Hrvatski savjet za zelenu gradnju

10. dani ovlaštenih inženjera građevinarstva Opatija

10. dani ovlaštenih inženjera građevinarstva Opatija


Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira jubilarne, desete po redu Dane ovlaštenih inženjera građevinarstva od 11. do 13. lipnja 2015. u Opatiji.

Sada već tradicionalni Dani ovlaštenih inženjera građevinarstva prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka iz područja građevinarstva. Svi sudionici imaju priliku sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti pritom nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja.

Ove, jubilarne godine skup započinje temom Hrvatsko graditeljstvo: novi početak.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju je partner skupa te sudjeluje zajedno sa svojim članovima – Baldinistudio d.o.o., Rockwool, Tece, Fermacell, Gealan.


Novi je početak sadržan u činjenici da pokretanje uspješnog ekonomskog ciklusa i oporavka nije moguće bez aktiviranja sektora graditeljstva kao bitnog i nezamjenjivog partnera za realizaciju niza projekata: od pojedinih grana prerađivačke industrije i turizma do izgradnje nove, nužne infrastrukture; od prometa do energetike. Novi je početak također vezan za otvorene i realno povećane mogućnosti korištenja sredstava EU fondova, ali isto tako za poslovne prilike i potrebu poticanja svih oblika novih investicija.

Svi ti veliki i bitni izazovi, koji su stavljeni pred graditeljsku struku u Hrvatskoj u uvjetima još uvijek aktualne gospodarske krize, rješivi su kroz zajedničko promišljanje o mogućim pravcima djelovanja i Komore kao institucije i svih njezinih članova. Prije svega želimo osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu djelovanjem na stalnoj izobrazbi i usavršavanju znanja i poboljšanju stručne kompetitivnosti, a sve u cilju unapređenja struke, njezina digniteta, odgovornosti i učinkovitosti.

Upravo zbog toga, ali i zbog želje da i ovi, jubilarni “10. dani” sudionicima podastru najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, uvjereni smo da ćemo ponovo okupiti veliki broj sudionika. Očekujemo prijedloge daljnjih operativnih aktivnosti jer interaktivnu suradnju smatramo pravim putem za poboljšanje uvjeta djelovanja i boljitak graditeljske struke.

Uz teme i novosti iz područja struke sudionici će neposredno od predstavnika resornog Ministarstva, u okviru okruglog stola, dobiti relevantne informacije o novostima u zakonodavstvu iz područja graditeljstva.

PROGRAM SKUPA

Seminar Energetsko certificiranje i novi energetski standardi, I. i II. dio, u trajanju od 8 sati uvršten je u Program usavršavanja osoba za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada. Sudjelovanjem na tom seminaru ovlaštene osobe ispunjavaju godišnju obvezu usavršavanja i dobit će posebnu potvrdu o usavršavanju iz tog područja.

Isto tako, s obzirom na novi Zakon o zaštiti na radu, svi će zainteresirani sudionici moći pohađati Seminar za stručnjaka zaštite na radu i koordinatora zaštite na radu u fazi izrade projekta (koordinator I) i za koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova (koordinator II). Taj seminar može koristiti i kao priprema za polaganje ispita za stručnjaka zaštite na radu.

Kako bi se promovirala najbolja dostignuća iz područja građevinarstva, i ove će se godine, po peti put, organizirati svečana dodjela KOLOSA – nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna inženjerska dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprjeđenju graditeljske djelatnosti.

Sudionici skupa u sustavu stručnog usavršavanja ostvaruju 30 bodova, od čega 10 iz regulative. Ovaj skup uvršten je i u Program usavršavanja osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada.

http://www.hkig.hr/

This site is registered on wpml.org as a development site.