Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Kemenović

Kemenović


Obiteljska tvrtka KEMENOVIĆ d.o.o. osnovana je početkom 1990. godine. Tvrtka je nastavila obavljati djelatnost Zanatske radnje Kemenović koja je počela s radom 1977. godine.

 

U dugogodišnjem izvođenju hidro i toplinskih izolacija na građevinskim objektima posebno smo se bavili ravnim krovovima i terasama. Zahvaljujući primjeni novih tehnologija i materijala mogli smo pravovremeno rješavati najsloženije probleme i tako stekli status kvalitetnog i pouzdanog poslovnog partnera.

 

Korištenje velikih količina stiropora (ploča ekspandiranog polistirena – skraćeno EPS) u izvođenju toplinskih izolacija rezultiralo je krajem 1997. godine pokretanjem vlastite proizvodnje stiropora pod trgovačkim nazivom KEMPOR EPS.

 

Proizvodni pogon nalazi se u Lučkom, Franje Puškarića 104a (”Stara Karlovačka cesta”) u blizini čvorišta autocesta.

 

Zahvaljujući razvojnoj politici tvrtke koja se temelji na stalnom unapređenju proizvodne tehnologije, korištenju kvalitetne sirovine te razvoju i oblikovanju novih proizvoda, obim proizvodnje stiropora bilježi kontinuirani rast i postaje naša osnovna djelatnost.

 

Politika kvalitete, kao izraz naše poslovne filozofije, odnosi se na kvalitetu svih proizvoda i proizvodnih procesa, na odgovorno ponašanje prema kupcima i ostalim poslovnim partnerima te zaposlenicima kao vrlo važnom resursu poslovanja.

 

Navedena politika kvalitete potvrđena je certifikatom ISO 9001 za upravljanje sustavom kvalitete početkom 2007. godine i kontinuirano se nadzire i provjerava od strane ovlaštene certifikacijske kuće.

 

Svojstva stiropora potvrđuju se svakodnevnim ispitivanjima u vlastitom laboratoriju i ispitivanjima od strane Instituta Građevinarstva Hrvatske.

 

Stiropor, odnosno ekspandirani polistiren (EPS) je materijal koji se koristi za toplinsku i zvučnu izolaciju. Stiropor štedi energiju za grijanje zimi i za hlađenje ljeti što dovodi do značajnih ušteda koje imaju pozitivan utjecaj na očuvanje okoliša.

 

Njemački koncern BASF prvi je počeo proizvoditi ekspandirani polistiren još davne 1951. godine pod zaštićenim imenom STYROPOR, koji je postao sinonim za EPS.

 

Tajna odličnih izolacijskih svojstava stiropora krije se u ćelijskoj strukturi granula stiropora. Naime u 1 m3 stiropora sadržano je 3 – 6 milijardi ćelija u kojima je zatvoren zrak.

 

Stiropor se proizvodi u različitim tipovima koji su definirani određenim toplinskim i mehaničkim svojstvima. Ovisno o mjestu ugradnje treba obratiti pažnju na pravilan odabir tipa stiropora odgovarajućih svojstava.

 

Adresa: Puškarićeva 104a, 10250 Zagreb – Lučko
Telefon: +385 1 6530 812
Web adresa: kemenovic.hr
E-mail adresa: info@kemenovic.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.