Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Poziv na dostavu prijava za potporu na temelju Odluke o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu Okvirnoga programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.

Poziv na dostavu prijava za potporu na temelju Odluke o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u sklopu Okvirnoga programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.


Obavještavamo Vas da je na mrežnim stranicama Ministarstva (https://mzo.hr/hr/poziv-na-dostavu-prijava-za-potporu-na-temelju-odluke-o-poticanju-prijave-na-medunarodne) objavljen poziv za prijavu zahtjeva za potporu temeljem Odluke o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u okviru Okvirnog programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020.

Cilj navedene Odluke je pružiti dodatnu podršku hrvatskim prijaviteljima na pozive u okviru Programa Obzor 2020. Jedan od strateških ciljeva Vlade RH je povećati apsorpciju sredstava dostupnih za istraživanje i razvoj putem programa koje izravno financira Europska unija. Iz rezultata srednjoročne evaluacije sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u programu Obzor 2020. vidljivo je da je participacija hrvatskih prijavitelja relativno niska. Analiza upitnika koje je provelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u prvoj polovici 2017. godine pokazala je da korisnici kao jedan od razloga nesudjelovanja navode nepoznavanje Programa, odnosno nedostatnu podršku svoje ustanove za prijavu na Program te nedovoljno razvijene administrativne kapacitete. Dodatni razlozi prepoznati u navedenoj analizi uključuju teškoće u pronalaženju međunarodnih partnera, ali i nisku osobnu motivaciju za prijavu na natječaje u okviru Obzora 2020.

U tekstu poziva su izdvojena ključna pravila o načinu prijave, maksimalnim iznosima, izvještavanju i druge informacije relevantne za prijavitelje. Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a za prijavu pojedine aktivnosti potrebno je poslati popunjeni Obrazac koji se nalazi u prilogu poziva na adresu: O2020_mjere_2018@mzo.hr.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368