Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Colas Hrvatska

Colas Hrvatska


Colas Hrvatska d.d. utemeljena je 1962. godine. U vremenu njezina osnivanja počela je intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća asfaltom „presvučeno“ gotovo tisuću kilometara lokalnih i regionalnih prometnica. U turbulentnim vremenima današnje svjetske ekonomske krize Colas Hrvatska kao dio multinacionalne COLAS grupe uspješno se prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti.

 

• 1997. godine osnovana je tvrtka Asfalti Ptuj u Sloveniji koja Colas Hrvatsku čini respektabilnim gospodarskim subjektom i kvalitetnim i pouzdanim partnerom u svim segmentima niskogradnje.
• 2001. godine uspostavlja se zasebna tvrtka Colas Mineral d.o.o. koja se bavi eksploatacijom tehničko-građevnog kamena i šljunka.
• Od 2007. godine Colas Hrvatska je u 100% vlasništvu francuske korporacije Colas S.A.
• 2012. godine Colas Hrvatska postala je prva građevinska tvrtka u Hrvatskoj koja je u potpunosti ostvarila Integrirani sustav upravljanja:
– ISO 9001
– ISO 14001
– OHSAS 18001
• 2013. godine Colas Hrvatska i Colas Mineral za dva su svoja proizvoda dobila znak Hrvatske kvalitete čime su postali prva građevinska firma u Hrvatskoj s dobivenim priznanjem.

 

Colas Hrvatska specijalizirana je za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, cesta nižeg ranga, državnih, te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata. Kontinuirano je investirala u sofisticirani vozni i strojni park i tako se specijalizirala i za najzahtjevnije poslove poput izgradnje i održavanja autocesta. Posjeduje četiri asfaltne baze koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju te u Pločama, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju cementne stabilizacije. Tu su i plovni bageri te pogoni za eksploataciju i oplemenjivanje šljunka u Varaždinu i Hrastovljanu te novi kamenolom u blizini Maslenice.

 

Adresa: Međimurska 26 HR-42000 Varaždin
Telefon: 042 352 504
Web adresa: www.colas.hr
E-mail: info@colas.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.