Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas da se pridružite 3. ISTARSKIM ENERGETSKIM DANIMA – Energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije i prilagodba klimatskim promjenama

Pozivamo Vas da se pridružite 3. ISTARSKIM ENERGETSKIM DANIMA – Energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije i prilagodba klimatskim promjenama


HSZG, kao suorganizator, Vas poziva da sudjelujete na 3. Istarskim energetskim danima koji će se održati u Pazinu od 24. do 26. svibnja 2018. godine.
Glavne teme 3. ISTARSKIH ENERGETSKIH DANA su:
• Energetska učinkovitost
• Obnovljivi izvori energije
• Prilagodba klimatskim promjenama
3. godinu zaredom organiziraju se energetski dani u Pazinu, u suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Istarskom regionalnom energetskom agencijom i HGK, Županijskom komorom u Puli.
Cilj energetskih dana je povećanje svijesti o postizanju energetske učinkovitosti, korištenju obnovljivih izvora energije te prilagodbe klimatskim promjenama.
Ove godine je naglasak i na umrežavanju brojnih projekata obzirom da će se u sklopu provedbe Life SEC Adapt projekta diseminirati važnost izrade Strategija prilagodbe klimatskim promjenama koje izrađuju i istarski gradovi Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj pod koordinacijom Istarske razvojne agencije po metodologiji Istarske županije i u suradnji s partnerima iz Italije, Španjolske i Grčke.
PROGRAM     &     PRIJAVNICA
Četvrtak, 24. svibnja, namijenjen je predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te stručnjacima i zainteresiranoj javnosti. Tijekom dana bit će predavanja predstavnika Ministarstava, Fonda za zaštitu okoliša, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i njihovih članova. Na okruglom stolu će predstavnici institucija raspravljati o potencijalnim smjernicama za novo financijsko razdoblje, ali i o interesnim skupinama koje su važne za izradu Strategija prilagodbe klimi te o važnosti energetske učinkovitosti.

Petak, 25. svibnja, namijenjen je predstavnicima jedinica lokalnih samouprava s ciljem održavanja radionice u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom.
Kako bi i mlađi imali priliku biti dio ovih energetskih dana, u jutarnjim satima će se organizirati radionica uz pomoć udruge „Društvo naša djeca“ Pazin te prezentacija aktivnosti u sklopu provedbe projekta u koji je uključena IRENA.

Subota, 26. svibnja, u sklopu LIFE projekta u 10.00 sati će Korado Korlević, poznati astronom, održati predavanje namijenjeno svim građanima, a u 11.30 izvlačit će se dobitnik nagradne igre u kojoj je moguće sudjelovati tijekom sva tri dana na način da se točno odgovori na pitanje i ispune podaci. Nagrade su osigurane od sponzora.

Tijekom sva tri dana razni izlagači će predstaviti svoje proizvode i usluge kojima promoviraju energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije, zaštitu okoliša i prilagodbu klimi.

Poduzeća/Institucije članovi HSZGa koja sudjeluju na 3. ISTARSKIM ENERGETSKIM DANIMA sa edukativnim i promotivnim prezentacijama 24.05.2018. godine su: Danfoss d.o.o., Gealan d.o.o., Hoval d.o.o., Philips d.o.o. i Mapei Croatia d.o.o., dok će izlagač biti tvrtka JUB d.o.o.
Vidimo se od 24. – 26. svibnja u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu!
3. ISTARSKI ENERGETSKI DANI su BESPLATNI za sve sudionike.
This site is registered on wpml.org as a development site.