Hrvatski savjet za zelenu gradnju

GREEN TALKS SPLIT: “Održiva gradnja i nZEB”

GREEN TALKS SPLIT: “Održiva gradnja i nZEB”


PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS: “Održiva gradnja & nZEB”, koji se održava 19. rujna 2019. u SPLITU,

od 11.00 do 15.00 sati, na lokaciji Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split

 

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1.            Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2.            Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3.            Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje s jednim (1) satom  iz područja

C2.2       Koncepti energetske obnove zgrada i obnovljivi izvori energije

i D3.1    BIM tehnologija.


 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanju vezanom uz BIM. BIM je skraćenica od Building Information Modeling, a odnosi se na metodologiju koja se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

Također, biti će predstavljene i aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS. Cilj projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency development in Schools)  je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti koja stvara uvjete kako bi više općina, financijskih institucija i konzultanata razvili projekte sveobuhvatne obnove škola u nadolazećim godinama.

        

GREEN TALKS je  NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

 

GREEN TALKS podržavaju:  Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split,  Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, Društvo arhitekata Splita, Udruga građevinskih inženjera Split, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama te Hrvatska komora arhitekata.

 

Poduzeća/Institucije koje sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Ytong porobeton d.o.o., Hansgrohe d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o. te Baldinistudio d.o.o.

 

      

      

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

         

 

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održan 31 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368