Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Svjetski tjedan zelene gradnje – “Change Your Perspective“

Svjetski tjedan zelene gradnje – “Change Your Perspective“


Maroš Ševčović, kao najviši i najutjecajniji predstavnik Europske Unije u okviru politika o energetskoj učinkovitosti,

podržao Svjetski tjedan zelene gradnje 2016 i kampanju Better Build Green!

https://www.youtube.com/watch?v=KLVM2RMLGLU&spfreload=1

 

Što je World Green Building Week?

 

World Green Building Week je vodeći događaj globalnog pokreta zelene gradnje – kojeg organizira Svjetski Savjet za zelenu gradnju na čelu s mrežom od 74 nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju i njihovih 27.000 tvrtki članica. Poanta Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice – boljeg mjesta za ljude u kojem se igraju, žive i rade.

 

Ove godine Svjetski tjedan Zelene gradnje se održava od 26. rujna do 2. listopada 2016. godine.

 

 

Kako funkcionira obilježavanje Svjetskog tjedna zelene gradnje?

Globalno

Svjetski savjet za zelenu gradnju pruža platformu za nacionalne Savjete za zelenu gradnju, njihove članove i glavne lidera širom svijeta da predstave, na globalnoj razini, kako njihov rad i vodstvo pomažu stvaranju zelenih zgrada u njihovim zemljama te kako bi ostvarili i obilježili pozitivne rezultate koji su ih do toga doveli.

 

Nacionalno

Svaki Savjet za zelenu gradnju, kao i njegovi članovi postavljaju svoje individualne ciljeve. Samo o njima ovisi samo kako odluče koristiti kampanju i prilagoditi svoje prioritete – od hosting događaja do objavljivanja izvješća – ali svakako se potiču svi sudionici pokreta zelene gradnje da se angažiraju što je više moguće.

 

Tema 2016

Na COP21 u Parizu prošle godine, postavljena je tema i pokret zelene gradnje kao rješenje za globalno zagrijavanje kroz kampanju Better Build Green. Tema za 2016. je “Change Your Perspective“, evolucija kampanje Better Build Green.

Postoji toliko zanimljivih i često nepoznatih činjenica i brojki koje zaista mogu promijeniti način na koji ljudi razmišljaju o zgradama, a posebno zelenim zgradama. One su nam potrebne kako bi mogli razumjeti utjecaj i koristi koje zelena gradnja može imati na globalne uštede po pitanju CO2 emisija, energije, vode, zdravlja i dobrobiti, gospodarstva i više od toga.

 

Vrijeme je za promjenu perspektive!

Uključite se i Vi!

Što ćete Vi učiniti za vrijeme obilježavanja Svjetskog tjedna zelene gradnje?

Stotine događanja u desecima zemalja održat će se tijekom Svjetskog tjedna zelene gradnje pa Vas pozivamo da provjerite naš kalendar i pronađite događaje u blizini.

 

http://www.worldgreenbuildingweek.org/ 

This site is registered on wpml.org as a development site.