Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Predavanje: INTERNET of THINGS u GRAĐEVINARSTVU

Predavanje: INTERNET of THINGS u GRAĐEVINARSTVU


POZIV

CV  Ivana Podnar Žarko


 

Pozivamo vas 23. studenog u 18 h u Veliku Predavaonicu Građevinskog fakulteta (Kačićeva 26, Zagreb) na predavanje INTERNET of THINGS u GRAĐEVINARSTVU.

 

Na predavanju će biti objašnjen pojam “Interneta stvari” koji omogućuje povezivanje fizičkog i digitalnog svijeta umrežavanjem uređaja iz naše okoline. Potom će biti predstavljeni primjeri uporabe umreženih uređaja, senzora i aktuatora, u zatvorenim prostorima te nastanak tzv. “pametnih okolina” radi energetske efikasnosti, optimizacije uporabljivosti te povećanja pristupnosti zgrada, prometnica i druge infrastrukture.

 

Druga skupina primjera odnosi se na tzv. “pametne gradove” i prikupljanje senzorskih podataka u pokretu čime nastaje velika količina podataka o gradskom okolišu. Analizirat ćemo potencijal ovih primjera za područje građevinarstva te utjecaj ove tehnologije na ljude i društvo u cjelini.

 

Posebna gošća, Ivana Podnar Žarko je izvanredni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije u području raspodijeljenih informacijskih sustava. Tehnički je voditelj H2020 projekta “symbIoTe: Symbiosis of smart objects across IoT environments” i voditelj je novoosnovanog istraživačkog laboratorija na FER-u pod nazivom Internet of Things Laboratory.

 

Radujemo se ponovnom druženju!

 

Dr. Josip Sertic M.C.Eng.

University of Zagreb

Faculty of Civil Engineering

Dept. for Construction Management and Economics Post doctoral researcher

26 Kaciceva street, 10000 Zagreb, Croatia

Mobile: +385 98 9142 074

Skype: josips3

This site is registered on wpml.org as a development site.