Hrvatski savjet za zelenu gradnju

18. stručni simpozij o zelenoj gradnji: “Može li se uživati i štedjeti istovremeno?“ – HVAC i obnovljivi izvori energije

18. stručni simpozij o zelenoj gradnji: “Može li se uživati i štedjeti istovremeno?“ – HVAC i obnovljivi izvori energije


18. stručni simpozij o zelenoj gradnji: "Može li se uživati i štedjeti istovremeno?“ - HVAC i obnovljivi izvori energije

SVA MJESTA NA SIMPOZIJU SU POPUNJENA! HVALA VAM.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa tvrtkom Daikin Hrvatska d.o.o. organizira 18. stručni simpozij o zelenoj gradnji:”Može li se uživati i štedjeti istovremeno?” koji će se održati u Hotelu DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb u četvrtak, 13.11.2014. od 14:00 do 17:25 sati.

 

Na simpoziju će se održati izlaganja stručnih osoba poput gosp. Luke Čarapovića, Hrvatska komora inženjera strojarstva, predsjednik, gosp. Igora Skelina, Daikin Hrvatska d.o.o., direktor, gđe. Irene Križ Šelendić, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, voditeljica službe za energetsku učinkovitost, gđe.Vedrane Likan, Colliers Advisory, direktorica, gosp. Antuna Mikeca, VMD promet, generalni direktor te mnogih drugih na temu zelene gradnje, subvencija u području obnovljivih izvora energije, zakonske regulative vezane za spomenuta područja te brojna druga zanimljiva predavanja.

 

18. stručni simpozij o zelenoj gradnji namijenjen je prvenstveno investitorima, inženjerima graditeljstva, elektrotehnike i strojarstva, arhitektima kao i svima koji su zainteresirani za temu zelene gradnje.  

Na svjetskoj razini velika se rasprava ove godine vodi o utjecaju zgrada na kvalitetu života i rada te zdravlja onih koji ih koriste (www.worldgbc.org) Također, produktivnost ljudi u poslovnim zgradama, smanjenje broja bolovanja i odšteta u slučaju bolesti uzrokovanih lošom kvalitetom zraka u zatvorenim prostorima, teme su koje zaokupljaju svjetske eksperte u području nekretnina. Osim navedenih vrlo mjerljivih podataka, neupitna je činjenica da je zadovoljstvo korisnika zgrada više za 26 % u zelenim zgradama nego u klasično građenim zgradama. Tehnologije za grijanje i hlađenje prostora jedan su od najčešće spominjanih faktora koji unutar zgrada definiraju kvalitetu zraka u njima te stoga zavređuju punu pažnju u okviru edukacijskih i informativnih kampanja kako prema krajnjim korisnicima ili vlasnicima zgrada, tako i prema profesionalcima – inženjerima koji su uključeni u njihovo planiranje, projektiranje, izgradnju i održavanje. 

 

HVAC (Heating – ventilation – air conditioning)  je jedan od najbitnijih čimbenika energetske bilance svake građevine koji je čini ili velikim potrošačem ili omogućuje smanjenje potrošnje energenata čineći zgradu potencijalom za uštede glede troškova za grijanje ili hlađenje objekata. Zbog klimatskih promjena i evidentnog utjecaja na sve veće temperature tijekom ljetnih mjeseci, potrebe za klimatizacijskim sustavima su iz dana u dana sve veće. Usklađenost sa zakonskom regulativom Europske unije i Hrvatskoj donosi promjene u korištenju HVAC sustava, a činjenica da krajnji korisnici implementirajući vrhunske proizvode pojedinih proizvođača ostvaruju dodatne subvencije putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, razlog je više za pomno razmatranje aktualne ponude na hrvatskom tržištu.

DAIKIN (www.daikin.hr) zauzima vodeće mjesto u optimiziranju proizvoda za sezonsku učinkovitost i već je redizajnirao svoje proizvode kako bi osigurao sukladnost s najnovijim zahtjevima u pogledu učinkovitosti, i korak je ispred predstojećeg zakonodavstva. On je svjetski lider u proizvodnji ekološki prihvatljivih sustava – dizalica topline, ventilacije i klimatizacije, te pruža cjelovita rješenja u grijanju i hlađenju za kućne, komercijalne i industrijske primjene.

 

Stoga je upravo DAIKIN, kao član i partner Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, suorganizator i pokrovitelj 18. Simpozija o zelenoj gradnji i donosi nam relevantne teme kojima ćemo dokazati da se ISTOVREMENO MOŽE UŽIVATI U KVALITETI UNUTARNJEG PROSTORA I ŠTEDJETI NA TROŠKOVIMA ZA GRIJANJE I HLAĐENJE ISTOG.

 

Sva mjesta za bowling su popunjena.

Važno je napomenuti da je simpozij besplatan za sve sudionike.

 

NAPOMENA: Sudjelovanje na Simpoziju se boduje sa 2 boda „sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva (NN 24/2008), Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r. br. 11.“

This site is registered on wpml.org as a development site.