao proizvođač XPS izolacija i izolacija od kamene vune jedno od najcjenjenijih imena u području izolacija u Europi zbog pouzdane kvalitete proizvoda i odličnog servisa.

   

  Proizvodi:

  Izolacije od ekstrudiranog polistirena, kamene vune, ekspandiranog polistirena, pa i kompletan asortiman suhe gradnje, uključujući Vogel akustične stropne sustave

   

  Aplikacije:

  Kompletna energijska zaštita zgrada i industrijskih elemenata te završni radovi u interijeru

   

  Adresa: Rastočka 1; 10020 Novi Zagreb
  Telefon: +385 99 654 23 53
  Web adresa: fibran.si
  E-mail adresa: robert.filipovic@fibran.hr

 • Jub
  Medium member

  JUB slovi za najstarijeg proizvođača zidnih boja u Sloveniji i cijeloj regiji. Počeci proizvodnje mineralnih boja u Dolu pri Ljubljani, gdje je danas sjedište poduzeća, sežu u daleku 1875. Danas je JUB međunarodna tvrtka koja prodaje svoje proizvode u više od 30 država po Europi i svijetu. 

  Adresa: Ulica hrvatskih branitelja 11, 10 430 Samobor
  Telefon: +385 1 6194 347
  Web adresa: www.jub.hr
  E-mail adresa: info@jub.hr

 • Grundfos Sales Croatia d.o.o.
  Medium member

  Mi smo više od obične tvrtke za crpke za vodu. Vjerujemo da svaka kap sadrži beskrajne mogućnosti, a da voda ima moć promijeniti svijet.

  Adresa: Buzinski prilaz 38, 10000, Buzin
  Telefon: +385 1 6595 400
  Web adresa: grundfos.com

 • HELLA tehnika zaštite od sunca d.o.o.
  Small member

  Europski ponuđač proizvoda za zaštitu od sunca, svjetla i vremenskih utjecaja na zgradama

  Osnivanjem tvrtke HELLA 1959. godine započeo je značajan razvoj od proizvođača žaluzina s dva zaposlenika do vodećeg europskog ponuđača sustava za zaštitu od sunca, svjetla i vremenskih utjecaja. Danas je tvrtka sa sjedištem u Abfaltersbachu u Istočnom Tirolu zastupljena u devet europskih zemalja s vlastitim podružnicama. S 1300 zaposlenika, 2021. godine ostvaren je promet od 192,5 milijuna eura na više od 60 tržišta diljem svijeta. Portfelj proizvoda obuhvaća međusobno usklađena vanjska i unutarnja rješenja, kao i elektronička upravljanja za sustave zaštite od sunca. HELLA je tržišni lider u Austriji i Južnom Tirolu. Sa stajališta europskog tržišta, HELLA je jedan od 5 najboljih dobavljača sustava za zaštitu od sunca i vremenskih utjecaja.

   

  Devet zemalja, 28 lokacija i četiri tvornice

  Grupa HELLA organizirana je kao holding tvrtka koja posluje iz Abfaltersbacha. Tvrtku vodi četveročlani menadžerski tim. Kao izvršni član uprave, ing. Andreas Kraler (MBA) odgovoran je za prodaju, konstrukcije, upravljanje proizvodima, kao i marketing, a dipl. komercijalist dipl. ing (FH) Christian Schaller za strategiju, organizacijski razvoj, IT i HR. Dipl. ing. Harald Niedrist odgovoran je za proizvodnju, a mag. Georg Pranter za financije. Oni upravljaju međunarodnom grupom s 28 prodajnih mjesta u devet zemalja i četiri proizvodna pogona u dvije zemlje.

   

  Inovativni razvoj portfelja proizvoda

  Portfelj proizvoda tvrtke HELLA stalno se proširuje u skladu s trendovima u arhitekturi. Paleta proizvoda seže od žaluzina, vanjskih raffstore žaluzina i roleta preko tendi, fasadnih sjenila i pergola tendi pa sve do rješenja za grubu gradnju i elektroničkih upravljanja ovim sustavima. U razvoju svog portfelja tvrtka HELLA stavlja naglasak na inovativnu snagu koja se razvijala desetljećima. HELLA proizvodi s jedne strane stvaraju individualne svjetlosne uvjete, štite od utjecaja sunca i vremenskih prilika, a s druge strane također pomažu u osiguranju same zgrade. Konačno, oni pridonose smanjenju potrošnje energije i optimizaciji energetske bilance zgrade. Na taj način HELLA stvara udobnost, ali i zadovoljava individualnu potrebu za zaštitom i time doprinosi kvaliteti života.

   

  Vrhunska kvaliteta iz jednog izvora

  Priznavanje liderstva u kvaliteti ustrajno se očituje kako u razvoju asortimana proizvoda tako i u vertikalnom lancu stvaranja dodane vrijednosti prema kupcu. HELLA ne samo da isporučuje proizvode i softver, već također pruža usluge montaže i postprodajne usluge, kao što su popravci i rezervni dijelovi. Pri tome je mjerilo vrhunska kvaliteta: Svi proizvodi se izrađuju po individualnim dimenzijama, a sve ugrađene komponente dizajnirane su za robusnost i izdržljivost, što doprinosi održivosti HELLA proizvoda. Ovisno o tržištu, asortiman proizvoda prodaje se preko komercijalnih specijaliziranih tvrtki ili izravno krajnjim kupcima.

   

  Adresa: Zagrebačka cesta 201, 10110 Zagreb
  Telefon: +385 1 387 99 87
  Web adresa: hella.info
  E-mail adresa: marko.balas@hella.info

 • Kemenović
  Medium member

  Obiteljska tvrtka KEMENOVIĆ d.o.o. osnovana je početkom 1990. godine. Tvrtka je nastavila obavljati djelatnost Zanatske radnje Kemenović koja je počela s radom 1977. godine.

   

  U dugogodišnjem izvođenju hidro i toplinskih izolacija na građevinskim objektima posebno smo se bavili ravnim krovovima i terasama. Zahvaljujući primjeni novih tehnologija i materijala mogli smo pravovremeno rješavati najsloženije probleme i tako stekli status kvalitetnog i pouzdanog poslovnog partnera.

   

  Korištenje velikih količina stiropora (ploča ekspandiranog polistirena – skraćeno EPS) u izvođenju toplinskih izolacija rezultiralo je krajem 1997. godine pokretanjem vlastite proizvodnje stiropora pod trgovačkim nazivom KEMPOR EPS.

   

  Proizvodni pogon nalazi se u Lučkom, Franje Puškarića 104a (”Stara Karlovačka cesta”) u blizini čvorišta autocesta.

   

  Zahvaljujući razvojnoj politici tvrtke koja se temelji na stalnom unapređenju proizvodne tehnologije, korištenju kvalitetne sirovine te razvoju i oblikovanju novih proizvoda, obim proizvodnje stiropora bilježi kontinuirani rast i postaje naša osnovna djelatnost.

   

  Politika kvalitete, kao izraz naše poslovne filozofije, odnosi se na kvalitetu svih proizvoda i proizvodnih procesa, na odgovorno ponašanje prema kupcima i ostalim poslovnim partnerima te zaposlenicima kao vrlo važnom resursu poslovanja.

   

  Navedena politika kvalitete potvrđena je certifikatom ISO 9001 za upravljanje sustavom kvalitete početkom 2007. godine i kontinuirano se nadzire i provjerava od strane ovlaštene certifikacijske kuće.

   

  Svojstva stiropora potvrđuju se svakodnevnim ispitivanjima u vlastitom laboratoriju i ispitivanjima od strane Instituta Građevinarstva Hrvatske.

   

  Stiropor, odnosno ekspandirani polistiren (EPS) je materijal koji se koristi za toplinsku i zvučnu izolaciju. Stiropor štedi energiju za grijanje zimi i za hlađenje ljeti što dovodi do značajnih ušteda koje imaju pozitivan utjecaj na očuvanje okoliša.

   

  Njemački koncern BASF prvi je počeo proizvoditi ekspandirani polistiren još davne 1951. godine pod zaštićenim imenom STYROPOR, koji je postao sinonim za EPS.

   

  Tajna odličnih izolacijskih svojstava stiropora krije se u ćelijskoj strukturi granula stiropora. Naime u 1 m3 stiropora sadržano je 3 – 6 milijardi ćelija u kojima je zatvoren zrak.

   

  Stiropor se proizvodi u različitim tipovima koji su definirani određenim toplinskim i mehaničkim svojstvima. Ovisno o mjestu ugradnje treba obratiti pažnju na pravilan odabir tipa stiropora odgovarajućih svojstava.

   

  Adresa: Puškarićeva 104a, 10250 Zagreb – Lučko
  Telefon: +385 1 6530 812
  Web adresa: kemenovic.hr
  E-mail adresa: info@kemenovic.hr

 • Plastform d.o.o.
  Big member

  Tvrtka Plastform d.o.o. osnovana je 1992. godine, a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja stiropora za toplinsku izolaciju u graditeljstvu te proizvodnja ambalaže od stiropora za primjenu u industriji, ribarstvu i poljodjelstvu.

   

  Udio utrošen na zagrijavanje i hlađenje stambenog i radnog prostora ukupnoj količini utrošenog fosilnog goriva nije zanemariv. Sve do nedavno nije se posvećivala pažnja toplinskom izoliranju stambenih i poslovnih objekata zbog niske cijene fosilnih goriva i opće prihvaćenog mišljenja da njihova uporaba ne ostavlja štetne posljedice na okoliš.

   

  Najjednostavniji način smanjenja ispuštanja CO2 jest smanjenje količine energije potrebne za zagrijavanje i hlađenje. To je moguće postići toplinskom izolacijom stambenih i poslovnih objekata, time ne samo da smo smanjili količinu CO2 ispuštenog u atmosferu već smo i uštedjeli na manjoj količini potrošene energije.

   

  EPS predstavlja elegantno rješenje za termo izolaciju.

   

  EPS nije toksičan jer ne sadrži ugljikovodike supstituirane halogenim elementima (poput fluora i klora). Njegovom upotrebom mnogostruko više se energije uštedi nego što je potrebno za njegovu proizvodnju.

   

  Uporabom EPS-a kao toplinske izolacije direktno se utječe na količinu energije koja je potrebna za zagrijavanje i hlađenje prostorija, znači boljim izoliranjem smanjujemo utrošak goriva potrebnog za zagrijavanje i hlađenje prostorija. Možemo reći da uporabom EPS-a kao toplinske izolacije indirektno utječemo na smanjenje emisije CO2 u okoliš i time štedimo novac, a ČUVAMO PRIRODU.

   

  EPS je materijal koji se može 100% reciklirati. EPS ne truli, ne stvara plijesni, ne pospješuje rast mikroorganizama i ne raspada se.

   

  Zato se s pravom može reći da EPS (stiropor®) nema negativnog utjecaja na okoliš, naprotiv, upravo radi njegove osnovne primjene u graditeljstvu, a to je ušteda energenata, te mogućnosti njegovog jednostavnog recikliranja, jedan je od najvažnijih čimbenika u zaštiti okoliša.

   

  Adresa: Ul. Ivana Granđe 25, 10360, Sesvete
  Telefon: +385 1 2320 200
  Web adresa: plastform.hr
  E-mail adresa: prodaja@plastform.hr

 • Kingspan d.o.o.
  Small member

  Kingspan je svjetski lider u naprednim rješenjima za izolaciju i ovojnice zgrada. Njihova misija je ubrzati budućnost s neto nultim emisijama s dobrobiti ljudi i planeta u srcu.

  Posjetite web stranicu kako biste saznali više o našem Kingspan Globalnom poslovanju.

   

  Adresa: Gorjanovićeva 22, 10000 Zagreb
  Telefon: +38591 1581 583
  Web adresa: www.kingspan.com/hr 
  E-mail adresa: info@kingspan.hr

 • Domus plus d.o.o.
  Big member

  Domusplus – montažne kuće

   

  Domusplus je građevinska firma koja djeluje na području projektiranja, izrade i gradnje niskoenergetskih montažnih kuća.

   

  Cilj Domusplusa je unaprijediti kulturu življenja u ekološki i energetski prihvatljivijim montažnim kućama, uz povećanje svijesti o prednostima građenja i življenja u takvim kućama.

   

  Prednosti montažne gradnje
  Jedna od osnovnih prednosti montažnih kuća, a samim time i razlog zašto se sve više ljudi odlučuje za takav oblik gradnje, je vremenska ušteda kao i kompletno rješenje stambenog pitanja na jednom mjestu. Također, u današnje vrijeme, kada klasični energenti sve više poskupljuju i kada izdvajanje za redovne mjesečne režije postaju sve veće, važno je znati da u usporedbi sa standardnim zidanim kućama, Domusplus niskoenergetske kuće troše čak do 5 puta manje energije za grijanje i hlađenje.

   

  Sigurni i dugotrajni materijali
  Materijali koje Domusplus koristi prilikom proizvodnje i gradnje su zdravi, prirodni i ekolološki što znatno smanjuje onečišćenje okoliša, a samim time osigurava zdrav i kvalitetan život u kući.

   

  Budući da se u gradnji koriste isključivo suhi materijali, potpuno je eliminirana mogućnost pojave vlage, a materijali koji se koriste također su kategorizirani kao negorivi.

   

  Montažne, odnosno kuće sa drvenom nosivom konstrukcijom imaju površinsku masu znatno manju od zidanih kuća, pa su i nekoliko puta otpornije na potres. Drvo kao građevni materijal je puno elastičniji od cigle i betona, pa se upravo zbog toga bolje ponaša prilikom potresa, te je protupotresno vrlo zahvalan materijal.

   

  Kataloška ili projektirana kuća
  Sve montažne kuće Domusplusa imaju u vidu jednu vrlo važnu osobinu. Moraju biti maksimalno prilagođene investitoru. To ne znači samo dizajnom i arhitekturom, već i samim procesom izgradnje i stavkama koje su uključene u ponudu.

  Prilikom izrade i osmišljavanja kataloga, arhitekti DOMUSplus posvetili su puno pažnje u izradi svakog pojedinog tlocrta, stoga puno investitora i pronađe svoj idealan budući životni prosto upravo iz tlocrta u katalogu.

   

  DOMUSplus također nudi mogućnost izrade jedinstvenog i individualnog rješenja. Projektiranjem investitor dobiva potpuno personalizirani životni prostor koji je maksimalno prilagođen životnom stilu i željama investitora.

   

  Adresa: Ilica 259, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 2365 549
  Web adresa: www.domusplus.hr
  E-mail adresa: info@domusplus.hr

 • HBOR
  Big member

  Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka te izvozno-kreditna agencija Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva. Kreditiranjem, ulaganjem u fondove rizičnog kapitala, osiguranjem izvoza od političkih i komercijalnih rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

  Adresa: Strossmayerov trg 9, 10000 Zagreb
  Web adresa: www.hbor.hr
  E-mail: hsucic@hbor.hr

 • HEP ESCO
  Medium member

  HEP ESCO je tvrtka u vlasništvu HEP grupe koja razvija, provodi i financira projekte energetske učinkovitosti na tržišnom utemeljenju. HEP ESCO usluga obuhvaća zajamčene uštede, tehničku ekspertizu sukladno važećoj regulativi, optimalna rješenja za uštedu energije te financiranje projekta bez kapitalnog zaduženja za klijente.

   

  Osim provedbe projekata prema ESCO modelu, HEP ESCO nudi i niz energetskih usluga, od energetskih pregleda, energetskog certificiranja i izrade detaljnih investicijskih studija do optimizacije potrošnje energije, uvođenja sustavnog gospodarenja energijom, mjerenja i verifikacija ušteda, konzaltinga u pripremi projekata financiranih iz fondova Europske unije do edukacije na svim razinama, kako specijalizirane za stručno osoblje tako i one krojene po mjeri  korisnika. Projekti energetske učinkovitosti koje provodi HEP ESCO nisu tipska rješenja, nego se radi o energetskoj usluzi prilagođenoj potrebama klijenta.

   

  Poveznica na HEP ESCO:  www.hep.hr/esco

   

  Adresa: Ulica grada Vukovara 37, HR-10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 6321 920
  Web adresa: http://www.hep.hr
  E-mail: sandra.magajne@hep.hr

 • Erste&Steiermärkische Bank
  Big member

  Erste&Steiermärkische Bank d.d. pod tim imenom posluje od 1. kolovoza 2003., a nastala je spajanjem Riječke banke d.d., Rijeka i tadašnje Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb. Obje banke imale su značajnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu. Riječka banka, osnovana 1954. godine, s 50-godišnjom tradicijom u bankarstvu predstavljala je vodeću banku grada Rijeke, Primorja i Istre, a Erste&Steiermärkische Bank d.d. Zagreb nastala je 2000. godine spajanjem triju uspješnih regionalnih hrvatskih banaka: Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke.

   

  Erste&Steiermärkische Bank d.d. posluje na nacionalnoj razini te uslužuje više od 870.000 klijenata kroz mrežu od 130 poslovnica i 708 bankomata. Mreža ujedno uključuje 13 komercijalnih, 8 poduzetničkih i 9 profitnih centara za korporativne klijente. Prema veličini aktive banka zauzima treće mjesto u Hrvatskoj, odnosno 14,7 posto tržišnog udjela (HNB, 31.12.2015.).

   

  U svom poslovanju banka je prvenstveno usmjerena na građanstvo te malo i srednje poduzetništvo, no istodobno i na tradicionalne velike partnere s kojima posluje u regijama u kojima je snažno prisutna – Rijeci, Zagrebu i Bjelovaru. Banka se posebno ističe inovativnošću i brigom za klijente, a ujedno kontinuirano radi na proširenju usluga za klijente kao i stalnom podizanju razine kvalitete.

   

  Od samog početka 2000. godine, Erste&Steiermärkische Bank d.d. dio je međunarodne Erste Group, koja potječe još od davne 1819. godine i prve Austrijske štedne banke. Od 1997. godine Erste grupa se razvila u jednog od najvećih pružatelja financijskih usluga u srednjoj i istočnoj Europi, s 46.600 zaposlenih koji uslužuju 15,8 milijuna klijenata, u 2.500 poslovnica u 7 država: Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

   

  MISIJA – Potičemo i pomažemo svoje klijente, zaposlenike, dioničare i društvenu zajednicu u zajedničkom stvaranju dobrobiti.

   

  VIZIJA – Biti najbolja banka u Hrvatskoj koja brine o sigurnosti svojih klijenata i pruža najkvalitetnije proizvode i usluge, vodeći računa o dobrobiti svojih zaposlenika, dioničara i društvene zajednice.

   

  Erste banka ima dugu tradiciju donatorskog i društveno odgovornog poslovanja (DOP) te na taj način podržava i potiče različite segmente društva. Banka podržava širok spektar humanitarnih i obrazovnih, ali i kulturnih i sportskih institucija širom Hrvatske, uzimajući u obzir specifične regionalne karakteristike i lokalne potrebe u društvu.

   

  Adresa: Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvatska
  Telefon: 0800 7890 / 072 555 555 / +385 (51)365 591
  Web adresa: www.erstebank.hr
  E-mail: erstebank@erstebank.hr

 • Erste nekretnine
  Medium member

  Erste nekretnine d.o.o. specijalizirano je trgovačko društvo za poslovanje nekretninama u vlasništvu Erste & Steiermärkische banke.

   

  Erste nekretnine osnovane su radi proširenja ponude usluga i proizvoda grupe u segmentu poslovanja s nekretninama. Osim što se bavi procjenama nekretnina i nadzorom, tvrtka posluje i kao posrednik na tržištu nekretnina te kao konzultant za poslovanje s nekretninama. Erste nekretnine posluju u cijeloj Hrvatskoj, a u suradnji sa sestrinskim tvrtkama prisutne su i na mnogim tržištima Srednje i Istočne Europe.

   

  Erste nekretnine dio su Erste grupe u Hrvatskoj koju predvodi Erste & Steiermärkische banka kao osvajač “Zlatne kune” za najuspješniju banku u Hrvatskoj u 2005., 2006., 2008., 2010., 2011. i 2012. godini, po izboru Hrvatske gospodarske komore. Danas, Erste&Steiermärkische Bank d.d. posluje putem 131 poslovnice, uključivo 13 komercijalnih centara, 8 poduzetničkih i 9 profitnih centara za korporativne klijente te bankomatske mreže od oko 630 bankomata.

   

  Zajednički rad na novim proizvodima i uslugama unutar Erste grupe klijentima omogućuje potpuno rješavanje svih financijskih potreba na jednom mjestu.

   

  Erste – jedno ime za sve financijske usluge!

  Adresa: Ivana Lučića 2a, Zagreb
  Telefon: 072 37-2961
  Web adresa: erstenekretnine.hr
  E-mail adresa: prodaja@erstenekretnine.hr

 • HPB
  Big member

  Kao važan financijski subjekt na hrvatskom tržištu, Hrvatska poštanska banka svjesna je svog utjecaja na okruženje, kao i činjenice da djelovanje i poslovanje u društvu podrazumjeva i konstantnu brigu i poštovanje prema njemu. Briga za gospodarski napredak i ljude utkani su u korporativne vrijednosti banke, a svojim aktivnostima unutar banke i u društvu HPB potvrđuje svoj angažman kao socijalno osvještenog pripadnika zajednice.

   

  Društvenu odgovornost HPB iskazuje kroz nekoliko segmenata djelovanja – brigom za zaposlenike i ulaganjem u njihovo osposobljavanje i razvoj, transparentnim poslovanjem i dostupnošću klijentima, pružanjem potpore zajednici u kojoj posluje putem donacija i sponzorstava te brigom za očuvanje okoliša. Izražavajući društvenu odgovornost i dobru volju koja prelazi propisane okvire, Banka nastoji povećati standarde društvenog razvoja, poslati poruku svojim interesnim skupinama te svojim aktivnostima doprinijeti općoj dobrobiti društva.

   

  Adresa: Jurišićeva 4, Zagreb
  Telefon: 01 4804 400
  Web adresa: www.hpb.hr
  E-mail: hpb@hpb.hr

 • HPB Nekretnine
  Small member

  HPB Nekretnine d.o.o. član je Grupe Hrvatske Poštanske Banke d.d., zajedno sa HPB Investom i HPB Stambenom štedionicom. Osnivač i 100-postotni vlasnik je Hrvatska poštanska banka d.d. Društvo HPB Nekretnine d.o.o. osnovano je 26. srpnja 2005. godine kao specijalizirano društvo za promet nekretninama i graditeljstvo.

   

  Naše usluge pružaju vrsni profesionalci, te se usluge baziraju na profesionalnom pristupu svim našim klijentima. Također, kao potpisnici Kodeksa etike u poslovanju i Pravila poslovanja pri Hrvatskoj Gospodarskoj Komori, garantiramo kvalitetu i najbolje rezultate kroz naše usluge.

   

  Adresa: Amruševa 8, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 555 3920
  Web adresa: hpb-nekretnine.hr
  E-mail adresa: hpb.nekretnine@hpb.hr

 • Baldinistudio
  Small member

  U Baldinistudio d.o.o. ponosni smo što Vam možemo ponuditi usluge projektiranja, modeliranja i CAD iscrtavanja iznimne kvalitete, uz pristupačnu cijenu. Svojim radom osiguravamo da naši klijenti imaju značajne koristi od dodane vrijednosti koju isporučujemo, bez obzira radi li se o arhitektonskim projektima, građevinskim projektima, BIM modeliranju, strojarskim instalacijama ili CAD iscrtavanju.

   

  Dodatno, softverskim rješenjima koje zastupamo, Vašem projektnom uredu možemo pružiti neizbježne suvremene alate za brzo, učinkovito i točno projektiranje. Bez obzira koje ste struke, osposobit ćemo Vaše djelatnike da koristeći napredne tehnologije daju svoj maksimum.

   

  Adresa: Medvešćak 12; 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 4662 455
  Web adresa: baldinistudio.hr
  E-mail adresa: gb@baldinistudio.hr

 • Dvokut-Ecro d.o.o
  Medium member

  DVOKUT-ECRO d.o.o. je savjetodavno poduzeće sa sjedištem u Zagrebu koje pruža usluge u području zaštite okoliša i prirode te održivog razvoja. Poduzeće je u potpunosti u privatnom vlasništvu, osnovano 1991. godine, a pod današnjim imenom posluje od 1995. godine. Danas je DVOKUT-ECRO d.o.o. renomirana tvrtka sa značajnim iskustvom stečenim u Hrvatskoj, ali i u široj regiji; Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Kosovu, Turskoj i Ukrajini.

   

  Zahvaljujući stručnosti svojih zaposlenika te referencama, DVOKUT-ECRO d.o.o. je 1997. godine, među prvima u Hrvatskoj, ispunio potrebne stručne i tehničke uvjete za dobivanje suglasnosti za obavljanje stručnih poslova izrade stručnih podloga i elaborata zaštite okoliša i stručnih poslova pripreme i izrade studije utjecaja na okoliš od, tada nadležnog tijela, Državne uprave za zaštitu okoliša. Iste godine je ishođeno i ovlaštenje za obavljanje stručnih poslova praćenja kakvoće zraka i emisija u zrak i stručnih poslova u vezi s praćenjem stanja okoliša (tzv. “monitoring”) zahvaljujući suvremenoj opremi za praćenje kakvoće zraka, pokretnom ekološkom laboratoriju (PEL). U međuvremenu, kako su se mijenjali propisi, otvorio se prostor za proširivanje spektra usluga, te su sukladno tome ishođene suglasnosti za obavljanje i drugih stručnih poslova, kao što su izrada studija o značajnom utjecaju strategije, plana ili programa na okoliš ili izrada poglavlja i studija ocjene prihvatljivosti strategija, plana, programa ili zahvata na ekološku mrežu. Popis svih naših suglasnosti možete pogledati ovdje.

   

  Stalnim ulaganjem u stručni tim, kao i suvremenu opremu kontinuirano se širi područje djelovanja poduzeća te se razvijaju nove usluge koje se mogu pružiti poslovnim subjektima i javnim sektoru. DVOKUT-ECRO d.o.o. je 2008. godine osnovao tvrtku Dvoper d.o.o., Beograd, Srbija, koje djeluje na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Uz vlastite stručnjake, poduzeće je razvilo dugoročne veze s mnogim iskusnim stručnjacima u regiji i šire. Brojna inozemna konzultantska poduzeća u području zaštite okoliša i prirode, prepoznala su DVOKUT-ECRO d.o.o. kao kvalitetnog partnera, na projektima u Hrvatskoj, ali i u drugim državama regije. Tako se danas DVOKUT-ECRO d.o.o. može pohvaliti izvrsnom suradnjom s konzultantskim poduzećima iz Srbije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, SAD-a, Slovenije, Španjolske, Velike Britanije…

   

  DVOKUT-ECRO d.o.o. je jedan od osnivača Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

   

  Adresa: Trnjanska 37, 10000 Zagreb, Croatia
  Telefon: +385 1 61 14 867
  Web adresa: dvokut-ecro.hr
  E-mail adresa: info@dvokut-ecro.hr

 • VITA PROJEKT za projektiranje i savjetovanje u zaštiti okoliša
  Medium member

  VITA PROJEKT d.o.o. je konzultantska tvrtka fokusirana na zelene razvojne strategije i projekte. Tvrtka je ovlaštena od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša i ekološke mreže. Zapošljavamo multidisciplinarni tim stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada na stručnim i znanstvenim projektima vezanim uz zaštitu okoliša, zaštitu od poplava, bioraznolikost, zelenu infrastrukturu, rješenja temeljena na prirodi i klimatske promjene.

   

  Usluge koje pružamo su vezane za izradu:

  – Strategija zelene urbane obnove
  – Projektne dokumentacije za razvoj zelene infrastrukture putem rješenja temeljenih na prirodi (NBS)
  – Dokumentacije o prilagodbi projektnog prijedloga/infrastrukture klimatskim promjenama prema Tehničkim smjernicama EC 2021/C 373/01
  – Dokumentacije o usklađenosti djelatnosti s okolišnim ciljevima EU taksonomije i DNSH načelom
  – Dokumentacije u pripremi nefinancijskih/ESG izvještaja za dio okolišnih tema
  – Izračuna ugljičnog otiska (ISO 14064-1 i ISO 14064-2)
  – Verifikacija izračuna ugljičnog otiska (ISO 14064-3)
  – Studija o utjecaju zahvata na okoliš
  – Studija glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu NATURA2000
  – Strateških studija o utjecaju na okoliš i ekološku mrežu
  – Elaborata za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš
  – Elaborata o usklađenosti proizvoda s mjerilima u postupku ishođenja znaka zaštite okoliša „EU Ecolabel“
  – Projekcija emisija, izvješća o provedbi politike i mjera smanjenja emisija i nacionalnog izvješća o promjeni klime

   

  Također, zainteresirani smo za suradnju na osmišljavanju i provedbi EU projekata vezanih za zelenu infrastrukturu, bioraznolikost, otpornost na klimatske promjene i primjenu rješenja temeljenih na prirodi.

   

  Adresa: Ilica 191 10000, Zagreb
  Telefon: +385 1 3774 240
  Web adresa: vitaprojekt.hr
  E-mail adresa: info@vitaprojekt.hr

 • Designer Outlet Croatia
  Small member

  Designer Outlet Croatia zajednički je projekt tvrtki IKEA Centres i ROS Retail Outlet Shopping. Designer Outlet Croatia dio je maloprodajnog kompleksa nadomak Zagreba izgrađenog pokraj robne kuće IKEA, obogaćenog dodatnim trgovačkim sadržajima te prostorom za opuštanje i razonodu

   

  Designer Outlet Croatia dobio BREEAM Certifikat EXCELLENT

   

  Adresa: Ulica Alfreda Nobela 2, Sop, 10361 Sesvete-Kraljevec
  Telefon: +385 1 44 55 902
  Web adresa: designeroutletcroatia.com

 • AS GREEN DEVELOPMENT d.o.o.
  Small member

  Vođeni vizijom održivog razvoja

  AS Green Development d.o.o. je građevinska investitorska tvrtka osnovana kao odgovor na potražnju tržišta za zelenom, održivom i visokokvalitetnom gradnjom. Naše prethodno steknuto dugogodišnje iskustvo realizacije brojnih građevinskih projekata pretočili smo u novo poslovanje.

  Zeleni način razmišljanja postao je neizostavan na svjetskoj razini

  Želimo se pozicionirati kao predvodnici održive gradnje u Hrvatskoj kako bi naši projekti imali što manji negativan učinak na okoliš i optimalno se uklopili u svoje okruženje na zadovoljstvo budućih korisnika te lokalne zajednice.

   

  Adresa: Vrisnička ulica 16, 10000 Zagreb

  Telefon: 01 3880 444

  E-mail: info@asgreen.hr

  Web adresa: https://asgreen.hr/ 

 • Arhitektonski studio Helman i Jukić d.o.o.
  Small member

  Arhitektonski studio Helman i Jukić d.o.o. za projektiranje, Zagreb, Rudeška cesta 160c
  Osnovan rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu br. Tt-17/29441-6, MBS 081113818, MB 04774299
  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
  Članovi uprave: Tea Helman Jukić i Hrvoje Jukić
  Žiro račun: HR87 2360000 1102631948 kod Zagrebačka banka d.d., Zagreb

   

  Adresa: Rudeška cesta 160 c, 10000 Zagreb
  Telefon: 0912007159
  Web adresa: helman-jukic.com
  E-mail adresa: tea@helman-jukic.com

 • Bricmore Projects d.o.o.
  Small member

  Bricmore je neovisna tvrtka za savjetovanje u razvoju nekretnina i održivosti koja posluje u jugoistočnoj Europi. Bricmore spaja međunarodne i lokalne standarde i prakse u poslovanju kroz razumijevanje lokalnih tržišta te kroz rad prema međunarodno priznatim standardima struke.

   

  Standarde prema kojima Bricmore radi postavljaju različite međunarodne organizacije poput Royal Institution of Chartered Surveyors, Building Research Establishment – BRE (BREEAM standard), Američki savjet za zelenu gradnju – USGBC (LEED standard), itd. Bricmore nudi različite usluge savjetovanja u području nekretnina, od savjetovanja prilikom razvoja projekata, studija izvedivosti, tehničkog dubinskog snimanja, vođenja i praćenja projekata te savjetovanje u potrošnji energije i održivosti.

   

  Iako Bricmore iskustvo pruža povjerenje klijentima, uvijek nastojimo dalje razvijati znanje i vještine kako bi uvijek išli u korak s promjenama u profesiji.

   

  Adresa: Miramarska 24, 10000 Zagreb, Croatia
  Web adresa: bricmore.com
  E-mail adresa: info@bricmore.com

 • bde projekt d.o.o.
  Small member

  bde projekt d.o.o. je samostalan projektni ured u Zagrebu koji se bavi svim aspektima projektiranja konstrukcija u Hrvatskoj i u Europskoj uniji.

  Ured je osnovan početkom 2020. godine i trenutno zapošljava nekoliko inženjera i konstruktera konstrukcije. Sanacije i mostogradnja, tehnologija zavarivanja, antikorozivna zaštita i specijalne konstrukcije kao granična područja klasičnog građevinarstva u današnje vrijeme doživljavaju ubrzani rast i razvoj.
  Mladi i dinamični zaposlenici naše tvrtke bde projekt d.o.o. svakodnevno aktivno doprinose inovativnom razvoju specijaliziranih područja klasičnog gradjevinarstva kako u Hrvatskoj tako i u Europskoj uniji.

  Suradnjom s renomiranim projektnim uredima i fakultetima u Njemačkoj, s posebnim naglaskom na Stuttgart te velikim izvođačkim tvrtkama upoznati smo s najmodernijim europskim i svjetskim trendovima u građevinarstvu. Tehnički razvoj kao i sve veći kriteriji investitora zahtijevaju ekonomična, tehnički optimizirana i brza inženjerska rješenja. Integriranjem svih potrebnih specijalističkih područja u mogućnosti smo preuzeti odgovornost za složeno i kvalitetno projektiranje.

  Pored ovlaštenih inženjera građevinarstva, ured zapošljava i tehnologa zavarivanja (IWE) te inspektora za antikorozivnu zaštitu (Frosio – Level III).

   

  Adresa: Zagreb, Preradovićeva ulica 40
  Telefon: 00385 99 455 4556
  E-mail: info@bde-projekt.hr 
  Web adresa: www.bde-projekt.hr

 • CBS International d.o.o
  Medium member

  CW CBS International Hrvatska je član Cushman & Wakefield Alliance, vodeće svjetske agencije za nekretnine koja posluje s 50,000 zaposlenih u više od 60 zemalja širom svijeta!

   

  CBS International pruža zaokružen spektar usluga, uključujući zakup i prodaju uredskog prostora, zakup i prodaju maloprodajnog prostora, zakup i prodaju stambenog prostora, zakup i prodaju skladišnih objekata i zemljišta, investicijsko tržište, procjene vrijednosti i razvojno savjetovanje, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, upravljanje i održavanje nekretnina i marketing.

   

  Adresa: Slavonska avenija 6a, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 3884 728
  Web adresa: cw-cbs.hr
  E-mail adresa: office@cw-cbs.hr

 • Colas Hrvatska
  Big member

  Colas Hrvatska d.d. utemeljena je 1962. godine. U vremenu njezina osnivanja počela je intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća asfaltom „presvučeno“ gotovo tisuću kilometara lokalnih i regionalnih prometnica. U turbulentnim vremenima današnje svjetske ekonomske krize Colas Hrvatska kao dio multinacionalne COLAS grupe uspješno se prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti.

   

  • 1997. godine osnovana je tvrtka Asfalti Ptuj u Sloveniji koja Colas Hrvatsku čini respektabilnim gospodarskim subjektom i kvalitetnim i pouzdanim partnerom u svim segmentima niskogradnje.
  • 2001. godine uspostavlja se zasebna tvrtka Colas Mineral d.o.o. koja se bavi eksploatacijom tehničko-građevnog kamena i šljunka.
  • Od 2007. godine Colas Hrvatska je u 100% vlasništvu francuske korporacije Colas S.A.
  • 2012. godine Colas Hrvatska postala je prva građevinska tvrtka u Hrvatskoj koja je u potpunosti ostvarila Integrirani sustav upravljanja:
  – ISO 9001
  – ISO 14001
  – OHSAS 18001
  • 2013. godine Colas Hrvatska i Colas Mineral za dva su svoja proizvoda dobila znak Hrvatske kvalitete čime su postali prva građevinska firma u Hrvatskoj s dobivenim priznanjem.

   

  Colas Hrvatska specijalizirana je za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, cesta nižeg ranga, državnih, te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata. Kontinuirano je investirala u sofisticirani vozni i strojni park i tako se specijalizirala i za najzahtjevnije poslove poput izgradnje i održavanja autocesta. Posjeduje četiri asfaltne baze koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju te u Pločama, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju cementne stabilizacije. Tu su i plovni bageri te pogoni za eksploataciju i oplemenjivanje šljunka u Varaždinu i Hrastovljanu te novi kamenolom u blizini Maslenice.

   

  Adresa: Međimurska 26 HR-42000 Varaždin
  Telefon: 042 352 504
  Web adresa: www.colas.hr
  E-mail: info@colas.hr

 • Durante j.d.o.o.
  Small member

  Sustav za izradu AB podne ploče bez dilatacija – INB 06

   

  Inicijator napuknuća betona – INB 06 je patentirani sustav kontroliranog napuknuća u armiranobetonskim podnim pločama, konstruiran inovativnom metodom iniciranja pucanja plastičnom rešetkom.

   

  Sustav se sastoji od plastičnih cijevi duljine 1m i četverosmjernih spojnica koje se sastavljaju na jednostavan i lak način na mjestu instalacije. Tako postavljena mreža 1 x 1 m inicira mikropukotine koje rastavljaju betonsku ploču u kvadratne dijelove.

   

  Sve sile koje kasnije nastaju u betonu, umjesto djelovanja u velikim površinama i uzrokovanja nepredviđenih pukotina, u ovim kvadratnim dijelovima se poništavaju.

   

  S ovim sustavom je olakšano postavljanje armaturne mreže, izbačena potreba za izradom dilatacija, a potrebna debljina betona znatno smanjena. Postavljanje i instalacija mreže inicijatora je vrlo jednostavna i ne zahtijeva posebne vještine.

   

  Sve u svemu, inicijator napuknuća betona se može sumirati u tri riječi: bolje, brže, jeftinije.

   

  Adresa: Idrijska 53, 10040 Zagreb
  Telefon: +385 91 531 7991
  Web adresa: durante.biz
  E-mail adresa: durantem2@yahoo.com

 • Cortec® Corporation
  Medium member

  Cortec® Corporation is committed to providing world class corrosion solutions for industries across the globe. As the global leader in innovative, environmentally responsible VpCI® and MCI® corrosion control technologies, Cortec® seeks to deliver cost-effective, user-friendly integrated solutions for corrosion problems in packaging, metalworking, construction, electronics, oil and gas, and many other industries.

   

  Customer Centric

  Cortec® focuses on providing individualized solutions that meet the specific needs of the customer, paired with responsive customer service and a strong record of quick turnarounds and on-time shipments.

   

  Insightful R&D

  Through research, testing, and direct knowledge of end user needs, Cortec® R&D continues an ongoing cycle of product discovery and improvement. Cortec’s innovation is evident in the development of over 400 products and the acquisition of more than 60 patents since 1977. Supporting this successful R&D program is the only ISO/IEC -17025 accredited lab in the industry, an accreditation that also enables Cortec® to provide valuable testing services to its customers.

   

  Vertical Integration and Quality

  Cortec® is seeking to make its wide range of corrosion solutions more accessible as plants, distribution facilities, offices, and distributors increase globally. Specialized plants allow Cortec® to produce specific product categories while vertically integrating in order to deliver quality corrosion inhibiting options.

   

  An Expanding Portfolio of Solutions

  Cortec’s wide variety of corrosion inhibiting solutions include time-tested general VpCI® and MCI® Technology for use in effectively any industry that battles rust. Cortec® continues to grow as a specialty chemical company committed to finding more environmentally friendly solutions for its customers.

   

  Cortec® began this journey by offering organic corrosion inhibiting chemistries at a time most companies still relied on inorganic chemistries. Cortec® moved on to its second technological platform with the introduction of biodegradable and biobased building blocks and now offers a growing portfolio of USDA certified biobased products.

   

  As it continues to expand its diverse technological portfolio, Cortec® is eager to help end users find the best solution for their corrosion needs.

   

  Adresa: Gramača 5f, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 98 277 312
  Web adresa: cortecmci.com
  E-mail adresa: iliposcak@cortecvci.com

 • Energocert j.d.o.o.
  Small member

  Adresa:Mokrice 50, Oroslavje
  Telefon: 095 96 80 966
  E-mail: info.energocert@gmail.com 
  Web adresa: 

 • E-Konzalt
  Small member

  Naš tim bavi se cjelokupnim procesom energetske obnove i ugradnje obnovljivih izvora energije po principu “ključ u ruke”. 

  Nudimo kompletna rješenja te Vas vodimo kroz proces energetske obnove i ugradnje obnovljivih izvora energije Vaše obiteljske kuće ili višestambene zgrade. Pružamo usluge vođenja projekta, pripreme cjelokupne dokumentacije kao i angažiranja svih sudionika obnove.

  Kako bismo Vam pružili kompletno rješenje, pružamo sljedeće usluge:

  • izrada energetskog certifikata i izvješća o provedenom energetskom pregledu,
  • angažiranje ovlaštenih projektanata i izrada glavnog projekta energetske obnove,
  • vođenje projekta prijave na Javni poziv u svrhu ishođenja bespovratnih sredstava s pripremom i provjerom cjelokupne dokumentacije,
  • angažiranje izvođača radova,
  • angažiranje stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu.

   

  Poslovni smo partneri s renomiranim uredima za projektiranje, izvođenje građevinskih radova i obavljanje stručnog nadzora građenja na području građevinarstva, arhitekture, elektrotehnike i strojarstva.

   

  Adresa: Zagrebačka cesta 143a, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385989953208
  Web adresa: www.obnovi.hr
  E-mail adresa: info@obnovi.hr

 • Eksperti BBIS d.o.o.
  Big member

  Tvrtka EKSPERTI BBIS d.o.o. nastala je spajanjem tvrtki EXPERTO CREDE d.o.o. i BBiS plan d.o.o. kao njihov pravni sljednik. Web stranice novoformirane tvrtke su izradi, do kreiranja istih budite ljubazni i kontaktirajte nas na e-mail info@bbis.hr ili telefonom +385 1 6547 490

   

  Company EKSPERTI BBIS Ltd is formed by merging companies EXPERTO CREDE Ltd and BBiS plan Ltd as their legal successor. Web pages of newly formed company are in making, until than be so kind to contact us via e-mail info@bbis.hr of by phone +385 1 6547 490

   

  Adresa: Jadranska avenija 6/8, 10 020 Zagreb
  Telefon: +385 1 6547 490
  Web adresa: www.bbis.hr
  E-mail: info@bbis.hr

 • FABRIKA arhitekti
  Small member

  |latin: fabrico – build, construct, fashion, forge, shape, invent, devise|

   

  FABRIKA arhitekti d.o.o su arhitektonska radionica osnovana 2009. u Zagrebu.
  Kroz individualni pristup svakom klijentu, pružamo sveobuhvatna i cjelovita rješenja s područja arhitekture i dizajna, uz poseban naglasak na principe održive gradnje.

   

  Adresa: Kačićeva 6A, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 3907 042
  Web adresa: fabrika-arhitekti.com
  E-mail adresa: lovro.bauer@fabrika-arhitekti.com

 • Gradska plinara Zagreb
  Big member

  Gradska plinara Zagreb d.o.o. obavlja reguliranu energetsku djelatnost distribucije plina. Tvrtka ima tradiciju poslovanja dugu 157 godina te kroz cijelo razdoblje drži standard visoke kvalitete održavanja i izgradnje mreže za prijenosa plina.

   

  Vodeća je tvrtka u distribuciji plina u Hrvatskoj, čije je poslovanje u potpunosti u skladu s europskom praksom visokih standarda kvalitete, zaštite i sigurnosti. Cilj tvrtke je krajnjim kupcima osigurati sigurnu i pouzdanu opskrbu plinom te održati povjerenje i zadovoljstvo korisnika plinskog distribucijskog sustava. Distribucijska mreža proteže se na 3 810 000 m i obuhvaća 284.453 potrošača.

   

  Gradska plinara Zagreb d.o.o.distribuira prirodni plin do korisnika na području gradova Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice, općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica te brine o proširenju, sigurnosti, rekonstrukciji i izgradnji distribucijskog sustava.

   

  Adresa: Radnička 1, Zagreb
  Telefon: 01/6437 777
  Web adresa: www.plinara-zagreb.hr
  E-mail: info-gpz@plinara-zagreb.hr

 • G.R.B. D.O.O.
  Small member

  Obiteljska tvrtka specijalizirana za ugradnju hidroizolacijskih sustava ravnih krovova.

   

  G.R.B. d.o.o. posluje od 1999. godine na području cijele Republike Hrvatske. Nude usluge izrade tehničkih rješenja, projektne podrške te izvođenja hidroizolaterskih radova na ravnim krovovima.

   

  Ovlašteni su zastupnik i izvođač američkog proizvođača PVC membrana IB Roof Systems koji od 1978. godine proizvodi IB PVC membrane vrhunske premium kvalitete, te ispunjava uvjete za status ugljično neutralnog proizvođača.

   

  Njihov slogan “ravni krov za budućnost”, temelji se na činjenici da je prvi ravni krov kojeg su hidroizolirali 1999. godine PVC membranom i dalje u funkciji zadržavanja vode, bez promjene u postojanosti. D=1.3mm, 600m2, Vladka Mačeka, Karlovac.

   

  Adresa: Braće Gojak 100, Karlovac
  Telefon: +385 95 5439 183
  Web adresa: grb.hr
  E-mail adresa: info@grb.hr

 • GREENiKA obrt za savjetovanje, trgovinu i ostale usluge
  Small member

  U današnje vrijeme svakoj je poslovnoj, ali i životnoj situaciji izuzetno važno dodati određeni „zeleni“ element kako bi se sve aktivnosti približile konceptu kružnog gospodarstva kojem je krajnji cilj zaštita okoliša i očuvanje resursa te dobrobit budućih generacija.

  Klimatske promjene sve više uzimaju maha mijenjajući globalne i lokalne uvjete za život i rad ljudi i to u negativnom smjeru stoga je brža i efikasnija prilagodba hrvatskog gospodarskog, institucionalnog, obrazovnog i civilnog sektora na zelenu i digitalnu tranziciju izuzetno važna kako bi se kvalitetnije i vidljivije Hrvatska kao članica Europske unije približila cjelovitoj „zelenoj“ strategiji.

  Poslovni subjekt GREENiKA upravo ima za cilj raditi na snažnijoj implementaciji zelenog koncepta u Hrvatskoj te na integraciji svih dionika u gospodarskom, institucionalnom, obrazovnom i civilnom sektoru prilikom razvoja i realizacije „zelenih“ projekta te Vam od svojih usluga može ponuditi slijedeće:

  • Poslovno savjetovanje za implementaciju DGNB međunarodnog certifikata zelene gradnje u nekretninskom i investicijskom poslovanju
  • Certificiranje prema DGNB međunarodnom standardu
  • Usklađivanje projekata sa smjernicama EU taksonomije i DNSH (Do No Significant Harm) pravilom
  • Izradu idejnih rješenja i koncepata, te pisanje projekata za sufinanciranje iz fondova Europske unije, sa zelenom komponentnom i prema suvremenim trendovima smart city koncepta, iskorištenja obnovljivih izvora energije, nearly zero energy buildings standarda – nZEB, reduce – recycle – reuse koncepta
  • Vođenje projekata (projektiranje, stručni nadzor, konzultacije) i integracija timova, te konzultacije u kontekstu razvoja investicija i urbane regeneracije s elementima zelene infrastrukture
  • Konzultacije pri izradi strateških dokumenata, poslovnih planova, revizije strategija, pravilnika, propisa, konceptualizacija internih poslovnih dokumenata u smjeru kružnog gospodarstva
  • Ponudu specifičnih programa – webGIS platforme, Gdi Asset management, BMS automatika, ML System, VISTADAIS projekt
  • Organizaciju poslovno stručnih evenata i okruglih stolova iz područja zelene gradnje
  • Osmišljavanje marketinških i PR aktivnosti temeljenih na konceptu „zelenog“ poslovanja (oglasne kampanje, razvoj specifičnih projekata, pojedinačni video i audio materijali za Youtube i druga on line izdanja, grafički dizajn, korporativni promotivni filmovi, društvene mreže…)
  • Edukativne programe za zaposlenike i ciljane skupine „Ozeleni svoje poslovanje“
  • Sudjelovanje u multimedijskom projektu „RENOVIZIJA“
  • Sudjelovanje na sajmu i konferenciji Arhibau.hr

  Okupljeni tim stručnjaka iz područja zelene i održive gradnje te smart city strategije i fondova Europske unije, rado će se odazvati Vašem pozivu radi mogućnosti poslovne suradnje, a sve sa ciljem da i Vaše poslovanje  postane proaktivnim dionikom implementacije kružnog i zelenog gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

  Svoj interes možete iskazati i više informacija zatražiti na mailu ili broju:

  Snježana Turalija, vlasnica, snjezana.turalija@greenika.hr ; ++385 98 400 287

   

  Adresa: Berislavićeva 6, Zagreb
  Telefon: + 385 98 400 287

  E-mail: info@greenika.hr

 • Keindl Bau j.d.o.o.
  Small member

  Tvrtka KEINDL BAU iz Zagreba osnovana je 2013. godine na temeljima tvrtke 3K, koja se preko 30 godina bavila specijaliziranim projektiranjem na području fizike zgrada.

   

  Osim specijaliziranog projektiranja, tvrtka se bavi i stručnim nadzorom, dijagnostikom nerazornim metodama (infracrvena termografija i dr.), energetskim certificiranjem, te energetskom i cjelovitom obnovom zgrada.

   

  Vanja Keindl, dipl.ing.građ.

   

  Direktorica, Ovlašteni inženjer, Ovlašteni energetski certifikator za složene sustave, ovlašteni termografist s međunarodnom licencom, ITC Level 1, Voditeljica planiranja i provedbe EU projekata, predavač u sustavu edukacije osoba ovlaštenih za energetsko certificiranje: za jednostavne i za složene sustave, te stručnjak, Koordinator I i Kooordinator II zaštite na radu

   

  Stručni savjetnik Hrvatske komore inženjera građevinarstva u pitanjima i projektima vezanim uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu, voditelj seminara vezanih uz energetsku učinkovitost u zgradarstvu, Izrada energetskih pregleda i energetskih certifikata (više od 1000 predmeta), specijalizirano projektiranje: energetska obnova zgrada, toplinska zaštita i racionalna uporaba energije u zgradarstvu, zaštita od buke, nadzor nad specijaliziranim izvođenjem radova, planiranje i upravljanje projektima energetske učinkovitosti u graditeljstvu, ekoloških tehnologija građenja i održavanja infrastrukturnih objekata i drugih građevina, mentor u programu stručnog usavršavanja.

   

  Diplomirani inženjer građevinarstva (mag.ing. aedif),

   

  Specijalizirano projektiranje i stručni nadzor, stručne ekspertize i dijagnostika temeljeno na nerazornim metodama ispitivanja u zgradarstvu- infracrvene termografije i dr. Ugovaranje, upravljanje projektima, konzalting i nadzor nad projektiranjem, izvođenjem i održavanjem energetski učinkovitih građevina, sustava za zaštitu okoliša i ekoloških tehnologija građenja. Izrada i provođenje projekata financiranih od EU, izrada projekata zaštite od buke, provođenje energetskih pregleda uključivo primjenu infracrvene termografije i dr.

   

  Nagrada pripada našoj inženjerki Andrei Burić koja je radila u timu na navednom projektu.

   

  Adresa: Ulica grada Vukovara 62b, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 61 10 205
  Web adresa: keindlbau.eu
  E-mail adresa: keindlvanja@gmail.com

 • Klimaproing
  Small member

  Tvrtka KLIMAPROING d.o.o. je osnovana 1993. godine, a glavna djelatnost je projektiranje strojarskih instalacija, provođenje stručnog nadzora nad izvođenjem strojarskih instalacija i tehničko savjetovanje.

   

  Danas zapošljavamo šest projektanata i to četiri ovlaštena inženjera – člana Hrvatske komore inženjera strojarstva, jednog inženjera sa statusom vježbenika u Komori i jednog strojarskog tehničara s položenim stručni ispitom. Osim izrade projektne dokumentacije i provođenja stručnog nadzora, možemo vam pomoći tehničkim savjetima u investicijskim odlukama, izradi tendera, prikupljanju i obradi ponuda, te općenito pri organizaciji gradnje i izvođenja radova.

   

  Od 2010. godine imamo ovlaštenje za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada s jednostavnim i složenim tehničkim sustavima. Dokazali smo se na puno velikih i zahtjevnih projekata, većim dijelom unutar Republike Hrvatske, ali i u internacionalnom okruženju, surađujući s projektnim uredima iz Slovenije, Njemačke, Engleske, Francuske…, te radeći za međunarodne investitore u ili izvan Hrvatske. Smatramo da o našoj kvaliteti najbolje svjedoči zadovoljstvo našihklijenata – više Od 2005. godine poslujemo u skladu sa sustavom upravljanja EN ISO 2000 : 9001.

   

  Adresa: Zelengaj 45 1 b ; 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 4579 220
  Web adresa: klimaproing.hr
  E-mail adresa: info@klimaproing.hr

 • Marohnić, Tomek & Gjoić odvjetničko društvo
  Small member

  Odvjetničko društvo u RH | Pravni savjet bez kompliciranja

  Adresa: Trg JJ Strossmayera 11, Zagreb
  Telefon: 091 309 3303
  Web adresa: mtg.hr
  E-mail adresa: info@mtg.hr

 • Opereta
  Medium member

  Usluga posredovanja u prometu nekretnina

   

  PRODAJA I NAJAM NEKRETNINA

  Ulica grada Vukovara 20, 10000 Zagreb

  Mob: +3851 3820 050

  Tel: +3851 3820 050

  Fax: +3851 3664 706

  Email: office@opereta.hr

   

   

 • PlanRadar
  Small member

  Zajedno gradimo velike stvari

   

  Naša misija: Želimo promijeniti građevinsku industriju na održivi način. Kako bismo to postigli te oduševili naše klijente s izvanrednim proizvodom, oslanjamo se na posebne talente. Izdvajaju nas dugogodišnje iskustvo u građevinskoj industriji i sposobnost za postizanje rezultata. Integritet je okosnica naše misije. Predani smo našim klijentima i zaposlenicima koji odražavaju naše vrijednosti.

   

  Adresa: Savska cesta 32, 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 7757 588
  Web adresa: planradar.com
  E-mail adresa: b.petkovic@planradar.com

 • PPP centar
  Small member

  PPP Centar d.o.o. je tvrtka specijalizirana za pružanje konzultantskih usluga na području pripreme, planiranja i realizacije projekata po ugovornom obliku javnog privatnog partnerstva u građevinskom sektoru. Tvrtka pruža usluge edukacije, istraživanja te komercijalizacije projekata koji su temeljeni na integriranom pristupu u gospodarenju građevinama i upravljanju u različitim etapama realizacije i uporabe tijekom ekonomskog životnog vijeka građevina s naglaskom na smanjenje troškova vezanih uz utjecaj gradnje na okoliš.

   

  Nudimo konzalting u svim područjima upravljanja projektima uključujući optimizaciju troškova održavanja i uporabe građevina, modeliranje životnih troškova građevina, razvoj specifikacija i „due diligence“ za klijente, banke i investitore. Nudimo klijentima donošenje optimalne odluke za investicijski projekt usredotočivši se ne samo na kapitalne troškove projekta, već i na ukupne životne troškove investicije, naročito u početnoj fazi projekta, kako bi se utvrdio povrat na uloženi kapital te analizirali i kvantificirali identificirani rizici investicijskog projekta.

   

  Raspolažemo multidisciplinarnim timom stručnjaka s bogatim dugogodišnjim iskustvom u planiranju i realizaciji JPP i tradicionalnih projekata u graditeljstvu u Hrvatskoj i svijetu. To se naročito odnosi na:

  – Izradu i pregled JPP studija izvedivosti i tehničkih studija;
  – Izradu natječajne dokumentacije i savjetodavne usluge za područje javne nabave za JPP projekte;
  – Kontrolu i upravljanje JPP ugovorima;
  – Procjenu ukupnih životnih troškova za JPP projekte i tradicionalne projekte uključujući sve životne faze projekta (projektiranje, izgradnju, održavanje, uporabu i prijenos/transfer);
  – Utvrđivanje optimalnih vrijednosti projekta (vrijednosti za novac) i analizu alternativnih varijanti;
  – Utvrđivanje optimalne ravnoteže između ukupnih životnih troškova i svojstava građevina;

   

  Sažeti popis usluga

  – Planiranje i upravljanje JPP i koncesijskim projektima
  – Komparator troškova javnog sektora (PSC)
  – Optimizacija ukupnih životnih troškova (WLC) i troškova životnog ciklusa (LCC) prema ISO 15686-5 standardu
  – Procjena i kontrola troškova
  – Upravljanje projektima i Upravljanje građevinama
  – Razvoj inovativnih IT Sustava
  – Istraživanje i razvoj inovativnih rješenja

   

  Velika pažnja posvećena je kontinuiranoj edukaciji djelatnika i stručnjaka centra te kvalitetnom radnom okruženju, koristeći sofisticirana i tehnološki napredna dostignuća za svakodnevno obavljanje radnih zadataka. Istraživanje i razvoj je jedan od razvojnih prioriteta tvrtke, pogotovu u području ekonomskih, društvenih te okolišnih čimbenika koji utječu na ukupne životne troškove građevina. Radom na JPP projektima tvrtka je u suradnji s partnerima razvila sofisticirani alat za vrednovanje, praćenje i analizu ukupnih životnih troškova i analizu dobiti koji uključuje i elemente održivog razvoja, a sačinjen je od velikog niza podataka sakupljenih radom na projektima u Hrvatskoj i zemljama članicama EU (UK, Irska i dr.). Tvrtka je također razvila software koji omogućuje praćenje ključnih pokazatelja građevina u etapi uporabe (3P Power XPIs© ).

   

  Prednosti u korištenju naših jedinstvenih aplikacija i baza podataka, mogu se sažeti u slijedećem:

  – Veća kvaliteta i ukupna vrijednost građevina
  – Integracija funkcionalnih područja i usluga u etapi uporabe s planiranjem i izvedbom radova
  – Kvalitetnije upravljanje rizicima
  – Isporučitelji roba i usluga “motivirani” za traženje optimalnih rješenja, za definirani životni vijek projekata
  – Plaćanje Naručitelja uključuje samo “stvarno isporučene” radove i usluge.

   

  Područja interesa u istraživanju i razvoju su: Održivi razvoj, cjeloživotni troškovi, energetska učinkovitost, te projekti javno privatnog partnerstva. Sudjelujemo u realizaciji EU projekta „Cjeloživotno upravljanje održivom gradnjom“, (Transfer of Innovation, akronim: WhLMSC, više na: www.whole-life-construction.eu ). Surađujemo s velikim brojem javnih tijela u zemlji i inozemstvu vezano za promociju i suradnju svih sudionika u projektima javno privatnog partnerstva u regiji i svijetu održavajući seminare, radionice, stručne i znanstvene konferencije na temu javno privatnog partnerstva, te kao pozvani predavači na različitim pozvanim predavanjima.

   

  Adresa: Mlinarska cesta 61a 10 000 Zagreb
  Telefon: +385 1 5620-893
  Web adresa: pppcentar.com
  E-mail adresa: info@pppcentar.com

 • Presscut
  Medium member

  Prva hrvatska agencija za praćenje medija

   

  – Specijalizirana agencija koja se 1989. godine posvetila stručnom praćenju, selekciji, obradi i analizi informacija dostupnih iz hrvatskog medijskog prostora.
  – Svojim sugestijama i razumijevanjem specifičnih potreba korisnika te profesionalnim i stručnim pristupom sudjelujemo u brzom i pravovremenom informiranju.
  – Opskrbljujemo korisnike svim dostupnim podacima i informacijama iz najrazličitijih tematskih područja poput politike, gospodarstva, financija, infrastrukture, međunarodnih odnosa, kulture, znanosti i ostalih područja javnoga života.
  – Presscut d.o.o. je tržišni lider s korisničkim portfeljem od oko 500 klijenata.
  – Tehnološki lider s osvojenim nagradama za vlastita programska rješenja.
  – Od 1996. stalni članica smo FIBEP-a (Federation Internationale Des Bureaux D’Extraits De Presse), svjetske organizacije monitoring agencija koja ima preko 90 članica u više od 40 zemalja i putem posebnih uvjeta razmjene, za svoje korisnike u Hrvatskoj prikuplja, prevodi i obrađuje medijske objave iz cijelog svijeta.
  – PressCut posjeduje bazu i arhivu tiskovina u digitalnom obliku od siječnja 2002. godine i snimke cjelokupnog programa hrvatskih nacionalnih radijskih i TV postaja od 2006. Godine.
  – Imamo i prevoditeljski servis koji je u mogućnosti u vrlo kratkom vremenu prevesti medijske objave na više od 25 stranih jezika.
  – Svakodnevno čitamo 300 nacionalnih, regionalnih i lokalnih novinskih izdanja te prikupljamo objave s više od 400 URL adresa svih relevantnih internetskih portala i stranica. Kontinuirano, dnevno, gledamo i slušamo više od 70 televizijskih i 140 radijskih emisija, digitalnim snimkama pokrivamo 120 radijskih i 10 televizijskih regionalnih i lokalnih postaja i programa iz cijele Hrvatske.
  – U mogućnosti smo dnevno izrađivati sintezu medijski posredovanih informacija sa pregledom dnevnih informacija o medijskim objavama na traženu tematiku na hrvatskom i /ili stranim jezicima.
  – Sve usluge isporučujemo u izvanrednim rokovima, gotovo u realnom vremenu s objavom medijske objave ili njezinim emitiranjem.
  – Presscut d.o.o. je tvrtka koja u svom poslovanju promiče načela održivog razvoja i društvene odgovornosti. Naša aktivnost usmjerena je otvaranju novih radnih mjesta kao i suradnju sa onima koji se odluče za samozapošljavanje kroz otvaranje vlastitog obrta ili tvrtke kako bi se doprinjelo socijalnoj sigurnosti zaposlenih i očuvanju okoliša.

   

  Adresa: Domagojeva 2, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 4550 385
  E-mail adresa: presscut@presscut.hr

 • SES Hrvatska d.o.o.
  Medium member

  SES (Spar European Shopping Centers) je pokretač, investitor i upravitelj, višenamjenskih nekretnina s naglaskom na trgovini i uslužnim djelatnostima. SES trenutno upravlja s 30 trgovačkih centara u šest srednjoeuropskih i južnoeuropskih zemalja. U segmentu trgovačkih centara vodeći je u Austriji i Sloveniji.

   

  SES je od 2009. godine prisutan na hrvatskom tržištu, od 2018. upravlja trgovačkim centrom King Cross u Zagrebu.

   

  Svoj know-how pri razvijanju projekata, upravljanju gradnjom, davanju prodajnih površina u zakup, upravljanju imovinom, upravljanju centrima i upravljanju resursima i objektima trgovačkog centra SES nudi i kao uslugu trećim subjektima. SES trgovački centri su uspješni, rađeni po mjeri i jedinstveni.

   

  Adresa: Ul. Velimira Škorpika 34, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 91 6013 852
  Web adresa: ses-european.com
  E-mail adresa: ured.uprave@ses-european.com

 • Soen Capital
  Small member

  Soen Capital is a real estate investment management firm advising clients ranging from listed companies to family offices and high net worth individuals.Since its founding in 2008 the firm has been active throughout Central and Eastern Europe providing expertise in the commercial, hospitality and residential property sectors. In all of our engagements we strive to have a positive impact for all stakeholders involved.

   

  Adresa: Prilaz Kraljičinom Zdencu 4, 10000 Zagreb
  Telefon: 091 512 1207
  Web adresa: https://soencapital.com/
  E-mail adresa: info@soencapital.com

 • Speculum d.o.o. za poslovno savjetovanje i usluge
  Medium member

  SPECULUM d.o.o. je jedinstvena tvrtka na domaćem tržištu koja pruža i konzalting i inženjering usluge usmjerene realizaciji razvojnih projekata, najčešće po principu ključ u ruke. Svojim klijentima nudimo široku lepezu intelektualnih usluga iz domene poslovnog savjetovanja, projektnog financiranja, sufinanciranja iz EU fondova ali i inženjering usluge kao što su projektiranje i stručni nadzor, provedba projekata energetske učinkovitosti i tome sl.

   

  Tvrtka Speculum osnovana je u Zagrebu 2005. godine i trenutno zapošljava 20-ak zaposlenika raznih društvenih i prirodnih struka. Vjerujemo da nam multidisciplinaran pristup, širina usluge i iskustvo naših zaposlenika omogućavaju pružanje visoke kvalitete usluge.

   

  Stoga, ako ste tvrtka koja se bavi proizvodnjom, preradom, ako ste investitor u energetiku ili turizam i ako tražite pouzdanog partnera u pripremi, provedbi vašeg projekta uz sufinanciranje Vašeg projekta putem korištenja EU fondova, ne morate više tražiti.

   

  Adresa: Zagrebačka cesta 145a, 1. kat, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 777 1473
  Web adresa: speculum.hr
  E-mail adresa: info@speculum.hr

 • STAV-ing d.o.o.
  Small member

  XYPEX tehnologija hidroizolacije i zaštite betona na bazi kristalizacije je jedan izuzetan ekološki materijal koji od same proizvodnje, transporta, skladištenja, ugradnje i recikliranja pokazuje svoju zelenu stranu zaštite okoliša.

   

  XYPEX tehnologija je razvijena i patentirana prije 50 godina u sklopu američke vojske. Osnovni zadatak je bila kvalitetna zaštita betonskih konstrukcija od vlage i prodora vode (podzemna skladišta, kontrolni centri …). Danas je XYPEX multinacionalna tvrtka s distribucijom u preko 110 zemalja širom svijeta i otvorenim proizvodnim pogonima na svim kontinentima.

   

  Prije više od 18 godina XYPEX tehnologija stigla je i u Hrvatsku, te do danas imamo preko 400 uspješnih projekata izvedbi hidroizolacije.

   

  Vrlo smo ponosni i na činjenicu:

  XYPEX je PRVA i JEDINA certificirana hidroizolacija betona na bazi kristalizacije u Europi.

   

  Nema zamjenske hidroizolacije i nema jednakovrijedne.

   

  Najbolji opis primjene kristalizacije betona kao najboljeg rješenja hidroizolacije je dao priznati projektant iz Engleske:

   

  „Preko 20 godine koristim XYPEX materijale u svojim projektima. Zahvaljujući fizikalno – kemijskim osobinama, otpornosti i načina na koji se XYPEX materijali primjenjuju, XYPEX tehnologija ne samo da zauzima posebno mjesto u području graditeljstva, već je vrlo često i jedino moguće rješenje izvedbe hidroizolacije i zaštite betonskih konstrukcija, bez obzira radi li se o novim objektima ili sanacijama postojećih.“

   

  Adresa: Jukićeva 8a, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 3041 400
  Web adresa: xypex.hr
  E-mail adresa: info@xypex.hr

 • Sustav javnih bicikala
  Small member

  Nextbike je najveći sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, prisutan u 10 gradova: Zagreb, Šibenik, Zadar, Karlovac, Makarska, Brinje, Ivanić-Grad, Slavonski brod, Gospić i Lastovo.

   

  Kao jedan od temeljnih faktora ekološki i ekonomski održive mobilnosti u jugoistočnoj Europi, poslovanje nextbike sustava pruža gradovima nadopunu javnog gradskog prijevoza, bogatiju turističku ponudu, smanjenje broja automobila na cesti, rješenje gužvi i problema parkinga – a sve to uz pozitivan utjecaj na okoliš. Važno je istaknuti i poboljšan imidž gradova u kojima je prisutan nextbike, pogotovo sad kad Hrvatska djeluje u okviru Europske unije koja uglavnom odavno raspolaže javnim prijevozom na biciklima.

   

  Nextbike korisnici uživaju mogućnost daleko najpovoljnijeg javnog prijevoza, znatan doprinos očuvanju zdravlja i linije, manje gužve i znojenja, čekanje autobusa i tramvaja, ali i priliku da sudjeluju u smanjenju onečišćenja zraka i gradski prijevoz pretvore u društveno korisnu aktivnost.

   

  Nextbike pruža i servisnu te savjetodavnu službu za korisnike. Za sve bicikle jamčimo ispravnost i tehničku opremljenost, a servisna služba dostupna korisnicima u najkraćem roku otklanja mjestimične kvarove uslijed korištenja.

   

  Korisnici jednostavnu registraciju mogu izvršiti na http://sjedniivozi.com.hr/, a svi zainteresirani za poslovnu suradnju nas mogu kontaktirati na info@nextbike.hr.

   

  Sjedni i vozi!

   

  Adresa: Prisavlje 2, 10 000 Zagreb
  Web adresa: nextbike.hr
  E-mail adresa: info@nextbike.hr

 • TEICHMANN & COMPAGNONS Property Networks d.o.o.
  Small member

  Teichmann & Compagnons Property Networks Ltd. is a commercial real estate developer for office buildings and logistics across Central Europe. We want to provide superior service and quality joint with innovative solutions according to European standards and therefore support /consult investors with: support with Green Building technologies and certifications, market studies, location decisions, land acquisition management, supporting permit procedures, accompanying financing negotiations, developing project concepts and visions, commercial and technical project management, marketing management (Letting and Investment).

   

  We strongly believe in sustainable buildings and have realized many award winning projects in Germany and CEE, especially to mention Meridian 16 Business Park u Velikoj Gorici.

   

  Teichmann & Compagnons Property Networks d.o.o. je developer komercijalnih nekretnina (uredske zgrade i logistika) diljem srednje Europe. Želimo pružiti vrhunsku uslugu i kvalitetu zajedno s inovativnim rješenjima prema europskim standardima te stoga podržavamo/konzultiramo investitore pružajući sljedeće usluge: podrška glede tehnologija i certifikata zelene gradnje, analiza tržišta, odluke o lokaciji, savjetovanje pri otkupu zemljišta, podrška u postupcima izdavanja dozvola, popratni pregovori o financiranju, razvijanje koncepta i vizije projekta, komercijalno i tehničko vođenje projekata, upravljanje marketingom (zakup i ulaganje).

   

  Čvrsto vjerujemo u održive zgrade i realizirali smo mnoge nagrađivane projekte u Njemačkoj i srednjoj te istočnoj Europi, a posebno bi spomenuli Meridian 16 Business Park u Velikoj Gorici.

   

  Adresa: Matije Slatinskog 11, 10410 Velika Gorica
  Telefon: +385 1 5578 456
  Web adresa: teichmanncpn.eu
  E-mail adresa: cro@tcpn.eu

 • Tipfeler d.o.o.
  Small member

  Tvrtka TIPFELER d.o.o. je osnovana krajem 2019. godine, a primarna djelatnost je projektiranje strojarskih instalacija i sustava u zgradarstvu i industrijskim postrojenjima, te stručni nadzor i tehničko savjetovanje, s naglaskom na “gotovo nula energetske zgrade” (nZEB standard), te promicanjem alternativnih sustava opskrbe energijom.

   

  Osim same energetske učinkovitosti i “zelene” gradnje, naglasak je i na razvoju primjene specijaliziranih BIM alata (en.: Building Information Modeling), kao globalno-prihvaćeni standard u projektiranju, koristeći DDS-CAD softversko okruženje.

   

  Kao relativno mlada tvrtka na tržištu, Tipfeler je društvo s vizijom razvoja mladih stručnjaka u vidu formiranja entuzijastičnih timova, a s temeljnom zadaćom eliminiranja profesionalnih “zatipaka u društvu”. Stalnim stručnim usavršavanjem i edukacijom težimo postizanju prepoznatljive poslovne izvrsnosti, a uz projektiranje strojarskih instalacija i provođenje stručnog nadzora nudimo i ostale aktivnosti u inženjerstvu kao što su:

  – tehničko savjetovanje / konzalting,
  – vođenje projekata / planiranje i praćenje realizacije,
  – izrada specijaliziranih / stručnih analiza,
  – razvoj novih inovativnih i personaliziranih proizvoda,
  – 3D ispis preciznom SLA tehnologijom (stereolitografija) / brza izrada prototipa,
  – snimanje iz zraka bespilotnom letjelicom (dronom).

   

  Dosadašnjim individualnim iskustvom kroz sudjelovanje na pojedinim velikim i zahtjevnim projektima ostvarili smo povjerenje određenih partnera, a u vidu profitabilnog rasta i prepoznatljivog razvoja tvrtke kontinuirano radimo na širenju poslovnih partnera i pronalasku novih klijenata iz područja osnovnog djelokruga.

   

  Adresa: Tucmani 5, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 91 4794 338
  Web adresa: tipfeler.hr
  E-mail adresa: info@tipfeler.hr

 • VOLUM3
  Small member

  Kolaboracijska platforma VOLUM3

   

  https://volum3.com/hr/

   

  Najveći izazov današnje suradnje u projektiranju i gradnji je sve veći broj informacija koje stvara i međusobno dijeli velika količina uključenih stručnjaka. Odgovornost arhitekata i inženjera je velika, kompleksnost projekata raste, a s njima i potreba za pravodobnom komunikacijom i pristupom informacijama. Arhitektura i građevina kao struke u tom pogledu zaostaju – nacrti se isporučuju u registratorima, podaci bilježe na papiru, u različitim formatima, iznimno je teško biti siguran u ažurnost i točnost podataka – potrebna im je digitalizacija.

   

  Sam email nije alat pomoću kojeg je moguće upravljati tolikim brojem informacija. Javlja se potreba za novim alatima, dodatnim softverima i raznim aplikacijama koje za sobom povlače otvaranje novih profila i različita ograničenja pri korištenju, a sami korisnici moraju naučiti raditi u svima njima. Sudionici na projektu su zatrpani mailovima, zauzeti pisanjem zapisnika i izvješća, telefonskim pozivima, pronalaženjem negdje već zapisanih informacija i ponovnim slanjem i objašnjavanjem detalja i podataka koji već postoje u nekom mailu, registratoru, starom zapisniku…suradnja je isprekidana, greške postaju neizbježne. Stvari se dodatno kompliciraju na međunarodnim projektima, kada sudionici nisu u istoj zemlji i ne govore nužno istim jezikom.

   

  VOLUM3 platforma nastala je sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba arhitektonskog ureda, kao odgovor na komunikacijske probleme koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje. Razvoj platforme započeo je 2016.godine od strane stručnog tima programera i arhitekata, a namijenjena je arhitektima, građevinarima, investitorima i ostalim dionicima građevinskih projekata. VOLUM3 je startup, koji je inicijalna sredstva privukao od Europskih fondova, EBRD-a i partnera 3LHD-a.

   

  Trenutno ima više od 1700 aktivnih korisnika kojima omogućava brzo i jednostavno upravljanje projektima – transparentno se upravlja rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u oblaku, uvijek dostupni i sigurni. Svaki modul platforme je digitalna verzija stvarnog procesa rada – sve je povezano s projektima. Od korisnika ne zahtijeva prilagodbu na novi način rada. Trenutno dostupni moduli su: Nacrti, Zadaci, Sastanci, Katalog i Specifikacije, u razvoju je modul Troškovnik.

   

  Neki od referentnih projekata na kojima je korištena platforma VOLUM3: Kampus Infobip, Kampus Rimac, Hotel Westin, Hotel Marjan, Park Kneževa.

   

  Adresa: Trg E. Kvaternika 3/3, 10000 Zagreb, Hrvatska
  Telefon: +385 1 333 1909
  Web adresa: volum3.com
  E-mail adresa: info@volum3.com

 • VentureXchange
  Small member

  VX is a boutique advisory firm empowering business leaders and financial investors with growth opportunities and sustainable value creation.

   

  VX offers sustainability advisory services for SMEs, large companies and financial market participants. Sustainability advisory services include the preparation of sustainability reports in accordance with globally accepted reporting frameworks and standards, ESG due diligence/ implementation strategy, industry benchmarking, carbon footprint calculations, life cycle assessment studies (LCA), EU Taxonomy assessment, and sustainable finance advisory. To provide its clients with high-quality advisory and sustainability reporting services, VX is continuously following the evolving sustainability landscape and is a member of the Global Reporting Initiative (GRI), Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) and UN Principles for Responsible Investing (UN PRI).

   

  VX also works with international financing institutions (IFIs) in developing financing instruments for Croatia and the region (CEE/SEE). Besides, the company offers services to international and domestic clients including international financing institutions, private equity and venture capital firms, strategic and corporate investors, as well as companies with scale-up potential seeking to expand their products and services to regional and global markets. The company’s coverage extends to Croatia and other markets (CEE/SEE) while having one foot in developed markets.

   

  Adresa: Savska cesta 32, 10000 Zagreb
  Telefon: +385 1 4828 466
  Web adresa: venturexchange.hr
  E-mail adresa: mirna.marovic@vxassociates.com

 • Zlaring
  Big member

  Poduzeće ZLARING d.o.o. osnovano je 1991. godine. Djelatnost poduzeća je izvođenje završnih radova u graditeljstvu sa užom specijalizacijom izvođenja instalaterskih radova centralnog grijanja, vodovoda i kanalizacije, ventilacije i klimatizacije, remonti i održavanje kotlovnica i toplinskih postrojenja, servis plinskih i uljnih plamenika, te servisiranje i podešavanje automatske regulacije. U mogućnosti smo izvoditi kompletan inženjering na manjim radilištima sa svim pratećim građevinskim i obrtničkim radovima. Poduzeće ZLARING” d.o.o. raspolaže poslovnim prostorom Crnčićeva 9 u Zagrebu, te radionom, skladištem za materijal i alat na Žitnjaku- Zagreb, veličine 250 m2.

   

  Zlaring je uspostavio integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem prema normama ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004

   

  MISIJA PODUZEĆA
  Pružiti cjelovitu i vrhunsku kvalitetu usluga, uz poštivanje rokova i time optimalno zadovoljiti i ispuniti interese naših poslovnih partnera.

  VIZIJA PODUZEĆA
  Razviti se u poduzeće koje je sposobno modernim tehnologijama i stručnim kadrovima projektirati i izvoditi najsloženije radove u svojoj djelatnosti, sa željom da ime ZLARING predstavlja sinonim: NAŠE JE MJESTO MEĐU NAJBOLJIMA.

   

  POLITIKA KVALITETE I OKOLIŠA
  ZLARING d.o.o., sa svojim dugogodišnjim iskustvom, stručnim znanjem i odnosom prema poslovnim partnerima, zauzima vodeće mjesto u sektoru završnih radova u građevinarstvu.

   

  S ciljem održavanja uspješnog poslovanja te osiguranja i zadržavanja povjerenja naših poslovnih partnera, veliku pažnju polažemo na gradnju međusobnog povjerenja, poštivanje danih obećanja te pouzdanosti danih rješenja uz inzistiranje na visokoj odgovornosti. Zato nastojimo osigurati i kontinuirano poboljšavati radnje vezane za:

  – zadovoljenje zahtjeva naših poslovnih partnera i svih zainteresiranih strana te zakonskih zahtjeva,-

  – kvalitetu naših usluga,

  – pozitivan odnos prema prirodi, opsegu i utjecajima na okoliš svojih aktivnosti i usluga kroz kontinuirano poduzimanje radnji za prevenciju zagađenja.

   

  Naše poduzeće kontinuirano ulaže u usavršavanje vlastitih kadrova i tehnologije kako bi uspješno odgovorili na sve veće zahtjeve tržišta.

   

  Uprava redovito utvrđuje godišnje pojedinačne i opće mjerljive ciljeve, koji se odnose na kvalitetu i okoliš, tako da omoguće ostvarenje ovdje postavljene vizije, misije i politike.

   

  Adresa: Crnčićeva 9, 10000 Zagreb
  Telefon: 01 2303 937 / 01 2392 530
  Web adresa: www.zlaring.hr
  E-mail: zlaring@zlaring.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.