Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Priključite se radionicama – Mreža industrijske energetske efikasnosti (MIEE) – Pool stručnjaka i ESCO tvrtke

Priključite se radionicama – Mreža industrijske energetske efikasnosti (MIEE) – Pool stručnjaka i ESCO tvrtke


Pozivamo Vas na radionice u okviru provođenja programa MIEE – Mreža industrijske energetske efikasnosti. Riječ je o programu koji je kao mjera definiran u Nacionalnom akcijskom planu energetske učinkovitosti, a provodi se uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz sudjelovanje resornih ministarstava i drugih državnih institucija. Nositelji provedbe su Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija i Energetski institut Hrvoje Požar.

Ambicija Mreže – MIEE – je uspostaviti trajnu strukturu koja efektivno povezuje industrijske energetske potrošače, stručnjake, nadležne institucije i druge subjekte iz područja energetike u zajedničkom cilju. Taj je cilj sustavan i sveobuhvatan pristup povećanju energetske učinkovitosti, kakav do sada nije poduziman u hrvatskim uvjetima.

Prve aktivnosti MIEE se odnose na uključivanje subjekata u mrežu te oformljenje Pool-a stručnjaka. Potonja grupacija, Pool, nastoji okupiti široki krug institucionalnih i individualnih energetskih stručnjaka koji mogu pružiti znanje i usluge zainteresiranima za poboljšanje stanja vlastite energetike. Pretpostavljeno je uključivanje stručnjaka iz krugova projektanata, analitičara, zastupnika energetske opreme, pružatelja usluga, znanstveno-akademskih krugova, održavatelja i ispitivača, vršitelja energetskih pregleda i drugih relevantnih stručnjaka. Održivost djelovanja Pool-a prvenstveno ovisi o zadovoljavanju interesa uključenih strana.

U tom smislu jedna od svrha radionica je upoznavanje s funkcioniranjem sastavnica MIEE, diskusija i uključivanje potencijalnih suradnika

Radionica je namijenjena stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti i ESCO tvrtkama.

Pozivu prilažemo i okvirni program radionica, kao i poziv sa informacijama. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, ali je potrebna prijava dolaska na e-mail: ivan.getaldic@cei.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.