Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Helios Faros d.d.

Helios Faros d.d.


Društvo Helios Faros d.d. za temeljnu djelatnost ima pružanje usluga smještaja, odnosno ugostiteljstvo i turizam i druge srodne djelatnosti koje su u funkciji obavljanja osnovne djelatnosti.

Poduzeće je nastalo izdvajanjem OOUR-a Hoteli Helios Stari Grad iz sastava hotelske radne organizacije Sunčani Hvar 1989. godine.

Helios Faros d.d. osnovan je 2005. godina podjelom društva Hoteli Helios d.d. s osnivanjem novog društva.

PBZ Croatia Osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. su prepoznali razvojni potencijal objekata Helios Faros d.d. i kroz partnerstvo stvorili temelje za početak novog investicijskog ciklusa vrijednog preko 110 milijuna eura. Time je započela nova faza razvoja turizma u Starom Gradu na Hvaru.

Helios Faros d.d. i Valamar Riviera su potpisali 16.08.2019. Ugovor u odnosu na upravljanje hotelsko-turističkim objektima i sadržajima, kojim Valamar pruža Helios Farosu usluge upravljanja smještajnim objektima, prodaje  i marketinga, upravljanja kvalitetom, usluge nabave, usluge vezane uz kontroling, te stručno savjetovanje u tehničkom sektoru, savjetovanje u ljudskim potencijalima te savjetovanje vezano uz investicijski razvoj.

Dana 05.05.2020. godine dionice Društva su uvrštene na redovito tržište Zagrebačke burze.

Helios Faros d.d. objedinjuje hotelijersko-turističke objekte i poslovanje više nekadašnjih društava prethodnika sa tradicijom kontinuiranog poslovanja u turizmu i ugostiteljstvu od gradnje hotela Lavanda 1967. godine i Hotela Arkada 1977. godine.

Radi se o najvećem hotelskom kompleksu na otoku Hvaru  koji se prostire na preko 147.000 metara kvadratnih, kojeg čine 2 hotela i turističko naselje u naselju Priko.

Društvo također raspolaže objektima neposredno u centru Grada.

Atraktivna lokacija i prostorni resursi predstavljaju značajnu komparativnu prednost pred ostalim konkurentima na otoku i regiji.

Objekti Helios Farosa d.d. okruženi su borovom šumom i starogradskim zaljevom, te pružaju odličnu podlogu za obiteljske aktivnosti, aktivni odmor ili opuštanje uz more i sunce u mediteranskom ugođaju.

Cilj Društva je konstantan razvoj u svim segmentima poslovanja, te izgradnja prepoznatljivosti destinacije Stari Grad kao turističkog odredišta u suglasju sa najvišim ekološkim standardima, što čini temelj održivog razvoja lokalne zajednice u budućnosti.

Adresa: Naselje Helios 5, 21460, Stari Grad, Croatia
Telefon: +385 21 306 304
Web adresa: heliosfaros.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.