Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS programu u VARAŽDINU na temu: „Energetska obnova zgrada i nZEB“

Pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS programu u VARAŽDINU na temu: „Energetska obnova zgrada i nZEB“


PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS: „Energetska obnova zgrada i nZEB (zgrade gotovo nulte potrošnje energije)“. 

NA GREEN TALKS saznajte:

1.    Što je nZEB, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB?
2.    Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?
3.  Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će održati prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

GREEN TALKS će obuhvatiti nZEB zakonsku regulativu i implementaciju na tržište, kao i temu financiranja  energetske obnove zgrada kroz EU fondove te će predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održati prezentacije i sudjelovati u raspravi na okruglom stolu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEBa, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i problemi s kojima se susrećemo.

 

GREEN TALKS se održava 8. studenog 2018. u VARAŽDINU od 10.45 do 15.00 sati, Gradska vijećnica, Trg  kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, a NAMIJENJEN je većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike.

 

GREEN TALKS podržavaju: grad Varaždin, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, Društvo arhitekata Varaždin, Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin, Hrvatska komora inženjera građevinarstva,  te Hrvatska komora arhitekata.

Poduzeća/Institucije sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran Nord d.o.o., TECE d.o.o., Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o. , YTONG porobeton d.o.o. te Knauf Insulation d.o.o.

 

     

   

 

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

        
This site is registered on wpml.org as a development site.