Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pozivamo vas na konferenciju: “Energetski učinkovita Velika Gorica”

Pozivamo vas na konferenciju: “Energetski učinkovita Velika Gorica”


Zgrade su najveći pojedinačni potrošači energije, a time i značajni onečišćivači okoliša. Energija koja se potroši u zgradama čini oko 40% finalne potrošnje energije u Hrvatskoj i u stalnom je porastu. Nagli razvoj stambene izgradnje u Velikoj Gorici 70-tih i 80-tih godina dvadesetog stoljeća rezultirao je izgradnjom velikog broja stambenih zgrada koje nisu usklađenene sa suvremenim građevinskim standardima i koje je potrebno sustavno građevinski i energetski obnavljati.

Energetska učinkovitost u zgradama uključuje cijeli niz različitih mogućnosti uštede toplinske i električne energije, uz racionalnu primjenu fosilnih goriva te primjenu obnovljivih izvora energije, gdje god je to funkcionalno izvedivo i ekonomski opravdano. Toplinska zaštita zgrada jedna je od najvažnijih tema zbog velikog potencijala ušteda energije potrebne za grijanje i hlađenje, a time i novca koji obitelji izdvajaju za troškove režija. Zbog svega ovoga, energetska obnova zgrada trebala bi u narednom razdoblju postati jedna od najznačajnijih aktivnosti u građevinarstvu, a energetska obnova stambenih zgrada u Velikoj Gorici trebala bi građanima donijeti značajne uštede.

Ovu aktualnu i izuzetno važnu temu za sve građane Grada Velike Gorice predstavit će na ovogodišnjoj konferenciji “Energetski učinkovita Velika Gorica” stručnjaci iz institucija, tvrtki i organizacija s kojima Grad već dulje vrijeme uspješno surađuje.

Ispred Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju na konferenciji će nastupiti Alan Perl, voditelj projekta BUILD UPON s temom “Projekt BUILD UPON – Priprema dugoročne strategije energetske obnove zgrada”.

PROGRAM & PRIJAVNICA

Više informacija možete potražiti ovdje!

This site is registered on wpml.org as a development site.