Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Predsjednik Ivo Josipović – pokrovitelj 1.Summita o zelenoj gradnji

Predsjednik Ivo Josipović – pokrovitelj 1.Summita o zelenoj gradnji


Predsjednik Ivo Josipović - pokrovitelj 1.Summita o zelenoj gradnji

Predsjednik RH, dr. sc. Ivo Josipović primio je 28. listopada 2014. izaslanstvo Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, koje ga je obavijestilo o pripremama za prvi Adriatic Green Building Summit i za koji je predsjednik Josipović prihvatio službeno pokroviteljstvo. Također su razgovarali o mogućnostima organiziranja konferencije o borbi protiv negativnih utjecaja klimatskih promjena na najvišoj međunarodnoj razini u Hrvatskoj iduće godine.

 

Sastanku je nazočila i Mirela Holy, predsjednica stranke ORaH, koja se snažno zalaže za održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je neprofitna organizacija osnovana 2009. radi poticanja provedbe promjena u projektiranju i izgradnji građevinskih projekata na održiv način i u Hrvatskoj, te je dio globalne mreže članova Svjetskog Savjeta za zelenu gradnju (www.worldgbc.org), koji djeluje u više od sto zemalja diljem svijeta.

 

Informacija o susretu dr. sc. Ive Josipovića i izaslanstva Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju kojeg su činili Snježana Turalija, Hrvoje Kvasnička, Mark Gero i Arn Willems, dostupna je putem Svjetskog savjeta za zelenu gradnju.

This site is registered on wpml.org as a development site.