Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Digital DGNB Consultant Training – 18./19./20./21./22.09.2023.

Digital DGNB Consultant Training – 18./19./20./21./22.09.2023.


Digital DGNB Consultant Training - 18./19./20./21./22.09.2023.

18. – 22. September 2023.

Danas, u Europi, održiva gradnja predstavlja jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i na globalnoj razini. Održiva gradnja odnosi se na cjelovit, holistički proces osmišljavanja, izvedbe, održavanja, korištenja, upravljanja i obnove objekata temeljen na principu održivosti. Certifikat zelene gradnje jedan je od načina na koji je moguće izraziti svoju predanost održivom razvoju te poslovnoj praksi temeljenoj na ekološkoj osviještenosti, društvenoj odgovornosti i efikasnom iskorištavaju resursa tijekom čitavog životnog ciklusa zgrade. Zgrade u Europskoj uniji troše otprilike 45% energije i proizvode otprilike 40% stakleničkih plinova. Također, zgrade su odgovorne za 35% potrošnje građevinskog materijala te za 35% proizvodnje otpada u graditeljskom sektoru. Hrvatski savjet za zelenu gradnju – GBC, već dugi niz godina educira opću i stručnu javnost o prednostima održive gradnje te korištenju međunarodnih certifikata. U tijeku je razvijanje i implementacija DGNB sustava koji će biti prilagođen hrvatskom tržištu. GBC je službeni DGNB System i Academy Partner. U današnje vrijeme investitori i vlasnici zgrada iskazuju sve veći interes i potrebu za DGNB certifikatom zelene gradnje. Ključni razlozi za takav interes su:
 • ozelenjavanje portfelja nekretnina,
 • osiguravanje veće vrijednosti nekretnina,
 • bolji uvjeti za korisnike,
 • povoljniji uvjeti financiranja,
 • isplativije održavanje te
 • ugodnost, zdravlje i sigurnost pri korištenju nekretnina.
Postanite DGNB konzultant i naučite KAKO certificirati zgrade! Pozivamo Vas da se prijavite na digitalnu DGNB Consultant edukaciju, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, koja se održava na engleskom jeziku tijekom 5 dana – 18./19./20./21./22. rujna 2023. godine od 10:00 – 14:00 sati, putem ZOOM platforme. Edukacija je namijenjena projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, developerima, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima javnog i akademskog sektora te mnogim drugima.

Program se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja s dvanaest (12) sati.

DGNB sustav certificiranja je njemački alat za planiranje i optimizaciju projekata s holističkim pristupom koji ne razmatra samo ekološki aspekt zgrade, četvrti ili interijera već jednako uzima u obzir društveni i ekonomski aspekt.

Najnapredniji je sustav na globalnoj razini zbog sveobuhvatnog pristupa te jedini certifikat koji jednaku važnost daje ekonomskom i ekološkom aspektu održivih zgrada.

Jedini je u skladu s EU regulativama i normama te ne zahtijeva usklađivanje dokumentacije za europsko tržište.

Sustav je usklađen s europskom Uredbom o taksonomiji koja predstavlja klasifikacijski okvir, odnosno kriterije za ocjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti. To je posebno važno za investitore jer gradnja na takav način predstavlja manji rizik financiranja i nižu kamatu što automatski oslobađa kapital za daljnje investiranje.

DGNB sustav također se razlikuje od svih certifikata temeljem procjene životnog ciklusa zgrada koja uzima u obzir fazu planiranja, izgradnje, korištenja te rušenja zgrade (Life cycle assessment – LCA) te temeljem procjene troškova životnog ciklusa (Life cycle cost – LCC).

ŠTO EDUKACIJA OMOGUĆUJE I KOJE PREDNOSTI NUDI?

 • Vrednovanje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja
 • Nadogradnju stručnih i dodatnih znanja iz područja održive gradnje i DGNB sustava certificiranja
 • Veću konkurentnost na tržištu rada i novih zanimanja
 • Materijale s predavanja na engleskom jeziku nakon održane edukacije
 • Mogućnost izlaska na ispit u 2 termina
 • DGNB Consultant verifikacijski dokument – certifikat (nakon položenog ispita)
 • Umrežavanje koje nudi DGNB zajednica u svijetu
 • Unaprjeđenje portfelja konzultantskih i revizorskih usluga kao DGNB konzultant
 • Korištenje DGNB Consultant potpisa i logotipa (nakon položenog online ispita)
 • Vidljivost i promocija na DGNB web stranici
 • Mogućnost daljnjeg educiranja i aktivnog sudjelovanja na DGNB projektima

General Terms and Conditions of Participation on DGNB education in GBC Croatia organization 

This site is registered on wpml.org as a development site.