Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas: 1. međunarodnu konferenciju Građevinski materijali za održivu budućnost

Pozivamo Vas: 1. međunarodnu konferenciju Građevinski materijali za održivu budućnost


1. međunarodnu konferenciju Građevinski materijali za održivu budućnost (CoMS 2017) organizira Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Zavodom za gradbeništvo Slovenije – ZAG i Federal Institute for Materials Research and Testing – BAM.

Konferencija će se održati od 19. – 21. travnja 2017u Zadru, gradu iznimne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa.

Ciljevi konferencije

Jedan od glavnih ciljeva konferencije jest jačanje međunarodne suradnje, u svrhu učenja i usavršavanja, ali i stvaranja uvjeta koji doprinose jednakoj konkurentnosti građevinskih inženjera iz svih područja središnje i istočne Europe. Podupiranje internacionalizacije sveučilišta, instituta, tvrtki i drugih organizacija koje okupljaju građevinske inženjere ima za svrhu unapređenje kvalitete građevinskih inženjera, ali i samog graditeljstva. Konferencija CoMS 2017 je posebno usmjerena k povezivanju i jačanju partnerstva znanstvene i stručne zajednice s naglaskom na inovativna, praktična i dugotrajna rješenja građevinskih materijala koja su prijeko potrebna za razvoj održivog graditeljstva.

Prijenos znanja iz znanosti u industriju i suprotno, iznimno su važni za kontinuirani razvoj stručne zajednice. Kao organizatori, uvjereni smo da stvaranje platforme koja će omogućiti dijalog, ali i kanale za diseminaciju znanja i vještina građevinskih inženjera na međunarodnim, nacionalnim, regionalnim i lokalnim razinama, predstavlja dodanu vrijednost ovog skupa.

Specifični ciljevi konferenciju su:

  • Povezati vodeće znanstvenike, istraživače, doktorande i poslovni sektor radi stvaranja novih poveznica, ali i jačanja postojeće suradnje u području građevinskih materijala
  • Prikazati dobre primjere građevinske prakse
  • Osigurati uspostavljanje interdisciplinarne platforme za istraživače, stručnjake i djelatnike u obrazovanju u svrhu iznošenja i rasprave oko najnovijih trendova u području graditeljstva
  • Utvrditi područja u kojem znanstvenici, istraživači i doktorandi mogu surađivati s inženjerima iz prakse, a sve u cilju osiguranja kvalitetne i održive gradnje u budućnosti.

VIŠE INFORMACIJA POTRAŽITE OVDJE

This site is registered on wpml.org as a development site.