Hrvatski savjet za zelenu gradnju

GBC online 2-dnevna edukacija: Održivost infrastrukturnih projekata kao uvjet prihvatljivosti za EU financiranje, 3. i 4.5.2023.

GBC online 2-dnevna edukacija: Održivost infrastrukturnih projekata kao uvjet prihvatljivosti za EU financiranje, 3. i 4.5.2023.


GBC online edukacija: Održivi proizvodi i tehnologije u graditeljstvu, 7. i 8.12.2022.

07. – 08. prosinca 2023.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema dvodnevnu online edukaciju: Održivost infrastrukturnih projekata kao uvjet prihvatljivosti za EU financiranje, koja će se održati 3. i 4. svibnja 2023. godine, putem Zoom digitalne platforme.

 

Kako bi se postigli ciljevi klimatske neutralnosti do 2050. i povećala otpornost na posljedice klimatskih promjena za sve infrastrukturne projekte sufinancirane iz fondova Europske unije morat će biti dokazana održivost projekta. U praksi se održivost dokazuje usklađenošću projekata s uvjetima EU Taksonomije i dokazom o provedenoj ocjeni o pripremljenosti infrastrukture za klimatske promjene. Na ovoj ćemo edukaciji pokazati kako, uz što manje dodatnih napora, projektant može u projektiranje uključiti proračun ušteda energije i time dokazati smanjenje emisija CO2 te kako u projekt uključiti rizike od posljedica klimatskih promjena te omogućiti ocjenu pripremljenosti zgrade za klimatske promjene.

 

Edukacija je namijenjena prvenstveno ekspertima – arhitektima, projektantima i inženjerima, investitorima, developerima, građevinarima, proizvođačima građevinskog materijala, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnim dužnosnicima i predstavnicima nadležnih ministarstava, vlasnicima nekretnina, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Program se vrednuje s 8 (osam) sati u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Organizator

logo1_organzator_2

Zlatni partner

standardi fonda - curves

Glavni institucijski
pokrovitelj

Institucijski
pokrovitelj

ministarstvo_hr-l

Stučni partneri

Pokrovitelji

Uz podršku

Medijski pokrivaju

This site is registered on wpml.org as a development site.