Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Daikin Hrvatska

Daikin Hrvatska


Daikin je vodeći svjetski proizvođač visoko učinkovitih i inovativnih sustava za grijanje, klimatizacjiu, vodene sustave i rashladnu tehniku za komercijalne, stambene i industrijske namjene. Daikin svojom profesionalnošću i kompetencijom pruža optimalna rješenja visoke sezonske učinkovitosti koja omogućuju smanjenu potrošnju energije i troškova čime ispunjavaju visoke zahtjeve korisnika.

 

Daikin Europe N.V. (DENV) je podružnica u punom vlasništvu Daikin Industries Limited.

 

Multinacionalna je korporacija registrirana na Japanskoj burzi i vodeći svjetski proizvođač i dobavljač HVAC opreme koja obuhvaća grijanje, ventilaciju i klimatizaciju.

 

DENV predstavlja sjedište tvrtke Daikin za prodaju, razvoj i proizvodnju u Europi, bliskom istoku i Africi. Daikin Europe Group trenutno obuhvaća 17 podružnica, 5 proizvodnih pogona, 17 pridruženih tvrtki, 5 prodajnih ureda i široku mrežu neovisnih distributera i prodajnih kontakata.

 

U stopostotnom vlasništvu DENV-a je Daikin Central Europe (DACE) u kojem tvrtka Daikin ima svoje regionalno sjedište i 8 prodajnih organizacija u 15 zemalja (Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija).

 

U sklopu Daikin Central Europe je 2004. godine osnovan lokalni ured Daikina u Hrvatskoj. Započeo je s dva djelatnika i obavljao poslove tehničke potpore partnerskoj mreži te se intenzivno bavio njezinim razvijanjem i širenjem.

 

Intenzivan rad s projektantima u smislu predstavljanja rješenja i mogućnosti u HVAC segmentu te jačanje distributerske mreže rezultiralo je povećanjem prisutnosti Daikina na hrvatskom tržištu ne samo na rezidencijalnim nego i na velikim projektima, što je rezultiralo proširenjem ureda iskusnim i stručnim kadrovima, kao i mladim inženjerima koje tvrtka specijalizira za pojedine poslove unutar područja djelovanja ureda.

 

Od 2011. godine Daikin predstavništvo postaje Daikin Hrvatska d.o.o., a u skladu sa širenjem i akvizicijama tvrtki Goodman, McQuay i Rotex na globalnom nivou, Daikin Hrvatska danas broji 15 djelatnika, uglavnom inženjera. Osim na hrvatskome, Daikin Hrvatska djeluje i na tržištima Slovenije i BiH u programu grijanja tvrtke Rotex, što joj omogućuje da u segmentima grijanja, hlađenja, ventilacije i tehnološkog hlađenja nudi najkompletnija rješenja na tržištu.

 

Adresa: Budmanijeva 5, 10000 Zargeb
Telefon: +385 1 6065 850
Web adresa: www.daikin.hr
E-mail: office@daikin.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.