Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Obilježen Dan planeta Zemlje u OŠ Kajzerica, Zagreb

Obilježen Dan planeta Zemlje u OŠ Kajzerica, Zagreb


Uređenjem školskog vrta i sadnjom uzdignutih gredica obilježen je dan Dana planeta Zemlje u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu. Školski je tjedan završio na najbolji mogući način, podizanjem svijesti o važnosti očuvanja okoliša i odličnom zabavom u školskom povrtnjaku kojeg su učenici zasadili sami.

Uz pomoć krajobrazne arhitektice i vlasnice tvrtke Moj balkon Željke Kolak i profesorica, učenici OŠ Kajzerica izgradili su i zasadili školski povrtnjak te uredili školski vrt o kojem će sami brinuti i pratiti rast i razvoj povrća i voća.

‘Oduševila sam se entuzijzmom djelatnika škole i klincima koji su zainteresirani za prirodu, aktivni su u raznim ekološkim akcijama, voljni su raditi sa zemljom i ne boje se uprljati ruke i odjeću’, kroz smijeh objašnjava Željka te dodaje kako je širenje svijesti o važnosti organskog uzgoja i očuvanja planeta Zemlje među najmlađima zadatak kojeg ispunjava sa zadovoljstvom.

Djeca su sudjelovati donošenjem presadnica za povrtnjak, a materijal potreban za izradu i sadnju uzdignutih gredica donirali su partneri tvrtke Građa d.o.o., Cemex Hrvatska, agroHoblaj i HomeOgarden.

Tvrtka HomeOgarden pobrinula se da učenici svoje uzdignute gredice zasade u organskom supstratu, a svi proizvodi koji će se koristiti za prihranjivanje i zaštitu bilja organskog su porijekla i potpuno sigurni za djecu.

‘HomeOgarden je sa zadovoljstvom podržao ovu akciju i pridružili smo se školarcima u pripremama i sadnji gredica. Svi proizvodi su 100 % prirodni i sigurni za djecu i upravo smo se zbog toga rado odazvali ovoj akciji’ rekao je Marko Sikošek, predstavnik tvrtke HomeOgarden.

Ova akcija je nastavak na prošlogodišnje ozelenjavanje škole održano na Međunarodni dan zelenih škola koji je povezan s globalnim pokretom Green Apple Day of Service u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Tom je prilikom u OŠ Kajzerica tvrtka Moj balkon uz pomoć učenika i profesora ozelenila školsku terasu i prostor ispred ulaza u školu te je posađeno nekoliko voćaka u dvorištu škole.

This site is registered on wpml.org as a development site.