Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Deceuninck

Deceuninck


Deceuninck grupa jedan je od vodećih svjetskih dizajnera i proizvođača PVC profila za prozore i vrata s 3700 zaposlenika te prodajnom mrežom u više od 90 zemalja. Razvija inovativna rješenja za održive domove s niskom razinom ugljičnog otiska te svoju poslovnu filozofiju temelji na stvaranju bezvremenskih proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve u pogledu dizajna, performansi i ekološke ravnoteže.

 

Podružnica poduzeća Deceuninck u Hrvatskoj osnovana je 2004. godine. Europska kvaliteta, dizajn i održivost proizvoda, kao i odani pristup radu odlično su prepoznati i na regionalnom tlu pa tako Deceuninck u Hrvatskoj aktivno surađuje s preko 150 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata.

 

“Naša je strategija proizvoditi održivo – stvarati inovativna rješenja za održiv način života. Slijedeći znanstveno utemeljene ciljeve postavljamo visoke standarde za našu industriju, ulažemo u vrhunsku tehnologiju proizvodnje te recikliranja. Dizajniramo prozore, vrata i građevinske profile s najboljim vrijednostima toplinske izolacije, koji su istovremeno elegantni, ali i dugovječni“, ističe Bruno Humblet, predsjednik uprave Deceuninck Grupe.

 

Vrhunski proizvodi za udoban dom

Uz široku ponudu profila za prozore i vrata građevinskih proizvoda i sustava za zaštitu doma,
Deceuninck je dobavljač rješenja za prozore i vrata od PVC-a i aluminija. Asortiman Elegant predstavlja Deceuninckovu novu definiciju prozorskog profila. Može se 100 % reciklirati i predstavlja najbolje dostupno rješenje za prozore i vrata bez upotrebe čelika. To je prva od mnogih izvedbi prozora koje se temelje na novoj univerzalnoj platformi iCOR. Ovaj modularni pristup omogućuje standardizaciju procesa, što rezultira znatnim smanjenjem kompleksnosti. Izvanredna tehnologija ThermoFibra zamjenjuje čelično ojačanje u profilima za prozore i vrata strukturnim staklenim vlaknima. Za dizajn sustava Elegant i mogućnost stopostotnog recikliranja već su dodijeljene međunarodne nagrade kao što su German Innovation Award, German Design Award i Red Dot Award. Najnoviji model – krilo Grando odlikuje se tradicionalnim izgledom PVC prozora što ga čini savršeno prikladnim za zgrade sa standardnim prozorima.

 

Moderni stilovi gradnje danas sve više preferiraju otvorenost i više prirodnog svjetla u prostoru. Podizno-klizne stijene iz Deceunincka objedinjuju kvalitetu stanovanja otvorene arhitekture s najvišim zahtjevima sigurnosti i stabilnosti, uz maksimalnu razinu udobnosti i zaštite od vremenskih utjecaja. Kada su u pitanju vanjske obloge, Deceuninck je kreirao Twinson podne obloge od inovativnog materijala koji objedinjuje prednosti drva i plastike. S jedne strane pruža prirodan i topao izgled drva, a s druge strane nudi otpornost i dugovječnost plastike. Osim toga, površina je otporna na proklizavanje, čak i kada je mokra, dok su troškovi održavanja minimalni jer nije potrebno bojanje ili premazivanje uljima.

 

17 400 tona recikliranog materijala u 2021. godini

U svojim proizvodima Deceunick ima oko 15% recikliranog materijala koje nastaje u postrojenju za recikliranje u Deceuninckovom pogonu za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu u Belgiji.

 

PVC okvir može se reciklirati 8 puta bez gubitka kvalitete te se recikliranjem u zatvorenom krugu, odnosno procesu kojim se materijal ili proizvod može pretvoriti u novi proizvod bez gubitka svojstava tijekom procesa recikliranja. Deceunick na ovaj način želi spasiti 2,3 milijuna starih prozora od odlagališta ili spalionice otpada.

 

Adresa: Gospodarska ulica 11, 10298 Donja Bistra
Telefon: +385 1 278 1350
Web adresa: deceuninck.hr
E-mail adresa: info@deceuninck.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368