Hrvatski savjet za zelenu gradnju

CRO skills Reload

CRO skills Reload


 
Opis projekta:

U razdoblju od 2014. do 2020. godine samo 0,7 % ukupnog fonda zgrada renoviran na godišnjoj bazi. U Hrvatskoj su energetski neučinkovite zgrade odgovorne za 40 % potrošnje energije i 36 % CO2 emisije, a čak 30 % zgrada spada u kategoriju zgrada s najlošijim energetskim svojstvima. Pojačanim intenzitetom energetske obnove postojećih zgrada i izgradnje novih nZEB zgrada uvelike bi se smanjila potrošnja energije i CO2 emisija u građevinskom sektoru, čime se pozitivno pridonosi energetskim i klimatskim ciljevima Hrvatske i EU do 2030. godine. Hrvatska treba obrazovanu radnu snagu u pogledu novih tehnologija, inovativnih metoda obnove/gradnje, standarda gradnje, primjena novih materijala u graditeljstvu, primjena digitalizacije u procesu gradnje i drugi čimbenika koji utječu na ispunjenje i postizanje ciljeva dekarbonizacije u sektoru građevinarstva.

 

Cilj CRO skills RELOAD projekta je ponovna uspostava Nacionalne kvalifikacijske platforme i izrada nacionalnih smjernica za postizanje nacionalnih energetskih i klimatskih ciljeva. Projekt će okupiti sve sudionike procesa obnove, od investitora, krajnjih korisnika, proizvođača materijala i opreme, izvođača, projektanata, pružatelja energetskih usluga, budućih nZEB stručnjaka – studenata, s ciljem usvajanja nZEB standarda i održive gradnju kao ključne poluge za postizanje ciljeve dekarbonizacije s posebnim naglaskom na važnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Projekt će se nadograditi i unaprijediti rezultate prethodnih BuildUP inicijativa.

 

Uloga Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju u sklopu ovog projekta obuhvaća vođenje i organizaciju nacionalnih sastanaka i rasprava tijekom procesa izrade Nacionalnog roadmapa. Specijalizacija Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju leži u organizaciji takvih događanja, a planiraju se spojiti neki sastanci Nacionalne kvalifikacijske platforme (NQP) s događajima vezanim uz temu kako bi se potaknulo umrežavanje među ključnim dionicima i potencijalnim novim članovima.

Također jedna od uloga je podizati svijest o prednostima vještina vezanih uz neto-nultu potrošnju energije (nZEB) među relevantnim dionicima i ciljanim skupinama kako bi se povećala kvaliteta novih i renoviranih zgrada te dijeliti rezultate projekta i osigurati održivo korištenje rezultata izvan trajanja projekta.

 
Trajanje projekta:

2022. –  2024.

 
Budžet:

370.027,40 EUR / udio GBC Croatia : 79.180,00 EUR

 
 
Partneri:
Sveučilište u Zagrebu Građevinski fakultet - KOORDINATOR
Hrvatska obrtnička komora
REA Sjever - Regionalna energetska agencija
Zajednica graditeljskih škola RH
 
Vijesti:

Ovaj projekt je financiran od strane Europske unije. Isključivu odgovornost za sadržaj ove publikacije snose autori. Sadržaj ne odražava nužno mišljenje Europske unije. Ni CINEA ni Europska komisija nisu odgovorni za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih na internetskoj stranici.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368