Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Konferencija: Obnova zgrada koje imaju status kulturnog dobra u doba klimatske krize, 15.9.2022.

Konferencija: Obnova zgrada koje imaju status kulturnog dobra u doba klimatske krize, 15.9.2022.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema konferenciju pod nazivom: Obnova zgrada koje imaju status kulturnog dobra u doba klimatske krize  – predstavljanje publikacije projekta CLIMBUILD, koja će se održati 15. rujna 2022. godine, u hotelu Academia, u Zagrebu.

Konferencija obilježava svečani kraj dvogodišnje provedbe ClimBuild (Climate Mitigation in Heritage Buildings) projekta koji se bavio (energetskom) obnovom zgrada koje imaju status kulturnog dobra. Projekt je okupio relevantne dionike i poticao na očuvanje kulturne baštine, ali istovremeno i obnovu u skladu sa svim modernim zahtjevima.

U prvom dijelu konferencije bit će ukratko predstavljen projekt CLIMBUILD, a potom će uslijediti interaktivna panel diskusija pod nazivom:Obnova zgrada koje imaju status kulturnog dobra u doba klimatske krize, u okviru koje će sudjelovati renomirani stručnjaci iz nadležnih ministarstava te predstavnici struke koji imaju brojna iskustva iz prakse te partneri iz Poljske. U drugom dijelu konferencije, bit će predstavljen algoritam kao putokaz za cjelovitu obnovu  te studija slučaja obnove kulturne baštine, a također će biti predstavljena projektna publikacija.

                PROGRAM        PRIJAVNICA  

Sudjelovanje je besplatno na temelju ispunjene prijavnice do popunjenja kapaciteta dvorane. Program se vrednuje s 4 (četiri) sata u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Budući da zgrade zaštićene kulturne baštine također doprinose emisijama stakleničkih plinova svojim zastarjelim sustavima grijanja i hlađenja te neadekvatnom toplinskom izolacijom, nužno ih je obnavljati i modernizirati zaštićene zgrade kako bismo povećali njihovu energetsku učinkovitost i smanjili ugljični otisak.

Konferencija će se osvrnuti na sve provedene aktivnosti (intervjue, online edukaciju i radionice u gradovima), kao i po prvi puta predstaviti sveobuhvatnu publikaciju koja će biti podijeljena svim sudionicima konferencije.

Konferencija je namijenjena projektantima, konzervatorima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, developerima, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima javnog i akademskog sektora te svima zainteresiranima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o ovoj temi.

ORGANIZATOR

ZELENI PARTNER

 

This site is registered on wpml.org as a development site.
https://totoabadi23.com/ abadicash abadislot https://menarampo78.com/ royalbola abadislot abadislot menara368 abadicash vipmaxwin menara368 totoabadi Menara368