Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola u OŠ IVANA FILIPOVIĆA

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola u OŠ IVANA FILIPOVIĆA


Volontirajte za bolje, zdravije i ljepše škole! – POSTANITE I VI VOLONTER! (samo ubilježite Vaše ime i prezime kako bi USGBC imao Vas kao volontera)

Pozivamo Vas na svečanost obilježavanja Međunarodnog dana zelenih škola koja će se održati u

 

Osnovnoj školi IVANA FILIPOVIĆA, Filipovićeva 1, u Zagrebu, u četvrtak, 27. listopada s početkom u 10,00 sati

PROGRAM PREUZMITE OVDJE

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola povezano je s globalnim pokretom Green Apple Day of Service koji se u cijelom svijetu održava na inicijativu nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju. Hrvatska je također dio ovog projekta koji  se u cijelom svijetu organizira po peti put, kao dio Globalne koalicije za zelene škole pokrenute od strane World Green Building Council organizacije (www.worldgbc.org)

OŠ Ivana Filipovića organizirajući ovaj školski program podržat će globalni projekt Green Apple Day of Service za zelenije škole u Hrvatskoj, a istom se sa zadovoljstvom pridružuju Uprava škole OŠ Ivana Filipovića i svi profesori, učenici i roditelji, članovi Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, te predstavnici medija.

Podršku ovom projektu dao je i Grad Zagreb ispred koje će nazočne pozdraviti gđa. mr. sc. Katarina Milković, prof., pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te predstavnik ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, zatim g. Stanko Gačić, predsjednik Gradske četvrti Maksimir, Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora udruge Hrvatski savjet za zelenu gradnju te dr. Ante Kutle – predsjednik udruge „Lijepe naše“.

 

Kako bi djeca, profesori i škola ostvarili svoje planove, velikodušnim donacijama pridružile su se i tvrtke HRVATSKA POŠTANSKA BANKA te Billa Hrvatska.

Tvrtka Billa Hrvatska će se i ove godine priključiti donacijom 100 kg jabuka OŠ Ivana Filipovića te razveseliti djecu i profesore.

Malo je škola u Zagrebu koje se mogu pohvaliti da su proslavile 109. rođendan. Sto devet godina života i rada u istoj školskoj zgradi, školskom dvorištu, na istoj – Lašćini. Kontinuitet rada u ovoj staroj školi već više od stoljeća nije nikada prekidan. Rad je stalno moderniziran, prati sva suvremena zbivanja u obrazovanju, no nastoje biti i ostati tipična prepoznatljiva zagrebačka škola. Osnovna škola Ivana Filipovića spada među najstarije škole Grada Zagreba. Zbog kvalitetnog provođenja programa zaštite okoliša, a samim tim i unapređenja kvalitete življenja, po prvi put je dobila Međunarodni Certifikat 30. svibnja 2006. godine i tako postala Međunarodna ekoškola. Upravo zato je „OŠ Ivana Filipovića“ prepoznata kao lokacija održavanja Green Apple Day of Service-a.

 

Iskreno se nadamo da ćete nam se pridružiti i pozivamo Vas da se priključite globalnom pokretu!

Volontirajte za bolje, zdravije i ljepše škole! – POSTANITE I VI VOLONTER! (samo ubilježite Vaše ime i prezime kako bi USGBC imao Vas kao volontera)

Više informacija o projektu je dostupno i na web stranici:

www.mygreenapple.org i www.centerforgreenschools.org

This site is registered on wpml.org as a development site.