Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Sika Croatia

Sika Croatia


Sika Croatia d.o.o. Zagreb, kao tvrtka kćer švicarske grupacije Sika A.G. sa stoljetnom tradicijom, osnovana je 1999.g čime je nastavljena 40 godišnja pristutnost Sika-e na ovim prostorima. 2008. godine Sika Croatia d.o.o. osnovala je predstavništvo u BiH kao rezultat i logičan nastavak dugogodišnjih aktivnosti i naše prisutnosti na tržištu Bosne i Hercegovine.

Sika je specijalizirana za proizvodnju materijala za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanje i zaštitu nosivih konstrukcija u graditeljstvu, raznim granama industrije, te nautici. Sika-in asortiman sadrži visokokvalitetne dodatke betonu, specijalne mortove, brtvila i ljepila, materijale za izolaciju od buke i ojačanja nosivih konstrukcija, industrijske podove, krovne folije, te hidroizolacijske sustave.

Naši partneri su velika građevinska poduzeća, distributeri proizvoda građevinske kemije, specijalizirane trgovine, te izvođači specijalizirani za hidroizolacije, industrijske podove, polaganje parketa i keramičkih pločica, te sanacije građevina.
Poslovna jedinica industrije opskrbljuje tržište širokom paletom ljepila i brtvila za industriju i nautiku.
Sika ima 11 tehnoloških centara u 9 zemalja i 6 regionalnih tehničko-tehnoloških centara za podršku, te znatnim ulaganjima u istraživanje i razvoj novih tehnologija i rješenja kontinuirano postavlja nove standarde i stvara nove mogućnosti i vrijednosti za svoje partnere i zaposlenike.

 

Predanost održivosti životnog prostora oduvijek je bio ključan standard za Sika-u.
Naša tvrtka djeluje u skladu sa svim zahtjevima i obavezama koje se odnose na supstance korištene u našim proizvodima.
Iz tog razloga, grupa Sika je implementirala REACH – novi propis Europske Unije koji se odnosi na kemijske proizvode. Kao članica vijeća za zelenu gradnju (USGBC), Sika je direktno uključena u proces odlučivanja koji utječe na budućnost razvoja zelene gradnje.

 

Sika pridonosi LEED programu tako što proizvodi ljepila i premaze s niskom emisijom hlapljivih supstanci; krovne i hidroizolacijske membrane od dijelom recikliranog materijala; dodatke za reciklirani beton; energetski pametne krovne membrane koje reduciraju pojavu efekta tzv. “toplinskih otoka“ i optimiziraju potrošnju energije. Sika EnergySmart Roof® membrane reflektiraju sunčeve zrake kako bi se unutrašnjost zgrade održala hladnom. Također pomažu da solarni moduli ostanu hladni, što pridonosi njihovoj učinkovitosti. Sika godinama smanjuje ispuštanje CO2 i potrošnju vode, usprkos povećanoj proizvodnji. Sika je apsolutno predana konceptu održivog razvoja. Na taj način dodatno se naglašava sveobuhvatni cilj koji management kompanije i njeni zaposleni postavljaju pred sebe u svakodnevnim aktivnostima.

 

Adresa: Puškarićeva 77A, 10250 Lučko
Telefon: +385 1 6594 240
Web adresa: www.sika-croatia.hr
E-mail: info@hr.sika.com

This site is registered on wpml.org as a development site.