Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Konzultanti za međunarodne certifikate zelene gradnje

Konzultanti za međunarodne certifikate zelene gradnje


Konzultanti za međunarodne certifikate zelene gradnje

Činjenica je da se svakim danom pojavljuje sve više zahtjeva investitora za certificiranjem zgrada prema međunarodnim certifikatima zelene gradnje i u Hrvatskoj.

Trenutno u Hrvatskoj postoje 2 certificirane zgrade i to Adris poslovna zgrada u Zagrebu koja ima LEED GOLD certifikat te EUROCENTAR poslovna zgrada u Zagrebu koja ima BREEAM certifikat.

U.S. LEED sustav rangiranja i Britansko BREEAM, te DGNB ocjenjivanje se najčešće koriste pri certificiranju zelenih zgrada u Europi i svijetu, iako u praksi postoje raznovrsni sustavi za ocjenjivanje održive gradnje. Izbor i primjena odgovarajućeg sustava su važni elementi u dizajniranju novih građevina. Certificirana zgrada donosi prestiž ne samo na lokalnoj nego i na međunarodnoj razini.

Uz već postojeća 4 konzultanta u Hrvatskoj, nedavno smo dobili i 5-og certificiranog “BREEAM Accredited Professional” konzultanta, gosp. Antu Ćurka, mag.ing.mech. koji dolazi iz tvrtke DAIKIN HRVATSKA, člana Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.


DAIKIN HRVATSKA d.o.o.

Ante Ćurko, mag.ing.mech. BREEAM Accredited Professional

Consulting Sales Engineer

M: +385 99 27 25 986 ;  E: curko.a@daikin.hr 


 

Ukoliko i Vi želite certificirati svoju zgradu prema međunarodnim zelenim standardima, obratite se članovima Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, koji između ostalog, mogu ponuditi konzultantske usluge u postupku prijave, izrade i registracije odobrenog međunarodnog certifikata.

Aktualne konzultante možete pronaći na web stranici HSZG-a.

This site is registered on wpml.org as a development site.