Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država


Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država nalazi se na 4 hektara površine u Buzinu, oko 7 km od centra grada. Osoblje koje broji preko 200 hrvatskih i američkih zaposlenika radi zajedno na promociji jačanja odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, što uključuje:

 

– Veleposlanik je osobni predstavnik predsjednika SAD-a u Hrvatskoj i zajedno sa zamjenikom veleposla-nika zalaže se za važne političke ciljeve SAD-a i upravlja podrškom i dosezanjem tih ciljeva diljem cijele države.

– Ured za obranu Sjedinjenih Američkih Država upravlja bilateralnim odnosima obrane s hrvatskim Ministarstvom obrane, surađuje s Ministarstvom obrane RH na postavljanju zajedničkih vojnih vježbi, te također organizira sve posjete vojnih mornaričkih plovila Sjedinjenih Američkih Država Hrvatskoj.

– Politički/ekonomski odjel dostavlja službene informacije o odlukama i politici vlade Sjedinjenih Američkih Država vladi Republike Hrvatske, te informira Ministarstvo vanjskih poslova o političkim i ekonomskim razvojima u Hrvatskoj.

– Ured za komercijalne poslove SAD-a pomaže američkim trvtkama koje nastoje investirati u Hrvatsku. Uz to, ovaj ured promiče suradnju i partnerstvo između američkih i hrvatskih tvrtki.

– Ured za odnose s javnošću djeluje kao ured za novosti Veleposlanstva i provodi većinu kulturnih, informativnih i edukativnih programa razmjene, financiranih od strane vlade Sjedinjenih Američkih Država. Ured za odnose s javnošću također vodi Informativni centar (Information Resource Center – IRC) u sklopu Veleposlanstva koji služi različitim institucijama, službenicima Veleposlanstva, kao i američkom i hrvatskom građanstvu.

– Ured za konzularne poslove obavlja razne usluge za američke državljane u Republici Hrvatskoj, kao i uslugu izdavanja viza.

– Ured za obrambenu suradnju predstavlja Europsko zapovjedništvo Sjedinjenih Američkih Država i usklađuje aktivnosti Sigurnosne Podrške i programe Obrambene suradnje sa Ministarstvom obrane Republike Hrvatske

– Zagrebački Ured za vanjske poljoprivredne usluge predstavlja Ministartvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

 

Kao veliki potrošač energije u Zagrebu, Veleposlanstvo SAD-a odlučno smanjuje potrošnju ugljika i podupire aktivnosti održavanja okoliša u Hrvatskoj. Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu je osnivački član Lige Zelenih Veleposlanstava SAD-a, kao i lokalnog Vijeća zelene gradnje u Hrvatskoj. U našem djelovanju podržavamo rastući opseg programa recikliranja i uštede energije.

 

Adresa: Thomasa Jeffersona 2 Buzin, Zagreb
Telefon: +385 1 661 2246
Web adresa: zagreb.usembassy.gov

This site is registered on wpml.org as a development site.