Hrvatski savjet za zelenu gradnju

GBPRO Modul 2: Zakonodavstvo & nZEB/ Kako komunicirati održivu energetiku/zgradarstvo?


Dana 27.09.2019. godine, petak, održava se drugi modul Green Building Professional edukacije 2019/2020 sa početkom u 08:30 sati u Zagrebu pod nazivom: Zakonodavstvo & nZEB/ Kako komunicirati održivu energetiku/zgradarstvo?“, na kojem će predavanje održati: Irena Križ Šelendić, dipl.ing.građ., Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, mr.sc. Mihaela Zamolo, dipl.ing.građ., doc.dr.sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh. i Tomislav Cerovec.

Modul će obraditi temu zakonodavne regulative te odgovoriti na ključna pitanja: Što je energetsko svojstvo zgrade?; Kako se provodi energetski pregled i što nam znači energetski certifikat?; Potrebna, isporučena i primarna energija, emisija CO2 i udio obnovljivih izvora energije – razumijevanje, način izračuna i praktična primjena; Što je zgrada gotovo nulte energije (nZEB)  i moraju li sve zgrade zadovoljiti nZEB standard?; Kriteriji i zakonske obveze za nZEB; te Kako projektirati nZEB zgradu i koji problemi nas očekuju? Dodatno, osim sigurnosti na potresna i druga djelovanja te sigurnost u slučaju požara, važni su i drugi temeljni zahtjevi za građevinu;  higijena, zdravlje i okoliš, sigurnost i pristupačnost tijekom uporabe,. zaštita od buke,  gospodarenje energijom i očuvanje topline i održiva uporaba prirodnih izvora, koje prepoznajemo u velikoj mjeri kao održive zahtjeve. Kod novih građevina interdisciplinarni pristup trebao bi osigurati multidisciplinarnost rješenja od faze planiranja, projektiranja, odabira materijala, resursa građenja i dalje, bolje rečeno kroz cijeli životni ciklus građevine. Međutim, postavlja se pitanje što je s postojećim građevinama? Možemo li  njima unaprijediti/poboljšati pojedine zahtjeve održive gradnje, a da se pri tome ne narušava potresna otpornost? Također, modul će sudionike naučiti i kako komunicirati o klimatskoj krizi, koja su potencijalna krizna pitanja o energetskim pitanjima, ali i kako komunicirati važnost energetske učinkovitosti i klimatskih promjena.

AGENDA PREDAVANJA 

PRIJAVNICA *za sudionike koje žele slušati pojedinačni modul unutar polugodišnje edukacije

 

 

Edukacija se održava pod pokroviteljstvom:

Medijski pokrivaju:

        

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368