Hrvatski savjet za zelenu gradnju

GREEN TALKS KOPRIVNICA:”Održiva gradnja & nZEB”

GREEN TALKS KOPRIVNICA:”Održiva gradnja & nZEB”


PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

Pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS SIMPOZIJU koji se održava u okviru Energetskog tjedna grada Koprivnice, 24. listopada 2019. u KOPRIVNICI, od 10.00 do 14.00 sati, na lokaciji HGK – Županijska komora Koprivnica,  Frankopanska 3, 48000 Koprivnica, u suradnji s REA Sjever.

 

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1.            Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2.            Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3.            Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

4.            Kako do nZEB-a uz PPI?

5.            Socijalno stanovanje uz poveznicu na nZEB

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 


Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanjima izvrsnih stručnjaka iz područja socijalnog stanovanja i zelene javne nabave.

 

                  

 

GREEN TALKS podržavaju: Grad Koprivnica, REA Sjever, Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Udruženje arhitekata Međimurja, Društvo arhitekata Varaždin, Društvo građevinskih inženjera i tehničara te Hrvatska komora arhitekata.

 

Poduzeća koja sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Fibran d.o.o., Gealan d.o.o. te Mapei Croatia d.o.o.

 

            

 

 

GREEN TALKS je  NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

         

 

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održan 31 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

This site is registered on wpml.org as a development site.