Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Grad Jastrebarsko

Grad Jastrebarsko


Jastrebarsko je gradić nadomak metropole, a istovremeno na vratima Jadrana. Jaska je grad svijetle budućnosti, ponajviše zbog dobre prometne pozicije. Idealan je za sve one željne mira bez pretjerane gužve i stresnih situacija.

 

Velik potencijal malog mjesta prepoznao je i Financial Times uvrstivši Jastrebarsko među gradove budućnosti jugoistočne Europe, a magazin Forbes među dvadeset gradova koji pokreću Hrvatsku. Poticajno okruženje temelj je velikih projekata još većeg značenja, koji su zaslužni za priznanja.

 

Grad Jastrebarsko može se pohvaliti niskom stopom nezaposlenosti, koja je daleko ispod prosjeka Republike Hrvatske. Osim toga, Grad krasi poticajno okruženje koje se najbolje vidi kroz razvijeno obrtništvo i poduzetništvo.

 

Grad Jastrebarsko provodi i Programe potpore gospodarstvu, obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu s ciljem oživljavanja i unaprjeđenja gospodarstva Grada kako bi stvorio povoljnu i privlačnu poduzetničku klimu za domaće i inozemne investitore, a ujedno omogućio povećanje zaposlenosti, učinkovit sustav socijalne sigurnosti, zatim razvijenu domaću proizvodnju i izvoz te ostvarenje smjernica o malom gospodarstvu kao generatoru razvoja.

 

Europski projekti za europski grad budućnosti

Jedan od najznačajnijih projekata Grada je i prekogranična suradnja s općinama Metlika i Črnomelj te susjednim općinama Klična Sela, Pisarovina i župom Pisarovinska Jamnica. U okviru projekta bit će obnovljeno 5 objekata kulturno-povijesnog značaja. U našem Gradu završena je obnova Žitnice u parku dvorca Erdödy. Uredio se i Perivoj oko zgrade Žitnice što uključuje uređenje preko 3500 kvadratnih metara travnjaka, sadnju drveća, grmlja, cvijeća i živice. Jaskanski park od sada blista i noću jer je postavljena vanjska rasvjeta, a sam dvorac Erdödy osvijetljen je s deset reflektora. Od sada će Jaskanske i Jaskanci te svi gosti moći uživati u noćnim šetnjama parkom Erdödy.

 

Grad Jastrebarsko je malen grad velikog potencijala, grad svih generacija, grad idealnog spoja ruralnog i urbanog. Ključ uspjeha leži u pitoresknom području bogate povijesti, bogate kulturne ponude te razvijene socijalne, komunalne i gospodarske usluge. Grad Jastrebarsko njeguje svoju prošlost, živi svoju sadašnjost i ulaže u svoju budućnost!

 

Adresa: Trg Josipa Jurja Strossmayera 13, 10450 Jastrebarsko
Telefon: +385 1 6281 110
Web adresa: amcham.hr
E-mail adresa: gradonacelnik@jastrebarsko.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.