Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Energetska budućnost Hrvatske – KAKO SE UKLJUČITI U ENERGETSKI RAZVOJ HRVATSKE

Energetska budućnost Hrvatske – KAKO SE UKLJUČITI U ENERGETSKI RAZVOJ HRVATSKE


Može li hrvatska pamet izgraditi moderni energetski sustav 21. stoljeća?

Energetski sektor jedan od najvažnijih za poticanje investicija u Hrvatskoj, a neke od najvažnijih promjena ostvaruju se upravo u energetici, no hoće li se iskoristiti preduvjeti da Hrvatska postane energetsko čvorište regije Srednje i Istočne Europe? Hrvatska može poslužiti kao živi demonstracijski poligon za inovacije svih vrsta. Potpuni zaokret prema novim promišljanjima u energetici, izgradnji pametnih energetskih sustava koji integriraju elektroenergetske, toplinske, plinske mreže te ostalu komunalnu infrastrukturu i sektore gospodarstva u jedinstven napredni sustav upravljan, nadziran i planiran uz najnovija dostignuća informacijsko komunikacijske tehnologije omogućit će značajan gospodarski rast, nova zapošljavanja te će otvoriti put k iskorištavanju europskih fondova i oživljavanju domaćeg mrtvog kapitala.

Više o tome doznajte na 5. konferenciji

Energetski sektor označen je kao ključan u novome razvojnom ciklusu Hrvatske i projekti su u fazi provedbe. Konferencija okuplja zainteresirane subjekte – Vladina nadležna ministarstava, predstavnike energetskih subjekata, nositelje investicija, banaka i financijskih institucija, gospodarstva, udruga i akademske zajednice.

Ključne točke programa: 

  • Strateške investicije u energetskom sektoru i industrijska strategija
  • Ravnoteža cijena, sigurnosti opskrbe i zaštite okoliša
  • Smart Grids – izazovi razvojne energetske politike
  • Nacionalni energetski projekti i nove investicije
  • Budućnost obnovljivih izvora energije
  • Razvoj tržišta prirodnog plina u Hrvatskoj

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je za svoje članove, u suradnji s organizatorom Liderom, dogovorio popust od 10 % na iznos kotizacije (popust se odobrava s današnjim danom pa sve do završetka prijava).

 

PROGRAM & PRIJAVA

This site is registered on wpml.org as a development site.