Hrvatski savjet za zelenu gradnju

EDUKACIJSKA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA MOJA ZELENA ŠKOLA

EDUKACIJSKA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA MOJA ZELENA ŠKOLA


U okviru obilježavanja Dana zelene škole u OŠ Jure Kaštelana provodile su se mnoge aktivnosti. Bilo je živahno, poučno i korisno, zabavno,veselo i raznoliko.

 

Učenici 1. r

EDUKACIJSKA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA  MOJA ZELENA ŠKOLA

 

27. rujna 2017. godine Volonteri udruga Sindikat biciklista održali su edukacijsku radionicu u sklopu projekta Moja zelena škola za učenike prvih razreda.

Učenici su se na radionici upoznali s biciklima kroz povijest, vrstama bicika, pravilima ponašanja biciklista u prometu, pravilnoj signalizaciji bicikla, te s obvezatnom opremom vozača bicikla. Skrenuta im je pozornost da korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva ne ovisi o dobi, spolu, pa čak ni o vremenskim uvjetima, a njegovo korištenje pomaže smanjenju zagađenja u gradovima.

Nakon radionice učenici su se okušali u vožnji bicikla na školskom igralištu, na kojem su članovi udruge postavili poligon s prometnom  signalizacijom i tipičnim situacijama na koje nailaze biciklisti u prometu. Djeca su aktivno sudjelovala u radionici, a veliki broj djece uspješno je prošao postavljeni poligon.

Putem ovakvih radionica stvarju se uvjeti za sigurnije korištenje bicikla kao zdravog prijevoznog sredstva, koje ne zagađuje okoliš.

Učiteljice: Marina Lucin, Gordana Senjan, Sanjica Božičević

Učenici 2. razreda

Učenici 2. razreda su sadili cvijeće u učionicama kako bi im učionice izgledale ljepše, zelenije i boravak u njima bio ugodniji. Učenici će se brinuti za svoje sobno bilje. Osim toga, razmišljali su o tome što bi se još moglo učiniti da nam škola bude ljepša i zelenija te su pisali Zelene poruke. Na nastavi engleskog jezika zamišljali su i crtali igračke od recikliranog materijala ili otpada.

Učiteljice Gabrijela Šikić Milković,Tihana Levar, Snježana Krivić

This site is registered on wpml.org as a development site.