Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Tvrtka Schneider Electric najavila šesto godišnje natjecanje u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente iz cijeloga svijeta: Go Green in the City

Tvrtka Schneider Electric najavila šesto godišnje natjecanje u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente iz cijeloga svijeta: Go Green in the City


Rueil-Malmaison (Francuska) / Zagreb (Hrvatska) 16. veljače 2016.  – Tvrtka Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, objavila je poziv za sudjelovanje na šestom, svjetskom godišnjem natjecanju u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente – Go Green in the City. Fokus natječaja je izrada inovativnih rješenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima.

Rok za prijavu na natječaj počeo je polovicom siječnja i traje do polovice travnja. U tom razdoblju, studenti iz cijeloga svijeta – koji studiraju ekonomiju, strojarstvo, elektrotehniku i poslovnu administraciju, mogu prijaviti svoju ideju – inovaciju na natječaj. Studenti se trebaju prijaviti u parovima, a poželjno je da se parovi sastoje od muškarca i žene. Prijava se sastoji od studije slučaja kojom studentski parovi trebaju ilustrirati svoju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima. Prijave – poslovni planovi – moraju se odnositi na jednu od pet predloženih tema natječaja1.  Prošle godine nagradu je osvojio studentski tim iz Tehnološkog instituta u Kharagpuru, u Indiji, s idejom za aplikaciju koja povećava učinkovitost upravljanja energijom.

Tijekom proteklih pet godina upravljanje energijom u pametnim gradovima tema je kojoj studenti iz cijeloga svijeta pridaju sve više pozornosti. Natječaj je prošle godine privukao više od 12.800 studenata, iz 168 zemalja, a 57 posto prijavljenih bile su žene. Cilj natječaja Go Green in the City je podizanje razine svijesti o pametnom upravljanju energijom u održivim  gradovima i edukacija mlađe populacije. Tijekom 2015. godine na natječaju su iznimno bile aktivne Indija, Indonezija i Južna Koreja, koje su imale najveći broj prijavljenih studentskih parova.

Studentski timovi koji uđu u polufinale imati će priliku raditi na svom projektu puna dva mjeseca s mentorima iz Schneider Electrica. Tijekom tog razdoblja moraju napisati sinopsis i izraditi video-prezentaciju svoje ekološki utemeljene poslovne ideje. Dvanaest najboljih studentskih timova bit će predstavljeno 15. srpnja u Parizu, gdje će od 19. do 22. rujna sudjelovati u velikom finalu natjecanja. Pobjednički tim dobiva putovanje oko svijeta, u stilu VIP osoba. Posjetiti će pogone tvrtke Schneider Electric, gdje će se moći družiti sa zaposlenicima i direktorima tvrtke. Najboljem natjecateljskom paru biti će ponuđeno i zaposlenje u Schneider Electricu, u podružnicama tvrtke koje se nalaze u njihovim zemljama.  Schneider Electric ured u regiji zapošljava 65 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Iz spomenute tri države u 2015 godini sudjelovalo je 19 kandidata. Lokalni uredi u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu ovime pozivaju kvalificirane studente da svako prezentiraju svoje ideje u aktualnom natječaju.

Više pojedinosti o natječaju pronaći ćete na mrežnom odredištu Go Green in the City, a događaje vezane uz natječaj stalno možete pratiti na posebnim profilima na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

  1. Strategija i tehnologija, ponovna uporaba i recikliranje proizvoda, mikro-mreže, laboratorij jednostavnih tehnologija, bez granica

 

O Schneider Electricu

Schneider Electric globalni je stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju. S prihodom od 25 milijardi eura u 2014. godini, naših 170.000 zaposlenika opslužuje klijente u više od 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom na siguran, pouzdan, učinkovit i održiv način. Od najjednostavnijih sklopki, do složenih operativnih sustava, naša tehnologija, softveri i usluge unapređuju način na koji korisnici upravljaju svojim poslovanjem. Naše povezane tehnologije preoblikuju industrije, transformiraju gradove i obogaćuju živote. U Schneider Electricu to zovemo Life is On.

www.schneider-electric.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.