Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas da pridružite GREEN TALKS: „Održiva gradnja, kulturna baština & nZEB“ u Dubrovniku, 09. travnja 2019. godine

Pozivamo Vas da pridružite GREEN TALKS: „Održiva gradnja, kulturna baština & nZEB“ u Dubrovniku, 09. travnja 2019. godine


PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS: „Održiva gradnja, kulturna baština & nZEB“ u Dubrovniku, 09. travnja 2019. godine

NA GREEN TALKS saznajte:

1.            Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2.            Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3.            Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

4.            Kako osigurati da se pri obnovi povijesnih građevina najveći naglasak stavi na očuvanje povijesnih vrijednost te koje je materijale i resurse pritom potrebno koristiti?

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će održati kratke edukativne prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo. Dodatna tema kojoj će biti posvećena posebna pozornost je i tema kulturne baštine – konačna funkcija i namjena koju želimo dati povijesnoj zgradi ima veliku važnost jer može djelovati kao poslovni pokretač koji privlači privatne i javne izvore sredstava. Ključno je to što je važnost zgrade u njezinoj vlastitoj povijesnoj vrijednosti – to povećava njezin ugled i vrijednost na tržištu nekretnina, što je posebno karakteristično za područje Dubrovačko neretvanske županije. Obnova takvih zgrada do nZEB standarda predstavlja posebne izazove, no daje i posebnu dodanu vrijednost objekta.

 

GREEN TALKS se održava 9. travnja 2019. u DUBROVNIKU od 10.45 do 15.00 sati, Pred Dvorom 1, Dubrovnik, Velika Vijećnica, a NAMIJENJEN je većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI, KONZERVATORIMA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 

GREEN TALKS podržavaju: Dubrovačko-neretvanska županija, grad Dubrovnik, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo kulture RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnik, Društvo građevinskih inženjera Dubrovnik, Komora građevinskih inženjera, Komora elektroinženjera, Komora strojarskih inženjera, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, te Hrvatska komora arhitekata.

Poduzeća/Institucije koje sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Gealan d.o.o., Fibran d.o.o., Velux Hrvatska d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., YTONG porobeton d.o.o. te Hansgrohe d.o.o.

  

   

 

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

        

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održano 29 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368