Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Plastform d.o.o.

Plastform d.o.o.


Tvrtka Plastform d.o.o. osnovana je 1992. godine, a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja stiropora za toplinsku izolaciju u graditeljstvu te proizvodnja ambalaže od stiropora za primjenu u industriji, ribarstvu i poljodjelstvu.

 

Udio utrošen na zagrijavanje i hlađenje stambenog i radnog prostora ukupnoj količini utrošenog fosilnog goriva nije zanemariv. Sve do nedavno nije se posvećivala pažnja toplinskom izoliranju stambenih i poslovnih objekata zbog niske cijene fosilnih goriva i opće prihvaćenog mišljenja da njihova uporaba ne ostavlja štetne posljedice na okoliš.

 

Najjednostavniji način smanjenja ispuštanja CO2 jest smanjenje količine energije potrebne za zagrijavanje i hlađenje. To je moguće postići toplinskom izolacijom stambenih i poslovnih objekata, time ne samo da smo smanjili količinu CO2 ispuštenog u atmosferu već smo i uštedjeli na manjoj količini potrošene energije.

 

EPS predstavlja elegantno rješenje za termo izolaciju.

 

EPS nije toksičan jer ne sadrži ugljikovodike supstituirane halogenim elementima (poput fluora i klora). Njegovom upotrebom mnogostruko više se energije uštedi nego što je potrebno za njegovu proizvodnju.

 

Uporabom EPS-a kao toplinske izolacije direktno se utječe na količinu energije koja je potrebna za zagrijavanje i hlađenje prostorija, znači boljim izoliranjem smanjujemo utrošak goriva potrebnog za zagrijavanje i hlađenje prostorija. Možemo reći da uporabom EPS-a kao toplinske izolacije indirektno utječemo na smanjenje emisije CO2 u okoliš i time štedimo novac, a ČUVAMO PRIRODU.

 

EPS je materijal koji se može 100% reciklirati. EPS ne truli, ne stvara plijesni, ne pospješuje rast mikroorganizama i ne raspada se.

 

Zato se s pravom može reći da EPS (stiropor®) nema negativnog utjecaja na okoliš, naprotiv, upravo radi njegove osnovne primjene u graditeljstvu, a to je ušteda energenata, te mogućnosti njegovog jednostavnog recikliranja, jedan je od najvažnijih čimbenika u zaštiti okoliša.

 

Adresa: Ul. Ivana Granđe 25, 10360, Sesvete
Telefon: +385 1 2320 200
Web adresa: plastform.hr
E-mail adresa: prodaja@plastform.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368