Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Održavanje 6. modula Green Building Professional 2014/2015 edukacije – “Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima”

Održavanje 6. modula Green Building Professional 2014/2015 edukacije – “Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima”


Dana 19.02.2015. godine, četvrtak, sa početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanade održava se šesti po redu modul u sklopu 4. generacije Green Building Professional 2014/2015 pod nazivom “Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima”.


Ovaj modul usmjeren je na razumijevanje načina izrade nacrta, izgradnje i upravljanja zelenim radnim i životnim prostorima. U sklopu ovog modula polaznicima će biti predstavljeni ključni parametri o različitim održivim uredskim rješenjima, uključujući razvijanje programa „zelenog ureda“, kao i dobivanje međunarodno priznatih certifikata zelene gradnje za poslovne zgrade. Kako projektirati i graditi nearly zero i pasivne kuće, naselja i urbane zone, dodatne su teme ovog edukativnog modula.


Predavači:

  • Dr. sc. Borka Bobovec, pomoćnica ministrice za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu

Rođena je 1961. u Karlovcu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1985. godine, magistrirala iz područja Tehničkih znanosti, znanstvenog polja Arhitektura i urbanizam 2000. godine na istom fakultetu. Doktorirala je iz područja Povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2011. godine. Radi u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja. Od 2004. godine Housing Focal Point, prati aktivnosti iz područja stanovanja vezano uz EU – Housing i European Forum for Architectural Policies, te UN Habitat i UNECE. Autor je monografije Miroslav Begović i koautor knjige Dubrovnik – Centar iza grada. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova iz područja povijesti hrvatske arhitekture i urbanizma, te problema stanovanja s težištem na drugoj polovini 20. stoljeća. Green Building Professional predavač, kao i pozvani predavač te gost kritičar na različitim visokoškolskim ustanovama. 2004./14. godine bila je predsjednica međunarodne strukovne Udruge Europan Hrvatska, kao i član Izvršnog odbora Društva Arhitekata Zagreba 2007./09. godine. Sudjelovala u radu više domaćih i međunarodnih ocjenjivačkih sudova za izradu urbanističko arhitektonskih rješenja. Od 2003./12. godine bila je imenovana od strane Županijskog suda u Zagrebu Stalnim sudskim vještakom za graditeljstvo i procjenu nekretnina.

  • Dr. sc. Vlasta Zanki, HEP ESCO d.o.o.

rođena je 31. ožujka 1972. u Splitu. Diplomirala je 1998. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta Zagrebu, na termotehničkom smjeru. Magistrirala je i doktorirala je na Royal Institute of Technology u Stockholmu na temi energetske učinkovitosti u KGH sustavima u hotelima. Dr.sc. Zanki 10 je godina radila na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, na Zavodu za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku. Od veljače 2006. g. bila je stručni suradnik UNDP-a na projektu Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj gdje je vodila projekt Sustavno gospodarenja energijom u gradovima i županijama na području Dalmacije. Od srpnja 2008. vodila je Program Vlade Republike Hrvatske Dovesti svoju kuću u red. U svibnju 2012. Imenovana je direktoricom tvrtke HEP ESCO.  Autorica je 20-ak znanstvenih i stručnih radova, a kao urednica i autorica sudjelovala je u izradi šest publikacija (knjiga, priručnika i brošura) iz područja energetske učinkovitosti. Članica je Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju,  predsjednica Savjeta za energetiku Primorsko-goranske županije, članica Osnivačke skupštine Hrvatske udruge za rashladnu i klima-tehniku i dizalice topline. Dobitnica je više uglednih nagrada i priznanja.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.