Hrvatski savjet za zelenu gradnju

4. modul Green Building Professional edukacije – “Održivi materijali i resursi” – cijenjeni domaći stručnjak g. Kajo Ferić

4. modul Green Building Professional edukacije – “Održivi materijali i resursi” – cijenjeni domaći stručnjak g. Kajo Ferić


4. modul Green Building Professional edukacije - "Održivi materijali i resursi" - cijenjeni domaći stručnjak g. Kajo Ferić

Dana 12.12.2014. godine, petak, održava se četvrti obvezni modul Green Building Professional edukacije 2014/2015 sa početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanada, Zagreb pod nazivom “Održivi materijali i resursi”.

 

Ovaj modul je fokusiran na shvaćanje dostupnosti, pogodnosti, zakonodavne potrebe i sagledavanje specifikacija za korištenje održivih građevinskih materijala. Modul je usmjeren na dva koncepta: zeleni građevinski materijali moraju imati odgovarajući pozitivan učinak prema okolišu; izazov za održivost gradnje jest sačuvati životni standard bez povećanja negativnog učinka na svjetske izvore ili na okoliš u skladu s prirodnim modelom “recikliranja i ponovnog korištenja otpada“.

 

Domaći predavač modula “Održivi materijali i resursi” je Kajo Ferić, CEMEX Hrvatska d.d..

Kajo Ferić je diplomirani inženjer građevinarstva s dugim iskustvom vezanim uz građevinske materijale. Nakon što je diplomirao 1996. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu zaposlio se u Institutu građevinarstva Hrvatske gdje je radio na ispitivanjima građevinskih materijala.

 

Posebno se bavio ekspertizama stanja postojećih građevina i njihovom trajnošću kao i trajnošću samih materijala. Povremeno se pored rada u IGH bavio nastavnom djelatnošću na Sveučilištu i Veleučilištu u Splitu. 2005. godine se zapošljava u tvrtki CEMEX Hrvatska. Tu je zadužen za stručnu edukaciju svih zaposlenika vezano za primjenu građevinskih materijala kao i edukaciju kupaca i drugih ciljanih skupina stručnjaka. Također koordinira razvojem novih proizvoda pri čemu posebno važnim čimbenikom smatra upravo održivu gradnju.

 

Tijekom dosadašnjeg radnog staža je napisao više stručnih radova i predavanja na stručnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih je posljednje na Izložbi graditeljstva „The Big 5“ u Dubaiju pod naslovom „Sustainable pavement solutions“. Od 2009. godine se aktivno uključuje u rad Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Stječe GBPro certifikat kao sudionik prve generacije polaznika edukativnog programa „Green Building Professional“, a u školskoj godini 2012/2013 postaje i predavač u okviru programa.

kajo
This site is registered on wpml.org as a development site.