Hrvatski savjet za zelenu gradnju

11. Dani ovlaštenih inženjera građevinarstva

11. Dani ovlaštenih inženjera građevinarstva


Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira jedanaeste po redu Dane ovlaštenih inženjera građevinarstva od 9. do 11. lipnja 2016. godine u Opatiji.

Sada već tradicionalni Dani ovlaštenih inženjera građevinarstva prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka različitih profila iz područja građevinarstva. Svi sudionici imaju priliku sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja. Prije svega, cilj nam je osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu djelovanjem na stalnoj izobrazbi i usavršavanju znanja i stručne kompetitivnosti kako bi sve to pridonijelo unapređenju struke, njezina digniteta, odgovornosti i učinkovitosti.

Upravo zbog toga, ali i zbog želje da i ovi jedanaesti Dani okupe najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, uvjereni smo kako ćemo i ove godine okupiti veliki broj sudionika.

PROGRAM & PRIJAVNICA

Hrvatski savjet za zelenu gradnju sudjeluje na Danima ovlaštenih inženjera građevinarstva zajedno sa svojim članovima – Baldinistudio d.o.o., Profine Croatia d.o.o., Fibran Nord, Velux.

  

  

Ove godine skup započinje temom “Javna nabava inženjerskih usluga”. U okviru te teme bit će predstavljeno i II. prošireno izdanje Smjernica za javnu nabavu. Iskustva u primjeni Zakona o gradnji, Zakona o prostornom uređenju i Zakona o građevinskoj inspekciji bit će raspravljena na okruglom stolu kojem će nazočiti ministar graditeljstva i prostornoga uređenja gospodin Lovro Kuščević sa suradnicima. U okviru skupa bit će predstavljen novi Tehnički propis za građevinske konstrukcije u čijoj su izradi sudjelovali predstavnici Komore. Seminari o konstrukcijama raspoređeni su po danima tako da konstruktori mogu slušati izlaganja o svim tipovima konstrukcija. Seminar Primarna energija kod projektiranja i certificiranja zgrada uvršten je u Program usavršavanja osoba za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada. Sudjelovanjem na tom seminaru ovlaštene osobe ispunjavaju godišnju obvezu usavršavanja i dobit će posebnu potvrdu o usavršavanju iz tog područja. Kako bismo promovirali najbolja dostignuća iz područja građevinarstva, i ove ćemo godine, po šesti puta, organizirati svečanu dodjelu KOLOSA – nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprjeđenju graditeljske djelatnosti.

Seminari će biti organizirani u hotelu Ambasador.

Više informacija možete pogledati ovdje

This site is registered on wpml.org as a development site.