Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas da preuzmete sadržaje TEESCHOOLS projekta!

Pozivamo Vas da preuzmete sadržaje TEESCHOOLS projekta!


U okviru projekta TEESCHOOLS, financiranog iz Europske Unije kroz Interreg Mediterranean program, Grad Split u suradnji sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Županijskom komorom Split, te projektnim partnerima (Projektni biro Split d.o.o. i HEP ESCO d.o.o.) planirao je organizirati 2. Regionalnu  konferenciju: NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“, koja je za cilj imala, u neformalnom i interaktivnom okruženju, predstaviti najvažnije aktivnosti i rezultate projekta te osigurati povratne informacije dionika iz regionalnog energetskog sektora, osigurati najnovije informacije vezane uz najavu natječaja vezanih uz energetske obnove, kao i predstavljanje Smjernica za nZEB.

S obzirom da spomenuta konferencija planirana za 24.3.2020. godine nije mogla biti organizirana zbog izvanredne situacije s COVID19 virusom, odlučili smo sudionicima omogućiti sadržaj predavača.

O projektu: TEESCHOOLS nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička, edukativna i financijska, koja će im  pomoći u implementaciji koncepta „Nearly Zero Energy Building“ (nZEB) u školama i zgradama javnog sektora. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog i holističkog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksa po principima obnove prema nZEB-u. TEESCHOOLS projekt promovira uključivanje lokalnih vlasti u „Sporazum Gradonačelnika za klimu i energiju“ kao ključan korak u planiranju energetske učinkovitosti.

 

Pozivamo Vas da ispunite online PRIJAVNICU putem koje ćete nam ustupiti određene podatke, u svrhu pravdanja projektnih aktivnosti. 

Zauzvrat, klikom na SUBMIT, biti će Vam dostupno korisničko ime i lozinka kojom ćete moći pristupiti prezentacijama predavača do 31.5.2020., ovdje: 

PRIJAVNICA

PREZENTACIJE KOJE VAS OČEKUJU:

1. Ostvareni ZG0E standardi u TEESCHOOLS projektu – Ante Ćaleta, PBS d.o.o.

Cilj prezentacije je ukratko upoznati sudionike sa TEESCHOOLS projektom, te najbitnijim rezultatima koji su ostvareni kroz projekt. Kroz TEESCHOOLS (Transfering Energy Efficiency in Mediterranean Schools) projekt želi se olakšati provedba Europske Direktive o energetskoj učinkovitosti. Osim toga, ukratko je predstavljen „E-Learning“ kolegij koji je nastao kao rezultat TEESCHOOLS projekta.

2. Održivi modeli financiranja kroz TEESCHOOLS projekt – Goran Hanžek, HEP ESCO d.o.o.

The presentation Sustainable financing models od nZEB through TEESCHOOLS project aims to analyze and investigate the situation in participating countries related to:

  • Availability of financing schemes for EE projects in schools
  • Preferred financing models for EE projects in schools
  • Persisting barriers to implementation of EE projects in school

3. ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLA U PRIMORSKOJ HRVATSKOJ –Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH

U prezentaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja pod nazivom „Energetska obnova škola u primorskoj Hrvatskoj“ donosimo osnovne podatke o do sada objavljenim Pozivima energetske obnove ovoga Ministarstva, ali i usporedni prikaz najvažnijih podataka o energetskoj obnovi škola u primorskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj. Također, izdvajamo i  podatke o ugovorenim projektima, ostvarenim prosječnim uštedama (Qhnd) te osiguranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj za svih sedam županija primorske Hrvatske.

4. Prezentacija – Fibran d.o.o.

Rješenja energetski štedljive gradnje najuže su vezana za toplinske izolacije, kako u novogradnji, tako još i više u snacijama, gdje je ulaganje u toplinske izolacije krovova, fasada i podruma, najbrže isplativa investicija. Svjedoci smo danas, više nego ikad, klimatskih iznenađenja, gdje nam se periodi grijanja I hlađenja izmjenjuju u ciklusima koji nas ne rijetko zateknu na “krivom” datumu u kalendaru. Dobro toplinski izolirane građevine, neosjetljive su na klimatske promjene, te pravilnom izvedbom osiguravaju da velike temepraturne razlike, gotovo i ne osjetimo. Ovo je naročito važno za prostore u kojima najosjetljiviji članovi zajednice borave dulje vrijeme, kao što su vrtići, škole i domovi za starije. Nije nam cilj graditi samo štedljive građevine, nego trajne i zdrave prostore, ugodne za boravak u svim godišnjim dobima.

5. ZG0E standard – dosadašnje iskustvo i vizija budućnosti – Ivan Lovrić, HEP ESCO d.o.o.

The presentation nZEB definition and audit procedures – Croatia describes the legal framework and technical requirements related to definition of nZEB standards in particular building sectors in Croatia as well as energy audit requirements

6. Edukacija i ZG0E – Doc.dr.sc. Dujmo Žižić, Fakultet građevine, arhitekture i geodezije u Splitu

Prezentacija se bavi izazovima u edukaciji, s naglaskom na stalno povećanje standarda kroz regulativu, istraživanja koja provode studenti te praktičnu primjenu znanja u studentskim projektima. Specifičnost splitske škole arhitekture i urbanizma je skrb o postojećem izgrađenom fondu, poglavito o zaštićenoj graditeljskoj baštini. Zaključno je prikazan projekt rekonstrukcije sklopa Didolića dvora u Selcima.

7. Europska inicijativa i važnost mreže Sporazuma gradonačelnika – Jurica Perko, Regionalna energetska agencija SJEVER

Kao dio Europske inicijativne Sporazum gradonačelnika, gradovi i općine poduzimaju energetske i klimatske aktivnosti kako bi osigurali bolju budućnost za svoje građane. Ovom prezentacijom pozivamo gradove i općine na uključivanje u inicijativu kako bi osigurali visoku kvalitetu života svojim građanima i bili otporni na klimatske promjene.

8. Projekt Interreg IT-HR Joint SECAP otok Brač – Martin Bućan, Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija provođenjem projekta Joint_SECAP sudjeluje u implementaciji projekata programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (projekti tipa Standard) preko kojih će UO za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu dodatno proširiti znanja i iskustva i poboljšati suradnju između prekograničnih regija i Splitsko-dalmatinske županije. Glavni cilj projekta je povećati znanja i kapaciteta lokalnih vlasti o prilagođavanju klimatskim promjenama, kako bi im se omogućilo da lakše integriraju mjere klimatskih prilagodbi u postojeće energetske planove i usvoje nad-općinski pristup rješavanje navedene problematike.

9. Program sustavnog gospodarenja energijom SDŽ – Damir Čarić, Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija  počevši od 2011. g.   kroz Program sustavno gospodarenje energijom  potiče svijest svojih građana o smanjenju potrošnje energije i CO2.

Program se provodi kroz tri Projekta:

  •  Projekt 1. Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama;
  • Projekt 2. Poticanje povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama,
  • Projekt 3. Poticanje smanjenja potrošnje energije i svjetlosnog zagađenja javne rasvjete (korisnici gradovi i općine)

Za ove mjere SDŽ je izdvojila  21 milijun kuna.

10. Novosti iz svijeta zelene gradnje & predstavljanje projekata BUILD UPON2 & LIFE – Tanja Marković, Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (GBC) donosi prezentaciju kojom opisuje svoj rad, aktivnosti i ključne elemente zelene i održive gradnje. GBC trenutno provodi edukaciju: Kako projektirati prema nZEB-u? u lipnju 2020. godine, dok u planu ima još nekoliko edukacija objašnjenih u ovoj prezentaciji te također donosi najnovije informacije o tekućim projektima: LIFE LEVELS & BUILDUPON2.

11. TEESCHOOLS final publication

 


Više o samom projektu potražite OVDJE.

Zahvaljujemo Vam na suradnji unaprijed te u slučaju dodatnih pitanja stojimo na raspolaganju. 

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368