Hrvatski savjet za zelenu gradnju

5. Modul GBPRO edukacije: Dizajn nZEB kuće; Zakonska regulativa nZEB; Zeleni ured – Borka Bobovec i Alen Višnjić

5. Modul GBPRO edukacije: Dizajn nZEB kuće; Zakonska regulativa nZEB; Zeleni ured – Borka Bobovec i Alen Višnjić


Pozivamo Vas da se pridružite Green Building Professional edukaciji u veljači 2016.!

“Dizajn nZEB kuće; Zakonska regulativa nZEB; Zeleni ured“ – Borka Bobovec & Alen Višnjić – 25.02.16.

25.02.2016. godine, četvrtak, sa početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanade održava se peti po redu modul u sklopu 5. generacije Green Building Professional 2015/2016 pod nazivom “Dizajn nZEB kuće; Zakonska regulativa nZEB; Zeleni ured HR”. Direktiva o energetskim svojstvima zgrada (EPBD) definira nZEB (Energetski gotovo nulta gradnja (eng. Nearly Zero Energy Building – nZEB)) zgradu kao zgradu koja odlikuje stupnjem vrlo visoke energetske učinkovitosti s niskom količinom energije potrebne za pokrivanje toplinskih gubitaka koji su u značajnoj mjeri osigurani energijom iz obnovljivih izvora. Predavači ovog modula su gđa. Borka Bobovec koja će obraditi i zakonsku regulativu nZEB, dok će g. Alen Višnjić obraditi dizajn nZEB kuće.

O predavačima:

Dr. sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh. radi u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja. Od 2004. godine Housing Focal Point, prati aktivnosti iz područja stanovanja vezano uz EU – Housing i European Forum for Architectural Policies i UNECE. Autor je monografije Miroslav Begović i koautor knjige Dubrovnik – Centar iza grada. Objavila je više znanstvenih i stručnih radova iz područja povijesti hrvatske arhitekture i urbanizma, te problema stanovanja s težištem na drugoj polovini 20. stoljeća. Green Building Professional predavač, kao i pozvani predavač te gost kritičar na različitim visokoškolskim ustanovama. 2004./14. godine bila je predsjednica međunarodne strukovne Udruge Europan Hrvatska, kao i član predsjedništva Udruženja hrvatskih arhitekata i član Izvršnog odbora Društva Arhitekata Zagreba 2007./09. godine. Sudjelovala u radu više domaćih i međunarodnih ocjenjivačkih sudova za izradu urbanističko arhitektonskih rješenja. Od 2003./12. godine bila je imenovana od strane Županijskog suda u Zagrebu Stalnim sudskim vještakom za graditeljstvo i procjenu nekretnina. Od 2015. godine DNGB Consultant.

Alen Višnjić, mag.ing.el.techn.inf. je vršitelj dužnosti Direktora Međimurske energetske agencije d.o.o. Koordinator je izrade strateških dokumenata i planova energetske učinkovitosti za Međimursku županiju, SEAP-a te Energetskih pregleda javne rasvjete za općine i gradove. Sudjeluje u programu uvođenja širokopojasne infrastrukture u Međimurskoj županiji. Imao je ulogu tehničkog koordinatora u provedbi prekograničnih projekata. Ispred energetske agencije bavi se provedbom programa energetske obnove obiteljskih kuća te je član povjerenstva za provedbu navedenih programa u više gradova u Međimurskoj županiji. Također, priprema i koordinira izradu dokumentacije i prijavu javnih objekata Međimurske županije na programe i natječaje za energetsku obnovu. Sudjeluje u provedbi projekta izgradnje inovativne geotermalne energane u Draškovcu. Ima savjetodavnu ulogu za građanstvo, javni sektor te obrtnike i poduzetnike vezanu uz korištenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti.

 

PLAN PREDAVANJA 25.02.2016.                     CJENIK
This site is registered on wpml.org as a development site.