Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Domus plus d.o.o.

Domus plus d.o.o.


Domusplus – montažne kuće

 

Domusplus je građevinska firma koja djeluje na području projektiranja, izrade i gradnje niskoenergetskih montažnih kuća.

 

Cilj Domusplusa je unaprijediti kulturu življenja u ekološki i energetski prihvatljivijim montažnim kućama, uz povećanje svijesti o prednostima građenja i življenja u takvim kućama.

 

Prednosti montažne gradnje
Jedna od osnovnih prednosti montažnih kuća, a samim time i razlog zašto se sve više ljudi odlučuje za takav oblik gradnje, je vremenska ušteda kao i kompletno rješenje stambenog pitanja na jednom mjestu. Također, u današnje vrijeme, kada klasični energenti sve više poskupljuju i kada izdvajanje za redovne mjesečne režije postaju sve veće, važno je znati da u usporedbi sa standardnim zidanim kućama, Domusplus niskoenergetske kuće troše čak do 5 puta manje energije za grijanje i hlađenje.

 

Sigurni i dugotrajni materijali
Materijali koje Domusplus koristi prilikom proizvodnje i gradnje su zdravi, prirodni i ekolološki što znatno smanjuje onečišćenje okoliša, a samim time osigurava zdrav i kvalitetan život u kući.

 

Budući da se u gradnji koriste isključivo suhi materijali, potpuno je eliminirana mogućnost pojave vlage, a materijali koji se koriste također su kategorizirani kao negorivi.

 

Montažne, odnosno kuće sa drvenom nosivom konstrukcijom imaju površinsku masu znatno manju od zidanih kuća, pa su i nekoliko puta otpornije na potres. Drvo kao građevni materijal je puno elastičniji od cigle i betona, pa se upravo zbog toga bolje ponaša prilikom potresa, te je protupotresno vrlo zahvalan materijal.

 

Kataloška ili projektirana kuća
Sve montažne kuće Domusplusa imaju u vidu jednu vrlo važnu osobinu. Moraju biti maksimalno prilagođene investitoru. To ne znači samo dizajnom i arhitekturom, već i samim procesom izgradnje i stavkama koje su uključene u ponudu.

Prilikom izrade i osmišljavanja kataloga, arhitekti DOMUSplus posvetili su puno pažnje u izradi svakog pojedinog tlocrta, stoga puno investitora i pronađe svoj idealan budući životni prosto upravo iz tlocrta u katalogu.

 

DOMUSplus također nudi mogućnost izrade jedinstvenog i individualnog rješenja. Projektiranjem investitor dobiva potpuno personalizirani životni prostor koji je maksimalno prilagođen životnom stilu i željama investitora.

 

Adresa: Ilica 259, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 2365 549
Web adresa: www.domusplus.hr
E-mail adresa: info@domusplus.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.