Hrvatski savjet za zelenu gradnju

ODGODA – 2. REGIONALNA KONFERENCIJA: NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“

ODGODA – 2. REGIONALNA KONFERENCIJA: NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“


Uslijed situacije koja postoji u nekim regijama Hrvatske s Covid-19 virusom, pristigle su upute iz Splitsko-dalmatinske županije o preporukama kod javnih okupljanja.

Stoga vam ovim putem javljamo da smo odlučili odgoditi 2. Regionalnu konferenciju projekta Teeschools.

Žao nam je i zahvaljujemo Vam na suradnji. Vjerujemo da će situacija biti bolja u svim regijama ubrzo, pa ćemo vas ponovno pozvati na suradnju i okupljanje.

Neka nam ostane javno zdravlje što bolje očuvano.

 


PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

U okviru projekta TEESCHOOLS, financiranog iz Europske Unije kroz Interreg Mediterranean program, Grad Split u suradnji sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Županijskom komorom Split, te projektnim partnerima (Projektni biro Split d.o.o. i HEP ESCO d.o.o.) organizira 2. Regionalnu  konferenciju: NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“, koja za cilj ima, u neformalnom i interaktivnom okruženju, predstaviti najvažnije aktivnosti i rezultate projekta te osigurati povratne informacije dionika iz regionalnog energetskog sektora, osigurati najnovije informacije vezane uz najavu natječaja vezanih uz energetske obnove, kao i predstavljanje Smjernica za nZEB.

Srdačno Vas pozivamo na Regionalnu konferenciju projekta TEESCHOOLS koja će se održati TBD u prostorima Županijske komore Split, s početkom u 11 sati.

 

Na konferenciji saznajte:

  • najvažnije aktivnosti i rezultate projekta TEESCHOOLS
  • Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?
  • Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?
  • Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?

 

TEESCHOOLS nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička, edukativna i financijska, koja će im  pomoći u implementaciji koncepta „Nearly Zero Energy Building“ (nZEB) u školama i zgradama javnog sektora. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog i holističkog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksa po principima obnove prema nZEB-u. TEESCHOOLS projekt promovira uključivanje lokalnih vlasti u „Sporazum Gradonačelnika za klimu i energiju“ kao ključan korak u planiranju energetske učinkovitosti.

 

Konferencija je BESPLATNA za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 

 


Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Konferencija je  namijenjena većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI, JEDINICAMA LOKALNE I REGIONALNE SAMOUPRAVE, te ostaloj zainteresiranoj javnosti i građanstvu.

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

          

 

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održan 34 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368