Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Najave događanja za krajobrazne arhitekte: MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP/MEĐUNARODNA IZLOŽBA/TURAS-Mobilni zeleni dnevni boravak.

Najave događanja za krajobrazne arhitekte: MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP/MEĐUNARODNA IZLOŽBA/TURAS-Mobilni zeleni dnevni boravak.


Radi velike zainteresiranosti za međunarodni skup “Igra u otvorenom prostoru”, koji će se održati 11. listopada 2016. u hotelu Intenational u Zagrebu, rok za prijavu po povoljnijim kotizacijama produžen je do 7. listopada 2016.

Više o skupu na LINKU!
http://hdka.hr/…/medunarodni-strucni-skup-igra-u-otvorenom…/

HDKA
Kotizacija do 7.10.2016. – 280 kn / 38 €
Studenti – 230 kn / 31 €
Kotizacija za sve nakon 7.10.2016. – 350 kn / 47 €

1. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP: “IGRA U OTVORENOM PROSTORU” / MEĐUNARODNA IZLOŽBA: ZELENA INFRASTRUKTURA”

Ovaj jedinstveni međunarodni skup na području Hrvatske, održava se u Zagrebu, u Hotelu International – dvorana Grand Salon, 11. listopada 2016. od 8:30 do 18:30 sati, dok će se izložba otvoriti u prostorijama ZG Foruma u 19:30h u Gajevoj 27 u Zagrebu.

Kako bi podigli svijest o problemu i educirali zainteresiranu stručnu javnost o principima i trendovima, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, organizira međunarodni stručni skup pod nazivom „Igra u otvorenom prostoru” kojim će se sveobuhvatno obraditi problematika igre djece u otvorenom prostoru na formalnim i neformalnim dječjim igralištima. Stručni pokrovitelj ovog skupa je renomirana tvrtka iz Danske, Kompan.

Koji su to trendovi u planiranju i oblikovanju prostora za igru? Primjena recikliranih materijala u uređenju igrališta kao nužnost ili moda? Kako možemo planirati i dizajnirati sigurna dječja igrališta? Kako mi kao stručnjaci možemo odgovoriti na pitanje sigurnosti prostora za dječju igru? Koji su to novi europski standardi i zakonska regulativa? Kakve su sprave koje očekujemo u budućnosti u prostorima za dječju igru, i što možemo ponuditi djeci s poteškoćama u razvoju?

S tim u vidu, ovaj skup okuplja krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere, sociologe, pedagoge, edukacijske rehabilitatore, zdravstvene radnike, psihologe i relevantne predstavnike institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu. Ključni govornici skupa će predstaviti “igru” s aspekta svog stručnog djelovanja, a očekuju se renomirani predavači iz Danske i Njemačke te iz Slovenije i Srbije.

Ovaj događaj završavamo otvorenjem međunarodne izložbe Društva krajinskih arhitektov Slovenije, Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, pod nazivom „Zelena infrastruktura“, gdje će se predstaviti radovi triju država sa područja krajobrazne arhitekture. Ovo je gostujuća izložba koja se ove godine u svibnju otvorila u Ljubljani, u organizaciji Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Uz brojne uzvanike koji će otvoriti izložbu, međunarodno druženje zatvorit će se uz prigodni domjenak.
Otvorenje izložbe je omogućio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada te će se otvoriti u prostorijama ZG Foruma, na adresi Gajeva 27 u Zagrebu, s početkom u 19:30 h. Izložba će biti otvorena do 22.10.2017. te se može razgledati u radno vrijeme ZG Foruma.

Dođite i igrajte se s nama! Očekujemo Vas u velikom broju i radujemo se Vašem dolasku!
HDKA

KOTIZACIJE:
Kotizacija do 2.10.2016. – 280 kn / 38 €
Studenti – 230 kn / 31 € 
Kotizacija za sve nakon 2.10.2016. – 350 kn / 47 €  

PROGRAM_HR
PROGRAM_ENG
PRIJAVNICA_doc

Više infromacija potražite na www.hdka.hr 


2. TURAS – MOBILNI ZELENI DNEVNI BORAVAK


Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje europskog projekta TURAS-Mobilni zeleni dnevni boravak.

TURAS Europska putujuća izložba Mobilni zeleni dnevni boravak premijerno je izložena na ICLEI konferenciji uBonnu, a nakon toga putuje kroz Stuttgart u London, na konferenciju Europskih usluga ekosustava (European Ecosystems Services 2016). U Antwerpenu, Bruxellesu, Londonu i Ljubljani nalazi se za vrijeme tjedna mobilnosti, a izložba se zaključuje u Kremsu u Austriji, na godišnjoj konferenciji Klimatskog saveza (Climate Alliance 2016.). Naposljetku se vraća u stalni postav u Stuttgartu, u Njemačkoj.

Predstavljanje projekta i okrugli stol pod nazivom “Mogućnosti implementacije mobilne zelene infrastrukture u visoko konsolidiranim urbanim područjima” održat će se 29.9.2016. s početkom u 10:00 h, u prostorijama Zg Foruma, u Gajevoj 27 u Zagrebu.

Mobilni zeleni dnevni boravak će u trajanju od 27.9. do 2.10.2016. biti izložen cijelo vrijeme na Trgu bana Josipa Jelačića. Dođite, probajte ga, osjetite i sudjelujte!!

Sudjeluju: Jonathan Müller (TURAS), Sanja Cvjetko Jerković, dipl.ing.arh., predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata, prof. Krešimir Rogina, arhitekt, François Vahé, landscape architect dipl., Darija Perković,mag.ing.prosp.arch., krajobrazna arhitektica
Moderatorica: Barbara Klemar, mag.ing.prosp.arch., krajobrazna arhitektica

Zeleni partner projekta je Hrvatski savjet za zelenu gradnju, a  suradnja je ostvarena i sa Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

TURAS projekt je financiran od strane Europske unije, u sklopu 7. programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstraciju.

Više na: http://www.turas-cities.org

This site is registered on wpml.org as a development site.