Hrvatski savjet za zelenu gradnju

CEMEX nagrađen Indeksom DOP-a po peti put

CEMEX nagrađen Indeksom DOP-a po peti put


CEMEX je dobitnik Indeksa DOP-a, nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Nagradu je predsjedniku Uprave CEMEX-a, Trpmiru Reniću, uručila Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, u sklopu 7. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je 1. prosinca održana u Zagrebu.

Petu po redu nagradu Indeks DOP-a CEMEX je dobio za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, a isto je priznanje osvojio i prošle godine. Osim ove nagrade koja prepoznaje poseban doprinos određenom segmentu utjecaja na društvo, CEMEX je također nositelj triju Indeksa DOP-a za najbolje veliko poduzeće koje je osvojio 2008., 2009. i 2010. godine.

„Društveno odgovorno poslovanje za nas nema alternative i stoga nas uvijek veseli kad se taj naš stav prepozna u poslovnoj zajednici i u društvu. Ova peta nagrada Indeksa DOP-a ne samo da potvrđuje naše napore za postizanje cjelokupne poslovne održivosti, već je i najbolji pokazatelj kako je ona zaista integrirana u sve segmente našeg poslovanja.“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, na dodjeli nagrada Indeks DOP-a.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te je provode već osmu godinu. Metodologija se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: velika poduzeća, srednja poduzeća, mala poduzeća, javna poduzeća, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, a dodjeljuje se i nagrada za najveći napredak u odnosu na prethodni Indeks DOP-a. Ove je godine upitnik Indeksa DOP-a ispunilo više od stotinu hrvatskih tvrtki. Osim CEMEX-a, ostalih sedam tvrtki koje su dobile nagradu Indeks DOP-a abecednim redom su: dm-drogerie markt, Globtour Event, Ivančica, Končar Energetski transformatori, Messer Croatia Plin, Odašiljači i veze te Valamar Riviera.

This site is registered on wpml.org as a development site.