Hrvatski savjet za zelenu gradnju

HSZG – partner održanog stručnog skupa “Znanjem prema održivoj budućnosti” u okviru SEEDpass projekta

HSZG – partner održanog stručnog skupa “Znanjem prema održivoj budućnosti” u okviru SEEDpass projekta


Tijekom cjelodnevnog stručnog simpozija sudionici su se upoznali s rezultatima međunarodnog SEEDpass projekta punog naziva „South East Europe strategic partnership in vocational education and training in Passive House Design for NZEB development“ koji je sufinanciran iz EU ERASMUS + programa.

Pored predstavljanja projektnih rezultata – obrazovnih materijala za visokoobrazovane stručnjake iz područja graditeljstva, cilj Simpozija je također bio i detaljno upoznavanje s komplementarnim tematskim cjelinama: od zavisnosti održive arhitekture i klimatoloških specifičnosti te pripadnih arhitektonskih detalja i načina izvedbe te, u konačnici, ekonomske isplativosti. Na osnovi odabranih primjera građevina, SEEDpass Konzorcij prezentiro je principe pasivne gradnje kao rješenje za implementaciju nZEB Direktive – s posebnim naglaskom na primjenu u toplim klimatskim zonama.

Osim predavača iz partnerskih institucija projekta:  Passive House Institute – PHI (D), Zero Energy and Passivhaus Institute for Research – ZEPHIR (I), Hellenic Passive House Institute – HPHI (GR), Oikon – Institut za primijenjenu ekologiju d.o.o. (HR) i s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu- GF (HR),  gostovali su i stručni predavači  iz međunarodnih organizacija, koji su najnovije teme iz područja energetske učinkovitosti i održivosti  upotpunili predavanjima srodnim glavnom cilju EU SEEDpass projekta.

Alan Perl iz Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, predstavio je uspješan način međusektorske suradnje kroz aktualni EU financirani BUILD UPON projekt – kao primjer dobre prakse na temu dugoročnih strategija za energetske obnove.

Gostujući predavači iz mlade i dokazano uspješne organizacija SEPEV, Turska, razjasnili su komplementarnost LEED i PASSIVE HOUSE standarda, i demistificirati svaku podjelu na različite strane, s naglaskom na kompletni proizvod.

This site is registered on wpml.org as a development site.