Hrvatski savjet za zelenu gradnju

GBC & nZEB Roadshow – saznajte više!

GBC & nZEB Roadshow – saznajte više!


Hrvatski savjet za zelenu gradnju pokrovitelj je projekta: „The nZEB Roadshow“, financiranog iz programa Horizon 2020 za istraživanje i inovacije, koji Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerima provodi kroz period 1.6.2020. – 30.11.2022. godine.

Projekt „The nZEB Roadshow“ ima za cilj okupiti opću i stručnu javnost, djelatnike javne uprave te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (nZEB). Pojam nZEB zgrade će se kroz projekt približiti svim zainteresiranim investitorima, projektantima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola, studentima, itd.

Kao središnja točka događaja, isprojektirati će se i izgraditi mobilna nZEB kuća koja će služiti kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima nZEB-a i stvorit će potrebne preduvjete za učinkovitu komunikaciju među dionicima.

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti suradnju GBC-a i Građevinskog fakulteta u sklopu projekta MUZA gdje zajedničkom suradnjom donosimo informacije i novosti o održivoj gradnji, zgradama gotovo nule energije i kliamtskim promjenama. 

Pozivamo Vas na aktivno sudjelovanje na simpozijima u sklopu GBC & nZEB Roadshow-a, koji planiramo održati u sljedećim gradovima:

 • Vodicama, 4. i 5. listopada, 2021.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, u suradnji s nZEB MUZA Roadshow, sudjeluje na 8. SABORU HRVATSKIH GRADITELJA, u ponedjeljak 4.10.2021. godine, od 15.30 – 17.00, u sekciji: Održiva gradnja i klimatske promjene – izazovi, mogućnosti, rješenja, koja obuhvaća sljedeće teme: 

 • Klimatski neutralna Europa do 2050.
 • Nacionalne inicijative i mjere pri ostvarenju klimatskih ciljeva
 • Potresna otpornost zgrada
 • Zgrade gotovo nulte potrošnje energije
 • Kriteriji održivosti energetskih obnova
 • Dekarbonizacija građevinskog sektora
 • Zelena javna nabava
 • Analiza životnog ciklusa zgrada (LCA) i cjeloživotni ugljik (WLC)
 • Izjava o utjecaju na okoliš građevnih proizvoda (EPD)
 • Okolišni kriteriji za certificiranje zelenih zgrada

Sudionici 8. Sabora hrvatskih graditelja ostvarit će kroz program stručnog usavršavanja u graditeljstvu ukupno 30 školskih sati edukacije od čega 10 školskih sati u području tehničke regulative.

Vjerujemo da je sve navedeno dobar razlog da se prijavite i sudjelujete na 8. Saboru hrvatskih graditelja!

Sve obavijesti o 8. Saboru, prijavi i smještaju dostupne su na web stranici: www.hsgi.org/sabor.

 • Koprivnici, 3. studeni 2021.

Više informacija uskoro!

 • Splitu, 10. studeni, 2021.

SASO 2021, kao tradicionalno najznačajniji gospodarski skup u regiji, okuplja izlagače iz nekoliko europskih zemalja.

 • 10 specijaliziranih sajmova
 • 4 stručne konferencije
 • Više od 800 brendova, izlagača i suizlagača iz zemlje i inozemstva
 • Preko 20 godina tradicije

Na sajmu SASO 2021 održava se bogat program stručnih konferencija i gospodarskih susreta.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, u suradnji s nZEB MUZA Roadshow, sudjeluje na SASO sajmu u periodu od 10.- 13. studenog 2021. godine u Splitu.

Više informacija potražite ovdje: https://www.sasofair.com/

 • Varaždinu, 30. studeni 2021.

Više informacija uskoro!

Teme simpozija su Održiva gradnja i klimatske promjene!

Više o nZEB mobilnoj kućici….

Kako smo prethodno najavljivali, izgradnja mobilne nZEB kuće naziva “MUZA“ (Mobilna Učinkovita Zdrava Arhitektura) je završena te je ista od ovog tjedna i službeno postala privremeni stanovnik Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

MUZA služi kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima nZEB-a te ima za cilj stvoriti potrebne preduvjete za učinkovitu komunikaciju među dionicima.

Vizija je da ovakva mobilna kuća ponudi stvarno iskustvo nZEB zgrade te da bude opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.

Osnovna ideja je da mobilna nZEB kuća „MUZA“ funkcionira kao svaka druga nZEB zgrada, i to:

 • da ima vrlo kvalitetno izoliranu vanjsku ovojnicu
 • da ima zrakonepropusnu vanjsku ovojnicu
 • da ima implementirane tehničke sustave potrebne da se osigura visoka razina kvalitete unutarnjeg okoliša (IEQ)
 • da ima implementirane sustave obnovljivih izvora energije (OIE)
 • da se provode mjerenja parametara kvalitete unutarnjeg okoliša (IEQ) – temperatura, relativna vlažnost, koncentracija CO2, koncentracija čestica prašine, itd. te mjerenja unutar slojeva vanjske ovojnice zgrade (temperatura, relativna vlažnost). Dodatno, provodila bi se termografska mjerenja, te mjerenja zrakopropusnosti, kao i mjerenja potrošnje i proizvodnje energije.
 • da se rezultati mjerenja prikazuju posjetiteljima u realnom vremenu na prikladno postavljenim monitorima

Hrvatski savjet za zelenu gradnju pokrovitelj je mobilne nZEB kuće „MUZA“ iz projekta: „The nZEB Roadshow“, financiranog iz programa Horizon 2020 za istraživanje i inovacije, koji Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerima provodi kroz period 1.6.2020. – 30.11.2022. godine.

Projekt „The nZEB Roadshow“ ima za cilj okupiti opću i stručnu javnost, djelatnike javne uprave te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (nZEB). Pojam nZEB zgrade će se kroz projekt približiti svim zainteresiranim investitorima, projektantima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola, studentima, itd.

Skica mobilne nZEB kuće:

Mobilna nZEB kuća se izvodi na način da bude relativno lagana i da postoji mogućnost njezinog transporta kamionom s niskopodnom poluprikolicom (labudicom). Kuća je okvirno slijedećih dimenzija: 900 × 300 × 350 cm.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368