Hrvatski savjet za zelenu gradnju

CEMEX Hrvatska

CEMEX Hrvatska


CEMEX Hrvatska vodeći je proizvođač građevinskog materijala na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore s tradicijom dužom od sto godina te sa sve značajnijim prisustvom na tržištu betona. CEMEX posjeduje tri tvornice cementa i trinaest terminala. Tvrtka sirovinu crpi iz kamenoloma, dok beton isporučuje s osam strateški rasprostranjenih betonara.

 

Kao jedna od najvećih hrvatskih tvrtki i značajan poslodavac, CEMEX je odgovoran društveni partner koji svoje poslovanje temelji na principima održivog razvoja i poštivanja najviših etičkih načela. To podrazumijeva odgovorno upravljanje zaštitom okoliša, zdravljem i sigurnošću zaposlenika te odgovoran odnos prema društvenoj zajednici.

 

U proteklih nekoliko godina CEMEX je u različite projekte očuvanja okoliša i poboljšanja kvalitete zraka uložio više od 300 milijuna kuna, a kako bi svoje tvornice učinio što ugodnijim mjestom za rad uredio je više od 80.000 m² zelenih površina u krugu tvornica, dok je na gotovo 200.000 m² proveo biološku rekultivaciju eksploatiranih polja.

 

Adresa: Cesta Dr. Franje Tuđmana 45, 21212, Kaštel Sućurac
Telefon: +385 21 201 111
Web adresa: www.cemex.hr
E-mail: hr.info@cemex.com

This site is registered on wpml.org as a development site.