Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Budite dio edicije časopisa ORIS Plus ZELENI

Budite dio edicije časopisa ORIS Plus ZELENI


Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij u organizaciji Oris Kuće arhitekture, nastao nakon početnih uspjeha časopisa Oris koji kontinuirano izlazi već punih osamnaest godina kao dvomjesečnik te je u rujnu prošle godine proslavio svoje 100. izdanje.

Simpozij je prvi puta organiziran  2001. godine kao dvodnevno događanje s predavanjima istaknutih stranih i lokalnih arhitekata. Izbor predavača i njihov odaziv rezultat je međunarodnog ugleda časopisa te mreže suradnika i autora koju je Oris tijekom godina izgradio.

Na Danima Orisa do sada su predavali globalno eksponirani svjetski arhitekti ali i radikalni i eksperimentalni autori. Oris je do sada ukupno ugostio više od 250 predavača iz cijelog svijeta omogućavajući domaćoj ali i inozemnoj publici da poslušaju predavanja vrhunskih arhitekata.

Ovogodišnji Dani Orisa održat će se 14. – 15. listopada 2017. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Uvažavajući svjetski trend održive i zelene gradnje i prepoznajući potrebu novih znanja i vještina u tom području, zeleni partner u organizaciji ovogodišnjih Dana Orisa je Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

This site is registered on wpml.org as a development site.