Hrvatski savjet za zelenu gradnju

MGIPU organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“

MGIPU organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“


Republika Hrvatska od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom – SEI  (Central European Initiative – CEI).

Prioriteti hrvatskog predsjedanja usmjereni su na proširenje EU te na prijenos znanja i iskustava iz (pred)pristupnog procesa, gospodarsku suradnju, suradnju na području kulture, izazove migracija, intenziviranje suradnje SEI-a s drugim regionalnim i međunarodnim organizacijama te nastavak parlamentarne suradnje.

U okviru predsjedanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ koja će se održati 26. i 27. rujna 2018. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Konferencija je namijenjena predstavnicima međunarodnih tijela država članica CEI-a.

Konferencija okuplja ekspert govornike s područja SEI-a i one van SEI-a  s istim ciljem :

  • predstavljanja zakonodavstva i strateških dokumenata o energetskoj učinkovitosti i energetskoj obnovi zgrada
  • dijeljenja iskustava u korištenju ESI fondova za financiranje energetske obnove zgrada i promicanje korištenja obnovljivih izvora energije
  • promicanja koncepta zgrada gotovo nulte energije (nZEB)
  • predstavljanja informacijskih sustava za praćenje i analizu potrošnje energije u zgradama javnog sektora, sustava za energetsko certificiranje zgrada i sustava za mjerenje i verifikaciju ušteda (SMIV)

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave na konferenciju moguće su do 5. rujna 2018. godine. Za sudjelovanje na Konferenciji „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ registrirajte se OVDJE.  Po isteku roka za prijavu uspješni prijavitelji dobit će obavijest putem e-pošte.

Osigurajte svoj smještaj na vrijeme ! Rezervacija smještaja OVDJE.

Za dodatna pitanja slobodno nam se obratite na adresu e-pošte: cei@mgipu.hr

This site is registered on wpml.org as a development site.