Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Vikend s Orisom u Poreču

Vikend s Orisom u Poreču


Oris kuća arhitekture i izdavačka kuća Oris organiziraju kongres arhitekata Vikend s Orisom koja će se održati 20. – 22. svibnja 2016. u Poreču.

Vikend s Orisom u Poreču idealna je prilika za predah i uživanje u povijesnim, kulturnim i prirodnim ljepotama Poreča. Zamišljen je kao trodnevni susret i ugodno druženje arhitekata, dizajnera, umjetnika i poslovnih ljudi uz predavanja istaknutih arhitekata te popratni kulturni program.

Simpozij će se održati u Valamar Isabella Island Resortu na čarobnom otoku Sveti Nikola, udaljenom samo pet minuta vožnje brodom od centra Poreča. 

Sudionici će imati priliku poslušati izlaganja uglednih arhitekata i istaknutih pojedinaca. Predavači na kongresu su: Sebastian Irarrázaval, čileanski arhitekt, dobitnik nagrade Asocijacije arhitektonskih ureda kao najistaknutiji mladi arhitekt te nagrade na XVI Bijenalu arhitekture u Čileu; Davor Mateković, osnivač arhitektonskog ureda Proarh čiji su projekti nominirani i nagrađivani priznatim međunarodnim arhitektonskim nagradama; ENOTA, slovenski arhitektonski ured kojeg vode Dean Lah i Milan Tomac, a  osnovan je kao kreativna platforma za više od pedeset arhitekata te su dobitnici mnogih slovenskih i inozemnih nagrada; Sandra Paović i Daniel Lazov, supružnici, hrvatski stolnotenisači; Emil Jurcan, arhitekt i aktivist, jedan od osnivača inženjerske zadruge Praksa u Puli, a od 2015. godine predsjednik je Društva arhitekata Istre; Franco Kozlović, vlasnik vinarije Kozlović u Momjanu.

Sudionicima simpozija Vikend s Orisom ponudit ćemo i dodatni kulturni sadržaj: otvorenje Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata. Izložba se organizira od 1984. godine. Tradicionalno je neselektirana, odnosno prepuštena odabiru samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju na poziv UHA-e.

Pridružite nam se u Poreču!

Više informacija potražite na http://www.oris.hr/hr/dani-orisa/novosti/vikend-s-orisom-u-pore%C4%8Du-_-20—22-svibnja-2016,915.html

This site is registered on wpml.org as a development site.